Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

e-up! Ful na struju.

Mali automobil, veliki napredak.

Došlo je vrijeme: e-up! je stigao! A sa njim i jedna od najkompaktnijih inovacija marke Volkswagen. Na kraju krajeva, svojim snažnim elektromotorom i dometom do 160 kilometara on se potvrđuje ne samo kod svojih vozače, već i kad je u pitanju i životna sredina. Sa ovom agilnom zabavnom crtom koja je jako zgodno upakovana i obimno opremljena možete da se veselite avanturama koje nudi svakodnevica.

Galerija

Doživite istaknute detalje modela e-up! iz različitih perspektiva.

Doživite istaknute detalje modela e-up! iz različitih perspektiva.

Od A do B sa "e"

Do 160 km bez emisije štetnih gasova.

Za nas, "e" ne predstavlja samo "elekrično" i "bez emisija", nego i "efikasnost". Novi e-up! tako kombinuje napredni e-pogon s novih tehnološkim inovacijama u vozilo, koje omogućuje vožnju bez emisija do 160 kilometara - udaljenosti koja ga čini idealnim vozilom za svakodnevicu.

 

 

Jednostavno punjenje.

Kako bi e-up! uvek bio neograničeno mobilan, Volkswagen nudi različite mogućnosti punjena kako bi ugrađena litijum-ionska baterija uvek imala dovoljno struje. Jedan od načina je priključivanja e-up! na kabl za punjenje u kućnu utičnicu ili na javnom mjestu AC kablom za punjenje na AC stanicama. Vrijeme punjenja za potpunu napunjenost je od šest do deset sati. 

Utičnica za punjenje za AC i DC.

Zahvaljujući Combined Charging System (CCS) potrebe e-up! za punjenje se kroz jednu utičnicu mogu zadovoljiti i iz AC i  iz DC izvora napajanja sa dva različita konektora. AC kabl za punjenje sa AC izvora i utilčnica i DC priključak za punjenje sa posebnih javnih stanica.

Sve vidljivo. Sve pod kontrolom.

Preglednost nad najvažnijim stvarima.

Bilo da se radi o e-specifičnim informacijama, kao što su trenutna i prosječna potrošnja goriva, rekuperacija energije, pređeni put ili prosječna brzina i performanse, sve je jasno dostupno na preglednoj komandnoj tabli sa multifunkcionalnim ekranom. Budite informisani!

Uvijek dobra klima.

E-up! prijatna temperatura. Klima uređaj "Climatronic" pored konstantne regulacije temperature u unutrašnjosti sprječava prodiranje mirisa.

Konture i detalji.

Unutrašnjost e-up! Posebno je istaknut prepoznatljiv dizajn sa plavim šavovima na upravljaču, ručnoj kočnici i ručici mjenjača.

Tu ćete se rado smjestiti.

Zahvaljujući  prepoznatljivom dizajnu integralnih mjesta u e-up! ne samo da izgleda dobro, već je i veoma udoban. Korišteni materijali su visokog kvaliteta i veoma dopadljivi. Za vozača i suvozača sjedišta su podesiva po visini. Sa grijanjem prednjih sjedišta i standardnim on-board možete očekivati vrhunski e-up! koji dokazuje da je udobnost veoma važna u unutrašnjosti.

maps +more.

Ovaj vam suvozač jednostavno nikada neće moći dosaditi: navigacijski i infotainment sistem "maps + more" predstavlja jednu sasvim posebnu značajku. U kombinaciji s radiouređajem "Composition Phone", maps + more umrežava sve informacijske i komunikacijske funkcije te povezuje korisničke i prethodno definisane sadržaje poput nijednog drugog sistema. Prikaz i rukovanje odvijaju se preko vašeg mobilnog uređaja.

Malo "e", duga vožnja

Inovacija koja fascinira.

Sa modelom e-up! Volkswagen predstavlja pionirske tehnologije ovde i sada. Danas dobijate sofisticiran, siguran i svakodnevni električni  model vozila visokog kvaliteta i udobnosti. Pravi Volkswagen up.

Motor.

Predrasude da električna vozila nisu snažna, e-up! lako opovrgava sa 60 kW (82 KS) maksimalne snage i obrtnim momentom od 210 Nm.  I ostale performanse su zavidne. Ko bi pomislio da vozite energijom baterije do 130 kilometara na sat, a možete ubrzati od 0 do 100 za samo 12.4 sekundi?

Ekonomičan

Na 100 kilometara  e-up! troši 11.7 kWh. To čini e-up! jednim od najekonomičnijh modela među vozilima te vrste.

e-up!: sada stane i u džep.

Kao da e-up! nije dovoljno inovativan, a Volkswagen već ima spreman još jedan istaknuti tehnički detalj: Car-Net e-Remote, aplikaciju za pametni telefon koja kao i Car-Net portal www.volkswagen.com/Car-Net omogućava da se brojnim funkcijama vozila upravlja daljinski. To ne samo da je komforno, već Vam omogućava da klimatizirani krenete sa maksimalni dometom baterije i optimizirate potrošnju. 

-> Više informacija o Car-Net

e-mobilnost Volkswagen

Vaš sljedeći korak.