VW Golf: VW Golf: Podrške kod prometnog zastoja i Emergency Assist

Opcionalna podrška kod prometnog zastoja koristi se dokazanim funkcijama kao što su automatska regulacija razmaka ACC i potpora zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" radi pružanja ugodne vožnje u koloni tokom prometnog zastoja. Na taj će način vaš Golf slijediti vozilo koje se nalazi ispred njega i samostalno ćete u okviru ograničenja sistema upravljati gasom i kočnicom. Vozilo će se pri tome također zadržavati na voznom traku.

Opcijski sustav Emergency Assist uključuje se automatski kada se aktivnost vozača ne može utvrditi te ako njegova reakcija ne uslijedi ni nakon izdavanja upozorenja. Sustav zatim pokušava kočionim trzajima, upozoravajućim zvukovima te upozoravajućim žmiganjem i zanošenjem vozila unutar vlastitog voznog traka kako ponovno aktivirati vozača tako i upozoriti druge putnike u vozilu te ostale sudionike u prometu. Ako ni nakon toga ne dođe do preuzimanja kontrole nad vozilom, vozilo će se kontrolirano dovesti do stanja mirovanja. Na taj se način u okviru ograničenja sustava može spriječiti sudar.

 

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene, uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Zatvoriť meni

Svestran kao nijedan drugi. Golf.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim