Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Punjenje struje & Plaćanje

Plaćanje u tren oka. Uz električno vozilo imate nekoliko opcija za jednostavno i praktično plaćanje: putem aplikacije, kartice za punjenje ili kreditne kartice. Uskoro će vaši podaci za autorizaciju biti pohranjeni u vašem automobilu. Onda samo trebate spojiti automobil na stanicu za punjenje. Plaćanje se odvija automatski. A ono najbolje: postoje javne stanice za punjenje, na primjer na parkiralištima supermarketa, gdje je punjenje ponekad čak i besplatno.

Utičnica i wallbox

Ako svoj električni automobil punite u svom domu putem utičnice ili wallboxa, punjenje baterije platit ćete sa sljedećim računom za struju. Jednostavnije ne može.

Javni agregati za punjenje

Plaćanje na javnim agregatima za punjenje u gradu ili na autoputu također je vrlo jednostavno: kao vozač električnog automobila odlučit ćete se za pružatelja usluga koji će obračunavati vašu struju punjenja. Taj takozvani Mobility Service Provider (MSP) ponudit će vam tarifu za obračun koja savršeno odgovara vašim potrebama kao kod mobilne tarife: ovdje također možete prilagoditi pojedine opcije svojim individualnim potrebama i potrošnji. Ako vaš MSP nema uključenu neku stanicu za punjenje, i dalje je možete upotrebljavati putem tzv. ad hoc punjenja i obračunati troškove izravno s CPO-om (engl. Charge Point Operator), primjerice preko kreditne kartice.