Menü schließen

Svestran kao nijedan drugi. Golf.

 

Golf. Svestran kao nijedan drugi.

Golf već generacijama vodi svoj segment vozila. I ova generacija postavlja iznova mjerila za iduće generacije.

Oprema & Dizajn

Izrazito kvalitetnom opremom i jasnim dizajnom odlikuje se svaki Volkswagen.

Brojne mogućnosti individualizacije dodatno vam nude priliku da stvorite svoj sasvim jedinstveni Golf. Iznenadit ćete se izborom koji vam se nudi.

Eksterijer Stapanje dinamike i elegancije.

Golf već na prvi pogled - s markantnim i samouvjerenim nastupom kao u svakoj dosadašnjoj generaciji. Od iznova oblikovanih glavnih svjetala i branika preko dinamične rešetke hladnjaka te sve do stražnjeg difuzora i impresivnih stražnjih svjetala u LED tehnologiji.

Unutrašnjost Doživite više prostora za vašu udobnost.

Prostranost susreće udobnost, kvalitetu i nove tehnologije.
Novi Golf nudi vam sve to u svojoj unutrašnjosti. Sa samo jednim ciljem pred očima: obezbijediti da svako putovanje protekne što opuštenije.

Svjetla Rasvijetlit će vam situaciju već na prvi pogled.

Dizajn svjetala u novom Golfu itekako se može pokazati, i to u brojnim atraktivnim varijantama. Bez obzira na to za koju se ponudu odlučite: svjetla će doprinijeti dobroj vidljivosti.

Točkovi Situacija izgleda i više nego dobro: Golf program točkova.

S kojom će kombinacijom guma i felgi vaš Golf najbolje izgledati pitanje je ukusa. Aluminijumski točkovi u svakom slučaju naglašavaju sportsku narav Golfa.

Varijante opreme

Doživite Golf iz različitih perspektiva.

Infotainment.

Nezavisno od toga morate li tokom vožnje telefonirati, jesu li vam potrebne aktuelne prometne informacije, želite li pomoću navigacije doći do svog odredišta ili želite li jednostavno slušati svoju muziku – vaš Golf nudi vam različite mogućnosti udobnog i jednostavnog korištenja moderne tehnologije.

Infotainment opcije

Radiouređaji

Natrag

Ako želite, možete samo slušati radio.

Volite slušati muziku tokom vožnje, ali pritom želite biti dobro informisani i ne želite se odreći prvoklasnog komfora? Tada ćete biti oduševljeni s dva radiouređaja koji vam stoje na raspolaganju.

Navigacija

Natrag

Ovako ćete zabavljeni dospjeti do svog odredišta.

Dva opcionalna navigacijska sistema nude pregršt inovativnih funkcija i ispunit će vam svaku želju. Stoga ćete se izvrsno zabavljati i svejedno ostati na pravom putu.

Car-Net "Guide & Inform"

Natrag

Ostanite na putu i budite informisani.

Sa sistemom Car-Net "Guide & Inform" pronaći ćete zanimljiva odredišta u svome okruženju, obližnja parkirna mjesta ili sljedeću benzinsku stanicu.

Telefonija

Natrag

Olakšat će vam komunikaciju.

Izjasnite se. Ali pritom ostavite obje ruke na upravljaču. Golf vam na zahtjev nudi dva udobna telefonska interfejsa.

Sistemi podrške.

Inteligentni sistemi podrške za vozača u vašem Golfu doprinose većem komforu u vožnji te vam mogu pomoći u svladavanju ili čak potpunom izbjegavanju kritičnih situacija. Iako ćete ovu tehnologiju tek rijetko primijetiti, dobro je znati da ona postoji.

Sistemi podrške

Front Assist i ACC

Natrag

I kada su ceste pune, ostat ćete potpuno opušteni.

S opcionalnom automatskom regulacijom razmaka ACC putovat ćete opuštenije. Sistem nadzora okoline Front Assist, koji nudi City funkciju kočenja u nuždi i sistem prepoznavanja pješaka, dolazi u sklopu serijske opreme od linije Comfortline.

Podrška kod prometnog zastoja i Emergency Assist

Natrag

Kako biste išli unaprijed i kada sve stoji na mjestu.

Opcionalna podrška kod prometnog zastoja pruža vam podršku u stresnom prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima te vam na taj način može pomoći u izbjegavanju tipičnih sudara u prometnim zastojima. Opcionalni sistem Emergency Assist može prepoznati kada vozač više nije pripravan za vožnju te započeti s djelomičnim upravljanjem vozilom.

Park Assist

Natrag

Parkiranje može biti tako lako.

Parkirate li još uvijek sami? Opcionalna podrška upravljanja pri parkiranju "Park Assist" može vas poštedjeti bjesomučnog okretanja upravljača i olakšati traženje parkirnog mjesta. Preko ultrazvučnih senzora utvrđuje se hoće li vaš Golf stati u parkirno mjesto.

Blind Spot senzor

Natrag

Ovako će vam vaš Golf pomoći prilikompromjene voznog traka i izlaska iz parkirnog mjesta.

Opcionalni Blind Spot senzor s podrškom izlaska iz parkirnog mjesta upozorava vas tokom vožnje te u okviru ograničenja sistema na vozila u mrtvom uglu. Sistem kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag nadzire područja s obje strane i iza vozila.

Tehnologija.

Moderna tehnologija motora u vašem Golfu odlikuje se štedljivošću, dobrim performansama i snagom. To je upravo ono što vam treba ako rado i često putujete, ali uprkos tome želite ograničiti svoju potrošnju.

Motori

Profitirajte od velike snage uz istovremeno nisku potrošnju.

TSI benzinski motori i TDI dizelski motori usmjereni su na razvijanje velike snage uz nisku potrošnju i zasigurno će vas oduševiti.

Više informacija

Aktivni sistem cilindara

Katkad je dobroisključiti se i uštediti gorivo.

Ako nije potreban najveća snaga, nećete ni primijetiti kada motor radi samo s dva cilindra. To vam omogućuje sistem isključivanja cilindara.Na taj način možete znatno smanjiti potrošnju goriva.   

Više informacija

4MOTION

Nemojte izgubiti tlo pod nogama.

Ne želite se odreći izvrsne trakcije ni na mokroj i neravnoj podlozi? Zahvaljujući po želji dostupnom i inteligentnom pogonu na sve točkove 4MOTION to je moguće gotovo svugdje. 

Više informacija

Komfor. Smjestite se udobno.

Bogata osnovna oprema, jednostavno rukovanje i mnogi dodaci dovode vas do toga da uživate u svakom putovanju.

Ako volite svoja leđa.

Sjedalo ergoActive

Opcionalno sportsko sjedalo ergoActive s mogućnošću namještanja u 14 položaja omogućuje vam iznimnu udobnost tokom sjedenja. Vozačevo sjedalo možete jednostavno prilagoditi svojoj tjelesnoj građi i istovremeno rasteretiti svoja leđa. Inovativno sjedalo ima integriranu masažnu funkciju te posjeduje mogućnost grijanja.

Više informacija

Kako ne biste samo vi savršeno sjeli nego i tonovi.

DYNAUDIO Excite

Muzika u vozilu koja zvuči bolje nego preko Hi-Fi uređaja? Po želji dostupni sound sistem DYNAUDIO Excite usklađen je s prostornom akustikom vozila i donosi vam zvuk koji ne biste očekivali - čak i ako ste naviknuti na vrhunske tonove. 

Više informacija

Odaberite bezvremensku eleganciju.

Kožna oprema.

U svakoj vožnji uživat ćete u neusporedivom osjećaju ekskluzivnog ambijenta. Po želji ćete za svoj Golf dobiti najkvalitetniju kožnu opremu i opremu ArtVelours, između ostalog s grijanjem sjedala i ergonomskim kožnim multifunkcionalnim upravljačem.   

Više informacija

Vidite samo one informacije koje želite vidjeti.

Active Info Display

Brzinomjer je lanjski snijeg. Po želji zamijenite klasični prikaz u obliku cijevi ekranom visoke rezolucije. Inovativni kombinirani instrument Active Info Display može vam pružiti informacije koje su puno opsežnije od pukog prikaza brzine i razine napunjenosti spremnika za gorivo. 

Više informacija

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team