Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

ID. Software 3.0 ažuriranje

ID. Software 3.0 ažuriranje

Spreman sada: sljedeći update software za vaš ID.

Uz ID. software 3.0 Volkswagen vam besplatno pruža nove karakteristike i poboljšanja. Velik dio tih poboljšanja temelji se na povratnim informacijama i idejama naših kupaca.

Vaš ID. već je primio novu 12-V bateriju i ID. softver 2.4 od vašeg Volkswagen partnera? Onda ste sada spremni za sljedeći veliki update, ID. software 3.0.

Resetiranje na prethodne software-ske verzije nije moguće.

Zašto instalirati update 3.0?

Update software pruža nove karakteristike i optimizacije za vaš ID. te osigurava da će on biti ažuriran najnovijim digitalnim razvojem marke Volkswagen. Ovim updateom profitirat ćete od novih funkcija i aplikacija - jednostavno "Over-the-Air".

Kako mogu nabaviti update?

Zahtjevi za primanje ID. software 3.0 "Over-the-Air" su aktivan ugovor za We Connect Start, korisnički račun Volkswagen ID i instalacija ID. software 2.4 u vašem vozilu.

Jedan update, dva dijela

 

Update ID. software 3.0 sastoji se od dva dijela. Da biste mogli primiti sve pogodnosti ID. software 3.0, instalirajte 1. i 2. dio updatea. Uz "Over-the-Air" update možete updateati svoj ID. u trenutku koji vama odgovara.

Također, pažljivo pročitajte upute navedene u "Napomenama o izdanju" za svaki dio updatea - one su navedene u infotainment sustavu vašeg vozila ID.

Je li vaš ID. u "Online modusu"?

Znači li "Online modus" da šaljem ili dijelim svoje podatke o lokaciji?

 

ID. software 3.0 – kratak pregled

Ovdje ćete pronaći pregled onoga što se updatea ID. software-om 3.0 i kako možete provesti update. Detaljnim informacijama i videozapisima s uputama možete pristupiti pomoću linka koji se nalazi ispod svakog odjeljka.

Što se unaprjeđuje updateom 3.0?

Ovdje ćete pronaći detaljne informacije, fotografije i videozapise s uputama o tome što update software sadrži.

Više o sadržaju

Kako mogu instalirati update 3.0?

Ovdje ćete pronaći detaljne upute o tome kako korak po korak instalirati 1. dio i 2. dio updatea 3.0.

Više o instalaciji

Imate li pitanja u vezi s updateom?

Ako imate pitanja u vezi s updateom, pogledajte odjeljak Često postavljana pitanja (FAQ).

Više o FAQ-u

ID. Software 3.0 – šato se updatea?

Optimizirano upravljanje punjenjem i energijom
 • Kapacitet punjenja
 • Restrukturirani izbornik za punjenje
 • eModus za očuvanje baterije3)
 • Planer za e-rute u navigacijskom sistemu
 • Resetiranje izračuna dosega
 • Tehnologija Vehicle2X (V2X)
 • Privatnost u administraciji korisnika

 Više o Optimiziranom upravljanju punjenjem i energijom

Poboljšana navigacija
 • Navigacija specifična za vozni trak
 • Online pretraživanje POI odredišta u navigacijskom sistemu

Više o Poboljšanoj navigaciji

Komfor
 • Proširenje Head-up displaya proširenom stvarnošću3.)
 • ID. Light unaprjeđenja
 • Administracija korisnika
 • Upravljanje govornim naredbama i online upravljanje govornim naredbama

Više o Komforu

In-Car aplikacije i funkcije
 • In-Car aplikacija We Charge - proširenje4)
 • In-Car aplikacija "Igre"

Više o In-Car aplikacijama i funkcijama

Više Mobilnih online usluga
 • We Connect ID. aplikacija - položaj parkiranja
 • We Connect ID. aplikacija - status vozila
 • We Connect ID. aplikacija - informacije o temperaturi

 Više o Mobilnim online uslugama

Sa zamjenom 12-V baterije ID. Software 2.4 ažuriranje u servisnoj radionici

Nova 12-V baterija i update ID. softvera 2.4 za vaš ID. raspoloživi su vam besplatno. Dogovorite termin sa svojim Volkswagen partnerom. Ovim updateom primit ćete najnoviju software-sku verziju i profitirati od smanjene potrošnje energije koju osigurava optimizirano upravljanje toplinom.

 

Šta sadrži ID. software 3.0?

Update ID. software 3.0 "Over-the-Air" donosi brojne besplatne pogodnosti. Za više informacija o updateu kliknite linkove u nastavku:

Više o Optimiziranom upravljanju punjenjem i energijom

Više o Poboljšanoj navigaciji

Više o Komforu

Više o Upravljanju govornim naredbama

Više o In-Car aplikacijama i funkcijama

Više o Mobilnim online uslugama

Optimizirano upravljanje punjenjem i energijom

Kapacitet punjenja


Komfor i vremenske uštede uz kraća zaustavljanja za punjenje.

Uz ID. software 3.0 poboljšavaju se performanse punjenja visokonaponske baterije te se ostvaruje vremenska ušteda tijekom punjenja.

Više o Performansama punjenja

Restrukturirani izbornik za punjenje

Uz ID. software 3.0 možete intuitivnije i brže pristupiti postavkama punjenja zahvaljujući novoj strukturi izbornika za punjenje. Osim nove strukture, sam izbornik za punjenje sada ima zasebnu ikonu dostupnu izravno u glavnom izborniku infotainment sistema.

Modus za očuvanje baterije

"Modus za očuvanje baterije" jest funkcija punjenja za optimizaciju vijeka trajanja visokonaponske baterije u vašem vozilu ID. Kada se aktivira "Modus za očuvanje baterije", gornja granica za punjenje postavljena je na 80 %. Time se štiti baterija. "Modus za očuvanje baterije" po potrebi se može prebrisati (npr. tokom trenutnog postupka punjenja). Tokom upotrebe timera punjenja gornja granica za punjenje može se trajno postaviti na 100 %.

Planer za e-rute u navigacijskom sistemu

Uz ID. software 3.0, novi Planer za e-rute u navigacijskom sistemu za porodicu ID. vozila automatski planira potrebna zaustavljanja za punjenje na navigacijskoj ruti te ih, također automatski, po potrebi prilagođava.

Novim updateom poboljšava se algoritam rute. Također, možete dobiti nove opcije za postavke za vaše osobne preferencije. Osim toga, updateani Planer za e-rute pruža intuitivnije i jasnije display-e te mogućnost pretraživanja stanica za punjenje pomoću filtara, kao što je status dostupnosti stanice za punjenje, te mogućnost plaćanja uslugom We Charge.

Resetiranje izračuna dosega

Uz update ID. software 3.0, tokom resetiranja dugoročnih podataka o vožnji, izračun dosega također se resetira te se prikazuje vrijednost nalik kataloškoj.

Nakon odabira tipka za resetiranje, naučeni povijesni podaci o potrošnji izračuna dosega i dugoročni podaci o vožnji bit će resetirani.

 

 

Poboljšanje toka prometa: tehnologija V2X

Uz ID. software 3.0, infotainment sistem nadograđen je kako bi omogućio poboljšani pristup postavkama za zaštitu privatnosti za tehnologiju V2X.

Više o tehnologiji V2X: Lokalno upozorenje na opasnost upotrebom tehnologije V2X omogućava vozilima direktnu komunikaciju među sobom i sa svojom okolinom. Lokalno upozorenje na opasnost upozorava vas, na primjer, na lokacije kvarova vozila, krajeve prometnih zastoja, gradilišta i mjesta sudara, posebna vozila i situacije s kočenjem u nuždi u pogledu vozila koja voze ispred. Tehnologija V2X može se upotrebljavati samo ako je aktivirate u postavkama vozila. Kada se aktivira, vaš ID. također prima i šalje informacije drugim korisnicima tehnologije V2X.

Nije potreban ugovor za We Connect ni korisnički račun Volkswagen ID.

 

Tehnologija Vehicle2X (V2X) – lokalno upozorenje na prometne opasnosti

Privatnost u administraciji korisnika

Struktura proširenog izbornika za postavke zaštite privatnosti

Ovim updateom software imate mogućnost vidjeti trenutni status zaštite privatnosti, otvarati postavke zaštite privatnosti i vidjeti detaljan informativni tekst o svakoj postavci - i to sve putem kontrolnog centra. Korisnik može individualizirati svoje postavke u infotainment sistemu te ih - pod uslovom da je korisnik prijavljen u vozilu - također spremati.

Anonimni gosti također mogu odabrati "Online modus" ili "Offline modus" (s podacima o lokaciji ili bez njih) na početnom displayu.

Sami možete odlučiti koje ćete podatke slati ili dijeliti. Sve online usluge koje ne odgovaraju vašim postavkama zaštite privatnosti bit će onemogućene u vozilu. Također, glavni korisnik i gosti mogu deaktivirati usluge u vozilu koje ne bi smjele obrađivati osobne podatke putem popisa proizvoda u aplikaciji myVolkswagen ili u pregledniku putem myVolkswagen - time se osigurava da će samo dotična usluga u vozilu spriječiti komunikaciju (osim za zakonski propisane funkcije kao što je eCall).

Poboljšana navigacija

Start Video

Navigacija specifična za vozni trak

Navigacija specifična za vozni trak omogućava vam svladavanje čak i složenih situacija na autoputovima kada je navođenje po ruti aktivno. Da bi to mogao učiniti, sistem automatski prebacuje na prikaz jedan vozni trak za drugim u blizini priključnih cesta i izlaza s autoputa, čime vi primate upute o potrebnoj promjeni voznog traka. Ova je funkcija dio navigacijskog sistema. Ona je dostupna u opcijskom Infotainment paketu.

Valjani ugovor za We Connect Plus i korisnički račun Volkswagen ID potrebni su za online komponente navigacijskog sistema.

Online pretraživanje POI odredišta u navigacijskom sistemu

Uz uslugu "Online pretraživanje POI odredišta" navigacijsko pretraživanje u vozilu nadopunjeno je online funkcijom. Ona se koristi iscrpnom internetskom bazom podataka i optimiziranom tražilicom. Time se dolazi do bržih, preciznijih i bolje sortiranih rezultata pretraživanja. Potrebni su valjani ugovor za We Connect Plus i korisnički račun Volkswagen ID.

Komfor

Proširenje Head-up displaya proširenom stvarnošću


Uz porodicu ID. vozila možete zadržati pregled nad onime što je važno.

Opcijski Head-up display s proširenom stvarnošću može vam prikazivati ključne informacije direktno u vašem vidnom polju. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti (AR) možete vidjeti navigacijske upute za cestu kojom vozite ili gdje ćete morati skrenuti direktno na samoj cesti. Time ćete na odredište moći dospjeti opuštenije. Uz ID. softver 3.0, AR Head-up display bit će proširen i uključivati dodatne pokazatelje u području vožnje na velike udaljenosti, kao što je upozorenje o razini napunjenosti baterije (SOC) te poboljšane informacije o smjeru i podatke o udaljenosti iz opcijskog navigacijskog sistema.

ID. Light unaprjeđenja

Optimizirane informacije. Bolja kontrola.

ID. Light, serijska karakteristika u svim Volkswagen ID. modelima, svjetlosna je linija pri donjem kraju vjetrobranskog stakla. ID. Light pruža vam dodatne informacije koje se vizualno prikazuju.

Više o ID. Light unaprjeđenjima

 

Administracija korisnika

Volkswagen ID i administracija korisnika omogućavaju dodjelu većeg broja korisnika jednom vozilu.

Za modele iz obitelji ID. vozila prethodno su postojale dvije uloge: glavni korisnik i anonimni gost.

Uz update ID. software 3.0 sada postoji dodatna uloga gosta. Potreban je korisnički račun Volkswagen ID.

Više o Administraciji korisnika

Internet radio

Slušajte omiljene radio stanice tokom vožnje: uz internet radio možete online primati radio stanice i streamati podcaste.

U ovoj software-skoj verziji sada je također uključen podatkovni promet.

Potrebni su valjani ugovor za We Connect Plus i korisnički račun Volkswagen ID.

Pogledajte videozapis s uputama

Start Video

Vaš ID. bolje vas razumije

Kako bi vas vaše vozilo moglo razumjeti i još bolje komunicirati s vama putem upravljanja govornim naredbama, marka Volkswagen unaprijedila je ulazne i izlazne govorne naredbe. Brzina odgovora upravljanja govornim naredbama reaguje brže, a kvaliteta odgovora također se povećava u usporedbi s posljednjom software-skom verzijom. Tako će vas vaše vozilo razumjeti i još bolje komunicirati s vama.

 

Upravljanje govornim naredbama i online upravljanje govornim naredbama

Zahvaljujući upravljanju govornim naredbama s online funkcijama možete upravljati cijelim nizom infotainment funkcija i funkcija vozila prirodnim govorom. Time ID. može razumjeti slobodno sročena i kolokvijalnija pitanja i izraze. Interakcija započinje aktivacijskom frazom "Hello ID." ("Pozdrav, ID.") ili upotrebom tipke na upravljaču. Ovim updateom brzina reakcije upravljanja govornim naredbama postaje brža, a naredbe se pouzdanije registruju.

Valjani ugovor za We Connect Plus i korisnički račun Volkswagen ID potrebni su za online funkcije upravljanja govornim naredbama.

In-Car aplikacije

In-Car aplikacija We Charge – proširenje

In-Car aplikacija "We Charge" podržava vas tokom postupka punjenja. We Charge vam može pomoći pronaći stanice za punjenje na karti oko vaše trenutačne lokacije ili na odredištu te zatim pokrenuti navigaciju da biste dospjeli onamo.

Uz ovaj update, In-Car aplikacija omogućava vam dodavanje funkcije kao što je statistika o iskorištavanju stanica za punjenje, napredne opcije filtriranja i prikaz POI odredišta u okruženju.

Ovaj update omogućava korisniku In-Car aplikacije pružanje povratnih informacija o stanicama za punjenje putem ocjene u obliku zvjezdica i prijavu problema. Također, korisnici mogu vidjeti prosječnu ocjenu u obliku zvjezdica te prijavljene i potvrđene probleme (npr. kvarove) za stanice za punjenje.

Više o In-Car aplikaciji We Charge

In-Car aplikacija „Igre”

Uz In-Car aplikaciju "Igre" više ne postoji opasnost od dosade tokom vremena čekanja, na primjer, tokom postupka punjenja, jer ova In-Car aplikacija vama i suvozaču pruža razne zabavne igre.

Putem ekrana infotainment sistema možete igrati pasijans, šah, traženje slika, traženje riječi ili novu igru "VW Go". Korisnički račun Volkswagen ID i glavni korisnik s valjanim ugovorom za We Connect potrebni su za preuzimanje aplikacije iz In-Car Shopa.

In-Car aplikacija "Igre" nije unaprijed instalirana te se može kupiti u In-Car Shopu za 0,00 EUR.

Više Mobilnih online usluga

Aktuell nutzen Sie mit Ihrem ID. Modell We Connect Start. Mit diesem Update erhalten Sie nun auf Wunsch kostenlos die nächste Generation mobiler Online-Dienste, bestehend aus zwei Paketen: We Connect und We Connect Plus.

We Connect beinhaltet zusätzliche fahrzeugbezogene Dienste, wie z. B. den Status von Türen sowie Licht und ist laufzeitunbeschränkt.

We Connect Plus beinhaltet u. a. die neue Online-Sonderzielsuche für die Navigation und Volkswagen übernimmt die Datenkosten auch für das Webradio. We Connect Plus kann nach einer initialen Laufzeit kostenpflichtig verlängert werden.

We Connect ID. aplikacija – položaj parkiranja

Usluga za položaj parkiranja prikazuje posljednju prenesenu lokaciju vozila na temelju GPS koordinata. Tako se vozilo i put do njega mogu brzo pronaći, a položaj se također može podijeliti s drugima putem smartphonea.

 • Jednostavno lociranje vozila, na primjer, u gradovima ili na velikim parkiralištima, i to na temelju tačne adrese
 • Brz pristup vozilu putem navigacijskog sistema putem We Connect ID. aplikacije
 • Jasan prikaz položaja parkiranja na karti te datuma i vremena kada je vozilo bilo parkirano i moguće rute do vozila
 • Ne dolazi do trajnog nadzora vozača jer se prijenos podataka provodi tek nakon završetka postupka parkiranja vozila

Potrebni su valjani ugovor za We Connect, korisnički račun Volkswagen ID i We Connect ID. aplikacija.

 

We Connect ID. aplikacija – status vozila

Usluga statusa vozila može se upotrebljavati za prikazivanje jesu li prozori i vrata vozila zaključani ili zatvoreni te jesu li parkirna svjetla isključena.

Podacima o statusu vozila možete pristupiti putem We Connect ID. aplikacije.

U aplikaciji možete vidjeti sljedeće:

 • Status vrata, prozora, prednjih vrata i poklopca prtljažnika (otvoren, zatvoren)
 • Status parkirnih svjetala (dvostrano parkirno svjetlo, jednostrano parkirno svjetlo)
 • Status zaključavanja (otključano, zaključano) za cijelo vozilo

We Connect ID. aplikacija – informacije o temperaturi

Niske temperature mogu uticati na performanse baterije. Ovisno o vremenskoj prognozi na lokaciji vozila i razini napunjenosti baterije, We Connect ID. aplikacija može vam pružiti preporuku o prethodnom zagrijavanju ili punjenju visokonaponske baterije vozila. U okviru toga od vas će se zatražiti da postavite vrijeme polaska ili napunite vozilo kako biste izbjegli ograničene performanse baterije uslijed hladnih vremenskih uslova. Trenutačno se informacije o temperaturi pružaju za ID.3 Pure (45 kWh / neto baterija) i ID.4 Pure (52 kWh / neto baterija).

Implementacija

Najprije provjerite imate li aktivan ugovor za We Connect Start.

Aktivan ugovor za We Connect Start potreban je kako biste mogli profitirati od Volkswagen Mobilnih online usluga. Ove usluge možete besplatno upotrebljavati.

Ako već imate aktivan ugovor za We Connect Start i We Connect ID. aplikaciju instaliranu na svom smartphoneu, možete preskočiti sljedeći korak.

 1. Preuzmite besplatnu We Connect ID. aplikaciju na svoj smartphone. Zavisno od operacijskog sistema, We Connect ID. aplikaciju za Android ili iOS možete pronaći u App Storeu ili u Trgovini Google Play.
 2. Prijavite se u aplikaciju Volkswagen ID-om i dodajte svoje vozilo
 3. Aktivirajte svoj ugovor za We Connect Start. Da biste to učinili, slijedite upute prikazane u aplikaciji.

Kako mogu instalirati ID. software 3.0?

Update se sastoji od dva dijela. Da biste mogli primiti sve pogodnosti ID. software 3.0, važno je da instalirate 1. i 2. dio updatea. 

Uz update ID. software 3.0 sada je moguće dodati dodatne korisnike te prebacivati između glavnog korisnika i ostalih korisnika. Nakon instalacije 1. dijela updatea bit ćete odjavljeni iz vozila. Potrebno je provesti prijavu u infotainment sistemu kao "glavni korisnik" za upotrebu Mobilnih online usluga.

Pregled procesa: Update ID. softvera 3.0

Da biste primili ID. software 3.0 "Over-the-Air", aktivirajte "Online modus" u svom vozilu. Kada je vaše vozilo u "Online modusu", dostupni updateovi preuzimaju se u pozadini dok vozite. Vaš ID. obavijestit će vas putem infotainment sistema čim ID. software 3.0 bude dostupan za instalaciju. Da biste instalirali update, slijedite sljedeće korake:

 • Instalacija 1. dijela - trajanje oko 6 - 8 sati (nakon instalacije 1. dijela potrebno je provesti prijavu kao glavni korisnik u infotainment sistemu).
 • Instalacija 2. dijela - trajanje oko 1,5 sati. 
  Primanje 2. dijela updatea može potrajati od sedam dana do nekoliko sedmica nakon instalacije 1. dijela.

Uvažite sljedeće:

 • Tokom instalacije "Over-the-Air" updatea možete otvoriti svoj ID., no nećete ga moći puniti niti uključiti.
 • Online upravljanje govornim naredbama: Nakon instalacije 1. dijela "Over-the-Air" updatea, online upravljanje govornim naredbama bit će dostupno samo na engleskom i njemačkom jeziku. Nakon instalacije 2. dijela "Over-the-Air" updatea ponovno će biti dostupni jezici koji su bili raspoloživi prije updatea.
 • Instalacijom ID. software 3.0 neke vaše osobne postavke (npr. spremljene radio stanice, postavke za grijanje sjedala) bit će vraćene na izvorne fabričke postavke.
 • Resetiranje software-skih verzija nije moguće.

Više odgovora na često postavljana pitanja o updateu možete pronaći u odjeljku FAQ.

Proces

Instalacija 1. dijela

Dostupni updateovi bit će automatski preuzeti tokom vožnje dokle god je vaš ID. u "Online modusu". Nakon završetka downloada vaš ID. obavijestit će vas da je dostupan update sistema. Uzmite u obzir da je ID. softver 2.4 potreban kako bi vaš ID. automatski mogao preuzeti ID. softver 3.0.

Više o Instalacijskim koracima

Nakon instalacije 1. dijela: Postavite glavnog korisnika

 • Uključite "Online modus" na početnom displayu
 • Prijavite se kao glavni korisnik putem ikone "Korisnik"
 • Skenirajte kôd koji se prikazuje u infotainment sistemu vašeg vozila smartphoneom tako što ćete pritisnuti tipku "Skeniraj kôd" putem We Connect ID. aplikacije. Također, možete se prijaviti upotrebom e-mail adrese povezane s vašim računom We Connect ili odabirom "Prijava e-mailom" u infotainment sistemu.

Da biste profitirali od dodatnih online mobilnih usluga, provedite sljedeće dodatne korake.

 • Idite u In-Car Shop putem infotainment sistema. Ovdje možete besplatno nabaviti We Connect i We Connect Plus
 • Uzmite u obzir Obavijesti i Pravila o zaštiti privatnosti te prihvatite nove Uslove i odredbe

Ako nemate valjani ugovor za We Connect ili We Connect Plus, možete ih besplatno kupiti putem In-Car Shopa u infotainment sistemu. Provjerite jesu li vaši lični podaci tačni i cjeloviti.

Uzmite u obzir da se aplikacija We Charge ponovno mora nabaviti putem In-Car Shopa nakon updatea.

Instalacija 2. dijela

Kao i s 1. dijelom updatea, vaš ID. obavijestit će vas putem infotainment sistema kada sljedeći update bude dostupan za instalaciju. Slijedite iste korake kao i za 1. dio.

Sada možete profitirati od novih i poboljšanih funkcija. Volkswagen vam želi puno zabave i sretan put u vašem vozilu ID.

Vaše digitalne Upute za upotrebu bit će updateane automatski nakon ovog "Over-the-Air" updatea i primit ćete obavijest o novim ili izmijenjenim opcijama.

Update ID. software 3.0 instaliran "Over-the-Air" i fabrički instaliran

Koja je razlika?

 

Updateovima software osiguravamo da će se vaš ID. moći updateati čak i nakon kupovine. Ovisno o datumu proizvodnje vašeg vozila ID., opseg određenih funkcija updatea software može se razlikovati. Uz update ID. software 3.0 profitirat ćete od brojnih novih opcija i poboljšanja.

Ako je vaš ID. već primio ID. software 2.4 u servisnoj radionici, a usto imate valjani ugovor za We Connect Start i korisnički račun Volkswagen ID, vaše vozilo može primiti ID. software 3.0 "Over-the-Air". Ako je vaš ID. isporučen s već instaliranim ID. software 3.0, vi, dakako, nećete primiti update ID. software 3.0 "Over-the-Air". Razlog je taj što je vaš ID. već primio ID. software 3.0 u fabrici ("fabrička instalacija").

Sljedeće tabele pružaju pregled funkcija dostupnih za modele ID. s ID. software 3.0 instaliranim putem "Over-the-Air" updatea te modele s fabrički instaliranim ID. software 3.0.

Više o Optimiziranom upravljanju punjenjem i energijom

Više o Poboljšanoj navigaciji

Više o Komforu

Više o Mobilnim online uslugama

FAQ – pitanja i odgovori na jednom mjestu

Kada se može provesti update ID. software 3.0 „Over-the-Air”?

Prije no što vaše vozilo ID. može primiti update ID. software 3.0 "Over-the-Air", najprije morate provesti zamjenu 12-V baterije i update ID. software 2.4 u servisnoj radionici. Nakon što se ova servisna kampanja "Zamjena 12-V baterije s updateom ID. software 2.4" provede za vaš ID. kod servisnog partnera, može proteći nekoliko sedmica dok vaš ID. ne primi update jer ID. softver 3.0 izdajemo postupno.

Koliko dugo traje instalacija updatea ID. software 3.0 „Over-the-Air” za moj ID.?

Update se provodi u dva dijela. Da biste primili sve pogodnosti ID. software 3.0, važno je da instalirate 1. i 2. dio updatea nakon što oni budu dostupni.

 • Instalacija 1. dijela updatea trajat će oko 6 - 8 sati
 • Instalacija 2. dijela updatea trajat će oko 1,5 sati

 

Koje će funkcije biti dostupne nakon updatea ID. software 3.0?

Informacije o tome što ID. software3.0 sadrži mogu se pronaći u odjeljku "Šta sadrži ID. software 3.0?".

Kako mogu prepoznati koja je verzija ID. software trenutačno instalirana u mom vozilu ID.?

Otvorite stavku izbornika "Postavke" u glavnom izborniku infotainment sistema u svom vozilu ID. Zatim idite na "Informacije o sistemu". Verzija vašeg ID. software prikazana je u odjeljku "ID. software".

Zašto moram provesti update ID. software 3.0 „Over-the-Air” za svoj ID.?

Volkswagen preporučuje da što prije i redovito provodite predstojeće updateove software. To je jedini način da profitirate od dodatnih i poboljšanih funkcija. Zadnja dostupna verzija ID. software uvijek je preduslov za primanje budućih updateova.

Je li update ID. software besplatan za mene?

Da, update ID. software besplatan je za vas.

Već imam ID. software2.4, moram li nadograditi na ID. software 3.0 „Over-the-Air”?

Update ID. software 3.0 "Over-the-Air" sadrži, između ostalog, dodatne funkcije. Stoga preporučujemo da što prije nadogradite na tu software-sku verziju.

Hoću li dobiti potvrdu o updateu software?

Verzija ID. software instalirana u vašem vozilu ID. evidentirana je u sistemu.

Šta će se dogoditi ako ne instaliram drugi dio updatea ID. software 3.0 „Over-the-Air”?

Instalacija ovog updatea "Over-the-Air" preduslov je za primanje budućih updateova. Ako ne provedete instalaciju (1. dio i 2. dio), navedene nove opcije ni poboljšanja neće vam biti dostupni. Ako instalirate samo 1. dio, na primjer, upravljanje govornim naredbama bit će dostupno samo na engleskom i njemačkom jeziku. Zato je i 2. dio potreban kako bi se funkcije u vašem vozilu ID. mogle u cijelosti nadograditi te vam biti dostupne nakon provedbe updatea. Nije moguće resetirati software-ske verzije.

Znači li „Online modus” da šaljem ili dijelim svoje podatke o lokaciji?

U ranijim software-skim verzijama aktivacija "Online modusa" u vozilu automatski je omogućivala slanje ili dijeljenje podataka o lokaciji vozila i podataka o upotrebi vozila - bez mogućnosti individualnog odabira preferencija za slanje ili dijeljenje tih podataka. Uz update 3.0 sada će biti moguće omogućiti "Online modus", no zatim individualno odabrati preferirane postavke za dijeljenje podataka koje vozilo generira (podataka o vozilu/upotrebi, podataka o lokaciji, podataka Vehicle2X) - zahvaljujući čemu će vaše vozilo moći ostati online, dok istovremeno imate mogućnost samostalno odlučiti koje ćete podatke slati ili dijeliti (osim za zakonski propisane funkcije kao što je eCall). Više informacija o postavkama za zaštitu privatnosti za update 3.0 dostupno je ovdje.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim