VW e-Golf

ACC & Front Assist

U cestovnom prometu umiruje kada održavate dovoljan razmak od vozila ispred. Pri tome će vas podržati serijska automatska regulacija razmaka ACC.

ACC mjeri udaljenost i brzinu vozila koja se nalaze ispred vlastitog. U kolonama i zastojima sistem usporava vaš e-Golf sve dok se on ne zaustavi te ga u vrlo kratkom vremenu ponovno automatski pokreće. Sistem može u okviru svojih granica pri brzini do čak 210 km/h održavati razmak vašeg vozila od vozila ispred.
   
Nekad se može dogoditi nešto neočekivano tako da je potrebno kočenje u nuždi. U takvim slučajevima može pomoći serijski sistem nadzora okoline Front Assist. Ako se u okviru granica sistema prepozna situacija kritična u pogledu sudara naletom straga, uslijedit će upozorenje. U posebno kritičnim situacijama sistem vam može pružiti podršku kod kočenja ili čak automatski kočiti kako bi se smanjila brzina udarca.

City funkcija kočenja u nuždi može intervenirati u gradskom prometu pri niskim brzinama. Sistem prepoznavanja pješaka može u okviru granica sistema registrirati kada primjerice pješak iznenada stupi na cestu. Ovaj sistem porške upozorava vas, pomaže vam kod kočenja ili samostalno koči - uvijek u okviru svojih ograničenja sistema. Tako se u idealnom slučaju može u potpunosti spriječiti sudar ili barem ublažiti njegova težina.

Predviđeni doseg za prolazak ciklusa prema WLTP-u (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) na valjcima za ispitivanje kočnica (nije serijsko stanje). Vrijednosti dosega prema WLTP-u za serijska vozila mogu se razlikovati zavisno od opreme. Stvarni doseg odstupa od toga u praksi zavisno od načina vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju saputnika/opterećenju i topografiji. Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BiH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Spreman za veće dosege. e-Golf

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim