Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Novi Polo Za život pun avantura.

Na sve strane zaštićen. Sa svih strana lijep. Novi Polo pazi na vas. Još više sigurnosnih podrška nego u prethodnom modelu promatra sve što se dešava oko vas. Pritom najviše pažnje privlači on sam. To može zahvaliti kompletnom dizajnu s niže postavljenom bočnom linijom, dinamičnim žljebovima i glavnim svjetlima novog oblika. I to na svakom putovanju.

Pokreni video

Oprema & dizajn Novi Polo: pouzdan, siguran, sportskih karakteristika. Svojim jasnim oblicima i elegantnim linijama pronalazi savršenu ravnotežu između dizajna i funkcionalnosti. Uvjerit će vas svojim komfornim, sigurnim i modernim elementima. Ukratko: poželjet ćete ga voziti.

Eksterijer
Interijer
Svjetla
Točkovi

Pokažite samopouzdanje.

Izgled novog Pola je sportski i markantan. Dugački poklopac prostora motora čini prednji kraj dinamičnijim, dok ga horizontalne linije čine širim. Njegov sportski nastup, kompaktne dimenzije i kratki prevjesi nagovještavaju velik užitak u vožnji.

Više mjesta za komfor.

U posebne detalje unutrašnjosti vašeg Pola spadaju ambijentalno osvjetljenje (serijski u opremi Highline), sjedala s opcionalnom podrškom za kralježnicu kao i novi ukrasni umetci. Osim toga Polo je i porastao, što znači više prostora za glavu i noge za vozača, suvozača i ostale putnike.

Jeste li spremni na tako harizmatično osvjetljenje?

Radujte se njegovoj pojavi: novi se Polo prezentira serijskim LED svjetlima za dnevnu vožnju i halogenskim glavnim svjetlima koje mu omogućuju jedinstveno osvjetljenje. Po želji prednjim LED glavnim svjetlima i stražnjim LED svjetlima možete još dodatno naglasiti sportski izgled svog Pola.

Izgleda dobro: Polo program točkova

S kojim točkovima vaš Polo najbolje izgleda stvar je ukusa. Stoga vam nudimo atraktivan izbor čeličnih i lakometalnih točkova kojima Polu možete dati svoj potpuno osobni štih.

Galerija fotografija

Doživite novi Polo iz različitih perspektiva

Doživite novi Polo iz različitih perspektiva

Infotainment Ako tokom vožnje morate telefonirati, trebate aktuelne saobraćajne informacije, želite putem navigacije doći do odredišta ili jednostavno samo želite slušati muziku - vaš Polo vam nudi različite mogućnosti udobnog i nekompliciranog korištenja moderne tehnike.

Radio
Navigacija
Telefonija
Car-Net

Ako želite, možete jednostavno samo slušati radio.

Volite slušati muziku tokom vožnje, ali pritom želite biti dobro informisani i ne želite se odreći prvoklasnog komfora? Tada ćete biti oduševljeni s dva radiouređaja koja vam stoje na raspolaganju.

Vozite zaobilaznim putovima samo ako se to isplati.

Nekad se isplati uključiti navigacijski sistem i na dionicama koje znate na pamet- s Car-Net "Guide & Inform Basic" funkcijom. Ova funkcija koristi najaktuelnije podatke s interneta pa vas može pravovremeno upozoriti na zastoje i pronaći zaobilazne rute. Ili putem funkcije traženja posebnih odredišta pronađite neko novo odredište.

Olakšava vam komunikaciju.

Dobro se ispričajte. Ali pritom držite obje ruke na upravljaču. Po želji se novi Polo isporučuje sa interfejsom za telefon "Comfort".

Umreženi sa svim što vam je važno.

S vašim smartphoneom ste uvijek online. Zašto ne i s vašim automobilom? Car-Net odvodi Polo na autoput podataka - što vama omogućuje niz prednosti. Ubrzo više nećete željeti biti bez velikog broja informacijskih usluga.

Sistemi podrške Inteligentni sistemi podrške vozača u vašem Polu pridonose većem komforu vožnje i istovremeno vas podržavaju u svladavanju ili čak potpunom izbjegavanju kritičnih situacija. Iako nećete uvijek primijetiti sve ove tehničke funkcije, dobar je osjećaj znati da postoje.

Sigurnost treba puno pomagača

Sigurnost

Nekada se u cestovnom prometu događaju nepredviđene stvari - i tada vam novi Polo može pomoći.

 

Vožnja

Nemojte se svađati ko će voziti.

Zabavno je voziti novi Polo. Tome pridonose i praktični sistemi podrške, koji mnoge stvari čine jednostavnijim i komfornijim. Priuštite si na dužim vožnjama malo opuštanja ili dajte da vam sistemi novog Pola pomognu u saobraćaju.

Parkiranje

Vožnja je zabavna, a sada i parkiranje.

Parkiranje može iziskivati puno strpljenja. Kako dobro da su vam u novom Polu na raspolaganju novi opcionalni sistemi podrške koji parkiranje pretvaraju u dječiju igru.

Komfor Začudit ćete se kako su ugodne vožnje u vašem novom Polu. Zahvaljujući komfornoj opremi i na dužim ćete dionicama sjediti udobno i čuvati svoja leđa. Željenu klimu putovanja možete individualno namjestiti opcijskim klima-uređajem "Climatronic" (serijski u paketu opreme Highline).

Prikažite samo one informacije koje želite vidjeti.

Active Info Display

Analogna tehnologija je od jučer. Po želji zamijenite klasične okrugle pokazivače displayom velike rezolucije. Inovativni moderni kombinirani instrument Active Info Display može vam na raspolaganje staviti informacije koje daleko nadilaze podatke brzine i pokazivača zalihe goriva.

Komfor sjedenja
Klima-uređaj "Climatronic"
Panoramski krov
Keyless Access

Uz takav komfor jednostavno ćete ostati sjediti.

Na dugim ili kratkim vožnjama - u novom Polu uvijek ćete sjediti udobno. Serijska ergonomska sjedala čuvaju vaša leđa tokom vožnje i tako su udobna da ćete gotovo zaboraviti da sjedite u autu.

Pobrinite se za individualnu klimu putovanja.

Pretoplo, prehladno ili nešto između? Ponekad je teško pronaći pravu temperaturu. Pogotovo ako se vozite s više saputnika. Zahvaljujući opcionalnom klima-uređaju s dvije zone klimatizacije ovakve diskusije spadaju u prošlost.

Sunce, vjetar i više: ovaj je pomični krov otvoren za sve.

Uživajte u lijepoj perspektivi: zahvaljujući opcionalnom panoramskom podiznom/pomičnom krovu imate slobodan pogled na nebo dok u vaš Polo ulaze sunce i ugodan svježi zrak.

Otvorite vrata kao čarolijom.

Jednostavno uđite u vozilo a da ključ uopće ne uzmete ruku. Zahvaljujući opcionalnom sistemu zaključavanja i pokretanja vozila "Keyless Access" dovoljno je da ga nosite sa sobom. Nakon toga pokrenite i motor bez ključa, jednostavnim pritiskom na dugme.

Tehnologija Moderna tehnologija motora u vašem Polu odlikuje se štedljivošću, dobrom vučom i snagom. Tačno ono što vam treba kada ste rado i često na putu, ali potrošnju goriva ipak želite zadržati u prihvatljivim granicama.

Motori
Odabir profila vožnje
Start-stop sistem

Profitirajte dvostruko.

TSI benzinski motori i TDI dizelski motori uz nisku potrošnju vozaču nude veliku snagu koja oduševljava. 

Novi Polo prilagodit će se vašem stilu vožnje.

Vozite li radije ekonomično ili sportski? Ili vam je važniji komfor? Opcionalnim sistemom za odabir profila vožnje vozna svojstva vozila prilagodit ćete vlastitom stilu vožnje i stanju na cesti i prometu.

Iskoristite energiju kočenja.

Kada motor radi na semaforu, nepotrebno trošite gorivo. Stoga start-stop sistem isključuje motor čim skinete nogu s papučice spojke. Energija koja se oslobađa pri kočenju usmjerava se do akumulatora i tamo pohranjuje.

Mogućnost individualiziranja Odaberite željeni dizajn iz više paketa i konfigurirajte svoj Polo prema vlastitim željama. Mali detalji formirat će njegov veliki karakter i od njega načiniti pratitelja koji odražava vaš stil.

"Style" paket

Osigurajte svom Polu novi izgled.

Opcionalnim paketom "Style" dodatno ćete oplemeniti unutrašnju opremu svog Pola. Pored komfornih sportskih sjedala i tamne krovne obloge vrijedni detalji kao što su sjajno lakirani ukrasni umetci, ukrasi od umjetne kože i sivi ukrasni šavovi na sjedalima stvaraju prostor fascinantne koncepcije.

 

Uvodi se kasnije. Vaš Volkswagen partner rado će vas savjetovati.

Ukrasni paket

Odaberite individualni izgled svog interijera.

Ukrasni paket u skladu s vašim individualnim ukusom: po želji birajte između različitih boja. Instrumentna ploča i drugi dizajnerski elementi još više se ističu primjenom odgovarajućih boja.

Vaš sljedeći korak