VW Golf: VW Golf: Blind Spot senzor s podrškom izlaska iz parkirnog mjesta

Ako vam se iza vas približava automobil koji nije vidljiv kako u vanjskim ogledalima tako ni unutrašnjem ogledalu, onda se on nalazi u omraženome mrtvom uglu. Prije promjene voznog traka pomoći će vam od davnina poznati pogled preko ramena, a sada i opcionalni Blind Spot senzor. On vas može upozoriti već pri brzini od 15 km/h, i to tako što će u vanjskom ogledalu vašeg Golfa zasvijetliti LED prikaz. Ako uprkos tome uključite žmigavce, svjetlo će početi žmigati svjetlije i brže te će vam skrenuti pozornost na vozilo u mrtvom uglu.

U kombinaciji s potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist", Blind Spot senzor može u okviru ograničenja sustava upozoriti korektivnom regulacijom upravljanja na promjenu voznog traka.

Za razliku od toga, potpora izlaska iz parkirnog mjesta podupire vas u okviru ograničenja sustava kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag. Pomoću senzora u stražnjem braniku nadzire se bočni promet iza vozila. Ako se sa strane približava drugi automobil, biciklist ili čak i pješak, upozorit će vas signalni ton i prikaz na zaslonu infotainment sustava. A ako ne reagirate pravovremeno, sustav kod predstojećeg sudara može kočionim zahvatom umanjiti posljedice mogućeg sudara ili ga čak u optimalnom slučaju u potpunosti spriječiti.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene, uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Zatvoriť meni

Svestran kao nijedan drugi. Golf.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim