Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

ID. Software ažuriranje 2.1

Dođite sa svojim ID. modelom u radionicu i uživajte u prednostima ovog ažuriranja

Dođite sa svojim ID. modelom u radionicu i uživajte u prednostima ovog ažuriranja

ID. Software ažuriranje 2.1

Dođite sa svojim ID. modelom u radionicu i uživajte u prednostima ovog ažuriranja

Šta sadrži ID. ažuriranje 2.1?

Pored dodatnih funkcija, poput App-Connect i domet Head-up displeja sa proširenom stvarnošću, razne druge nadogradnje su dio ovog velikog ažuriranja softvera za Vaše vozilo. Vremenski kontrolirano AC punjenje i Connected ACC samo su neke od njih. Vi - vozači Volkswagena ste nam na prvom mjestu. Stoga ažuriranje također uključuje dodatne funkcije zasnovane na povratnim informacijama koje smo dobili od vozača ID. modela.

 

Ovdje ćete naći sve najvažnije informacije u vezi s ažuriranjem softvera i kako možete dogovoriti svoj termin za servisiranje. Vaš Volkswagen partner će vršiti aktualizaciju, a Vi ćete uživati u prednostima nadogradnje.

Domet Head-up displeja sa proširenom stvarnošću

Sada je dostupno za Vaš instalirani Head-up displej sa proširenom stvarnošću: opcionalni Head-up displej sa proširenom stvarnošću projicira korisne informacije direktno u vidnom polju Vašeg vjetrobranskog stakla, npr. informacije o sljedećem skretanju. Ovo osigurava jasan pregled i opušteno putovanje.

App-Connect Sada svoje aplikacije možete koristiti i u automobilu!

App-Connect Vam omogućava da jednostavno povežete svoj pametni telefon sa svojim ID. modelom. Za vrlo jednostavno povezivanje i korištenje odabranih aplikacija u Vašem vozilu. Ovo značajno olakšava pristup npr.  muzici, vijestima, mapama ili audio knjigama.

 

Ugodna vožnja Ugodno punjenje i klima uređaj sa daljinskim upravljanjem

Vremenski kontrolirana klimatizacija omogućava da se klima u vozilu pripremi u željeno vrijeme polaska pomoću pametnog telefona. Dakle, Vaš ID. čeka polazak na ugodnoj temperaturi. Da li ste već na putu?

Automatsko planiranje zaustavljanja radi punjenja u navigacionom sistemu uključuje preko 85.000 stanica za punjenje u Europi. Vremenski kontrolirano punjenje također omogućava planiranje procesa punjenja u zavisnosti od željenog vremena polaska.

Povezani ACC Inteligentni sistemi asistencije i novi digitalni sistemi

Connected Active Cruise Control - Connected ACC) omogućava takozvanu Car-2-X komunikaciju i prilagođava zadatu brzinu situaciji.

Digitalna servisna knjiga dostupna je u infotainment sistemu vozila i omogućava Vam da  glasovnom komandom pretražite željene funkcije vozila. Internet radio stanice mogu se reproducirati i putem infotainment sistema putem web radija

Već imate ID. software 2.1?

Onda sada možete izvršiti online ažuriranje na verziju software-a 2.3. Za ovu aktualizaciju ne morate ići u radionicu. Ovdje ćete saznati kako to funkcionira!

Više o bežičnom ažuriranju

Proces ažuriranja ID. software-a 2.1

Da li Vas je Vaš prodavac kontaktirao? Odlično, osim ako već niste sve razjasnili telefonom, Vaši sljedeći koraci izgledat će ovako:

  1. Ugovorite termin kod svog Volkswagen partnera. Za ovo slobodno koristite stranicu za pretragu partnera- svaka Volkswagen servisna firma može izvršiti ažuriranje. Jednostavno izaberite Volkswagen partnera kojem vjerujete i kontaktirajte ga. Također možete direktno razgovarati o svojim željama, kao što je zamjena vozila ili raspoloživi dan.

  2. Dođite u radionicu s svojim ID-om u dogovoreno vrijeme. Kad se odlučite za zamjenski automobil, ovdje će Vam biti predat. 

  3. Čim ažuriranje softvera bude završeno i Vaše vozilo bude spremno za preuzimanje, Vaš partner će Vas obavijestiti na prethodno dogovoreni način. Zatim ćete vratiti zamjenski automobil i preuzeti nazad svoj ID. s ažuriranim software-om.
  4. Nakon što je ažuriranje software-a završeno, bit će nam drago da ocijenite svoje iskustvo uslugom. Vaš servisni partner će Vam dati dokument s QR kodom koji će vas odvesti do kratkog upitnika.

Česta pitanja u vezi s ažuriranjem ID. software-a 2.1

Kako mogu zakazati termin za ažuriranje softvera?

Molimo kontaktirajte svog Volkswagen partnera.

Koliko dugo traje proces ažuriranja softvera za moj ID.?

Proces ažuriranja softvera traje približno jedan radni dan.

Da li ažuriranje softvera mogu pokrenuti kod kuće?

Ovo opsežno ažuriranje software-a mora obaviti Volkswagen servisni partner.

Da li je zbog trenutne COVID-19 situacije moguć beskontaktni proces ažuriranje softvera?

Imajući u vidu trenutnu COVID-19 situaciju, beskontaktno preuzimanje je svakako moguće kod naših Volkswagen partnera.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim