Ovako će vam vaš e-Golf pomoći pri promjeni voznog traka i izlasku iz parkirnog mjesta.

Ako vam se iza približava automobil i ako ga ne možete vidjeti u svom bočnom i osvrtnom ogledalu, tada se on nalazi u opasnom mrtvom uglu. Prije promjene voznog traka pomoći će vam pouzdani pogled preko ramena, a sada i opcionalni Blind Spot senzor. On vas može upozoriti već pri brzini od 15 km/h, i to tako što će u vanjskom ogledalu vašeg e-Golfa zasvijetliti LED prikaz. Ako ipak uključite žmigavce, svjetlo će početi žmigati svjetlije i brže te će vam skrenuti pažnju na vozilo u mrtvom uglu.

U kombinaciji s podrškom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist", Blind Spot senzor može u okviru ograničenja sistema upozoriti korektivnom regulacijom upravljanja na promjenu voznog traka. 

Za razliku od toga, podrška izlaska iz parkirnog mjesta podupire vas u okviru ograničenja sistema kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag. Pomoću senzora u stražnjem braniku nadzire se bočni promet iza vozila. Ako vam se bočno približi neki drugi automobil, biciklist ili pješak, upozorit će vas signalni ton i prikaz na ekranu infotainment sistema. Ako ne reagujete na vrijeme, sistem može u slučaju predstojećeg sudara regulacijom kočenja ublažiti moguće posljedice sudara ili ih u optimalnom slučaju spriječiti.

Predviđeni doseg za prolazak ciklusa prema WLTP-u (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) na valjcima za ispitivanje kočnica (nije serijsko stanje). Vrijednosti dosega prema WLTP-u za serijska vozila mogu se razlikovati zavisno od opreme. Stvarni doseg odstupa od toga u praksi zavisno od načina vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju saputnika/opterećenju i topografiji. Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BiH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Spreman za veće dosege. e-Golf

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim