VW Golf: ACC & Front Assist

 

Opuštajuće je kada u putnom prometu znate da zadržavate dovoljan razmak prema vozilu koje se nalazi ispred vašeg. Po tome će vas pitanju podržati automatska regulacija razmaka ACC (serijski od varijante Highline).

ACC mjeri udaljenost i brzinu vozila koja se nalaze ispred vlastitog. U kolonama i prometnim zastojima ovaj će sistem kočiti vaš Golf u kombinaciji sa opcionalnim automatiziranim mjenjačem sa duplim kvačilom DSG do stanja mirovanja te će ga nakon kratkog vremena ponovno automatski pokrenuti. Sistem može zadržavati potreban razmak između vašeg vozila i vozila koje se nalazi ispred njega - u okviru svojih granica - pri brzini do 210 km/h.

Ponekad su moguće neočekivane situacije u kojima je potrebno kočenje u nuždi. U tim slučajevima u pomoć može priskočiti opcionalni sistem nadzora okoline Front Assist. Ako se u okviru ograničenja sistema prepozna kritična situacija u pogledu naleta na vozilo straga, izdat će se upozorenje. U posebno kritičnim situacijama sistem vas može podržavati prilikom kočenja ili čak automatski kočiti radi smanjenja brzine udarca.

City funkcija kočenja u nuždi može intervenisati u gradskom prometu i pri niskim brzinama. A sistem prepoznavanja pješaka može u okviru granica sistema primjerice prepoznati kada pješak stupi direktno na kolnik. Ovaj sistem podrške vas upozorava, pomaže vam kod kočenja ili samostalno koči - uvijek u okviru svojih ograničenja sistema. Tako se u idealnom slučaju može u potpunosti spriječiti sudar ili barem ublažiti njegova težina.

Zatvori
Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.