Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Buba Povratak legende.

It's back!

Nijedan automobil nije ljude tako fascinirao kao Buba. Sada se legenda vratila, ali malo drugačije nego što se očekivalo - snažno, dinamično i sa uglovima i ivicama. Jer i za legendu važi pravilo: samo onaj ko se mijenja, ostaje vjeran sebi.

Deja VW.

Trebalo bi pogledati dvaput. Da li je to Buba? Da! Ali Buba koja je u 21. vijeku postala zrelija i prije svega sa više sportskog duha. Svojim mišićavim proporcijama ona se iz svih perspektiva predstavlja dinamičnije nego ikada prije.

Galerija slika

Doživite Bubu iz raznih perspektiva.

Doživite Bubu iz raznih perspektiva.

Infotainment

Radio i navigacija

Lijepo je kada svog kopilota možete da izaberete sami.

Kako će teći zabava u Vašem Volkswagen vozilu, odlučujete Vi. Buba serijski raspolaže radio-uređajem "Composition Colour" sa osam zvučnika, jednostavnom tehnikom za rukovanje i brojnim mogućnostima za priključivanje. Opcionalno na raspolaganju stoje radio "Composition Media" i funkcija navigacije "Discover Media" koja u multimedijalnom smislu ispunjava sve želje.

Zvučni sistem Fender®

Sada ćete imati rokenrol u svakoj vožnji.

Zvuk eksperta za zvuk i gitare marke Fender® čuven je širom svijeta. Po želji, u njemu možete da uživate i u Vašem Volkswagen vozilu. Visok kvalitet zvučnog sistema prepoznatljiv je već po izgledu: zahvaljujući hromiranim aplikacijama oko perforirane maske zvučnika i markantnim logotipovima na trouglastim zvučnicima retrovizora i niskotoncima.

App-Connect

Vaš Volkswagen se pretvara u pametni telefon na točkovima.

U mnogim slučajevima Vaš pamertni telefon Vam olakšava svakodnevicu. Sa opcionalnim okruženjem App-Connect¹ on može da bude koristan i tokom vožnje: da ne biste bili ometani, kompatibilnim aplikacijama rukujete preko displaya na dodir Vašeg infotainment sistema.

Car-Net "Guide & Inform"

Ne vozite više bez interneta.

Internet može da bude koristan u mnogim oblastima života - pa tako i u automobilu. Pregled nad situacijom u saobraćaju ćete imati na primjer sa aktuelnim podacima. Na taj način možete unaprijed da planirate ili mijenjate Vašu maršutu. Opcionalne Car-Net "Guide & Inform" online usluge nude, međutim, još više.

Upravljanje putem govornih naredbi

Vaš infotainment sistem razumije šta želite.

Po želji, opcionalnim infotainment sistemima "Composition Media" i "Discover Media"u Vašoj Bubi možete da upravljate putem govornih naredbi.

 

Veliki svijet infotainmenta

Najbolja zabava između starta i cilja:
Sve o radio i navigacionim sistemima kao i mobilnom telefoniranju i Car-Net uslugama marke Volkswagen.

Sistemi podrške

Senzor mrtvog ugla sa podrškom pri parkiranju

Tako Vam Vaš automobil pomaže kod promjene saobraćajne trake i prilikom isparkiravanja.

Opcionalni senzor mrtvog ugla, u okviru granica sistema, upozorava tokom vožnje na vozila koja se nalaze u mrtvom uglu, dok pomoć pri isparkiravanju nadzire bočni prostor oko vozila prilikom isparkiravanja unazad.

Elektronska kontrola stabilnosti

Neka vas situacija ne zanese.

Naročito je od pomoći na mokrom ili zaleđenom kolovozu: serijska elektronska kontrola stabilnosti. Ona može doprinjeti da se u opasnim situacijama u saobraćaju ne zanesete.

Kamera za vožnju unazad "Rear View"

Zato što nemate oči i na leđima.

Opcionalna kamera za vožnju unazad "Rear View" omogućava uočavanje prepreka koje se nalaze iza vozila. Kamera ugrađena u zadnji dio vozila projektuje slike na ekran infotainment sistema. Na taj način je parkiranje znatno jednostavnije, a uočavanje prepreka još bolje.

 

 

ParkPilot

Prilikom parkiranja Vam pomaže Vaš sluh. 

Usko mjesto za parkiranje? I nema nikog da Vam pomogne? Sa opcionalnim sistemom ParkPilot Vaša Buba vam pruža udobnu podršku pri parkiranju. Možda to nije toliko šarmantno, ali je zato pouzdano.

 

Efikasnost

Motori

Snaga i štedljivost će Vas odvesti dalje.

Rado vozite puno, ali biste željeli da potrošnja bude niska? Naši TDI dizel i benzinski motori su optimizovani u pogledu ekonomičnosti i ispunjavaju Euro-6 normu o izduvnim gasovima.

BlueMotion Technology

Kad vam je štedljivost najvažnija stavka.

Ako se odlučite za Volkswagen vozilo sa BlueMotion Technology, dobit ćete model koji svojom inteligentnom kombinacijom raznih poboljšanja doprinosi nižoj potrošnji goriva. Stoga će vas radovati što je vaša Buba serijski opremljena sa BlueMotion Technology.

Dodatni instrument

Neka vas oduševi osjećaj motosporta.

Sa tri pokazivača. Smješten u sredini. A uskoro i neizostavan: sa opcijski raspoloživim dodatnim instrumentom za Bubu vaša će instrumentna ploča postati sportski kokpit. Povećajte vašu zabavu tokom vožnje!

Automatizirani mjenjač sa dvostrukim kvačilom DSG

Mijenjajte brže. I štedljivije.

Automatizirani mjenjač sa dvostrukim kvačilom DSG omogućuje vam promjenu stepena prijenosa bez prekida snage. On pritom objedinjuje prednosti ručnog i automatskog mjenjača te može doprinijeti smanjenju potrošnje goriva.

 

Komfor

Sjedišta

Sami odaberite način na koji najbolje sjedite.

Jeste li više sportski ili komforan tip? Buba je iznimno prilagodljiva po pitanju vaših potreba. To naravno vrijedi i za sistem sjedišta koji po želji možete dobiti u raznim varijantama.

Klimaanlage "Climatronic"

Pobrinite se za individualnu klimu prilikom vožnje.

Pretoplo, prehladno ili nešto između? Pronaći pravu temperaturu može biti izazov, posebno sa većim brojem saputnika. Sa opcionalnim raspoloživim 2-zonskim klima-uređajem "Climatronic" takve će rasprave postati dijelom prošlosti.

 

Podrška za kretanje uzbrdo

Kretanje u Bubi čista je elegancija. Čak i uzbrdo.

Kretanje na semaforu u prošlom vijeku: kotrljanje unazad. Prigušenje motora. Pogrdno trubljenje. Dobro je što su se vremena promijenila. Buba je serijski opremljena podrškom za kretanje uzbrdo.

Bi-Xenon glavna svjetla sa LED svjetlima za dnevnu vožnju

Ona dobro izgledaju. A vi ćete bolje vidjeti.

Okrugla glavna svjetla karakteristična su za šarmantno lice Bube. Vašu Bubu možete po želji opremiti i bi-xenon glavnim svjetlima. Ona kombinuju kratka i duga svjetla sa markantnim LED svjetlom za dnevnu vožnju u jednoj funkcijskoj jedinici.