Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Modularna električna platforma (MEB)

Jedan modul. Puno modela. Bez obzira na to radi li se o gradskom automobilu, SUV-u ili prostranom vozilu sa 7 sjedala – modularna električna platforma (MEB) nudi vam sve što možete očekivati od električne mobilnosti budućnosti. Naime, ova novorazvijena platforma vozila posebno je konstruirana za električne automobile. Posebna karakteristika ovog razvoja: s MEB platformom mogu se optimalno iskoristiti mogućnosti ove tehnologije. Slobodno se veselite jer to za vas znači veći prostor, varijabilnost, doseg, udobnost i dinamiku. Ili jednostavno novu vrstu mobilnosti.

Više prostora za lični razvoj.

Volkswagen je iz temelja osmislio električnu mobilnost kojoj nije potreban ni motor na izgaranje ni mjenjač s kardanskim tunelom kao ni spremnik za gorivo i ispušni sistem. Prava sreća - kako za vas tako i za naše inžinjere i dizajnere. Posljedica: međuosovinski je razmak veći, prevjesi su kraći, dok su mali elektromotori smješteni izravno na osovinama. To ne samo da dinamično izgleda već istovremeno čini savršenu osnovu za sva vozila - od kompaktnih automobila do monovolumena. Tako ćete doživjeti potpuno novi osjećaj u prostoru i na raspolaganju imati veći prostor za sebe, svoje saputnike i prtljagu.

Energija sa sistemom

Srž familije modela ID. čini sistem baterije s mogućnošću brzog punjenja koji je zaštićen i integriran u podnici vozila, zauzimajući pritom vrlo malo mjesta. Time je sniženo težište te je osigurana bolja raspodjela mase kako biste mogli uživati u posebno ujednačenom i dinamičnom ponašanju vozila u vožnji. Baterija se pri tome može individualizirati. Ako vam je, primjerice, velik doseg manje važan jer se često vozite gradom, onda vam je dovoljna mala baterija. Tako će vaše vozilo biti još povoljnije. Ako vam je, međutim, potrebno puno energije za duže dionice, jednostavno uzmite vozilo s većom baterijom.  

Želiš znati više?

Više, brže, tiše. ID. R Pikes Peak.

Koliku dionicu mogu prijeći?

Činjenice umjesto predrasuda.

Pregled svih ID. modela

U susret budućnosti. ID. Vizzion.