Novi Golf prilagođava se vašem načinu vožnje..

Odabir profila vožnje

U novom Golfu putujete istovremeno dinamično i ekonomično. No poželite li katkad da vaše vozilo ima još izraženije sportske karakteristike? Želite li se voziti uz još veću uštedu goriva? S opcionalnim odabirom profila vožnje odluke ćete donositi zavisno od situacije i potreba. Odaberite željeni profil jednostavnim pritiskom na tipku ili preko dodirnog ekrana vašeg infotainment sistema. Na taj će se način automatski prilagoditi pogon i upravljač, a kod automatiziranog mjenjača s dvije spojke DSG tačke stepena prijenosa.

Profil vožnje ECO primjerice podržava vozača pri vožnji koja je ekološki prihvatljiva i kojom se ostvaruje ušteda goriva. U tu svrhu između ostalog prilagođava performanse motora i aktivira start-stop sistem ako je isključen. Pri tome se aktivira regulacija klima-uređaja i sistema upravljanja toplinom s poboljšanom potrošnjom. Ako se odlučite za automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG, on će odabrati ranije trenutke mijenjanja stepena prijenosa i na taj način što češće aktivirati vožnju u praznom hodu kojom se ostvaruje ušteda energije.

Naravno da ćete moći uživati i u normalnoj udobnosti - nju će vam omogućiti profil vožnje NORMAL. No ako želite putovati sa sportskim karakteristikama ili se suočiti s izazovima vijugave ceste, onda biste najbolje trebali odabrati profil SPORT. Modus INDIVIDUAL posebno je fleksibilan: u njemu možete kombinirati pojedinačna usklađenja prema svojim preferencijama te čak i pohraniti svoja željena namještanja u pogledu na grijanje, klima-uređaj i glavna svjetla.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene, uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Menü schließen

Svestran kao nijedan drugi. Golf.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team