VW Golf: Odabir profila vožnje

 

U novom Golfu putujete istovremeno dinamično i ekonomično. No poželite li katkad da vaše vozilo ima još izraženije sportske karakteristike? Želite li se voziti uz još veću uštedu goriva? Sa opcionalnim odabirom profila vožnje odluke ćete donositi zavisno od situacije i ličnim potrebama. Odaberite željeni profil jednostavnim pritiskom na dugme ili preko dodirnog displaya vašeg infotainment sistema. Na taj će se način automatski prilagoditi pogon i upravljač, a kod automatiziranog mjenjača sa duplim kvačilom DSG tačke stepena prijenosa.

Profil vožnje ECO primjerice podržava vozača pri vožnji koja je ekološki prihvatljiva i kojom se ostvaruje ušteda goriva. U tu svrhu između ostalog prilagođava performanse motora i aktivira start-stop sistem ako je isključen. Pri tome se aktivira regulacija klima-uređaja i sistema upravljanja toplinom sa poboljšanom potrošnjom. Ako se odlučite za automatizirani mjenjač sa a duplim kvačilom DSG, on će odabrati ranije trenutke mijenjanja stepena prijenosa i na taj način što češće aktivirati vožnju u praznom hodu kojom se ostvaruje ušteda energije.

Naravno da ćete moći uživati i u normalnoj udobnosti - nju će vam omogućiti profil vožnje NORMAL. No ako želite putovati sa sportskim karakteristikama ili se suočiti sa izazovima vijugave ceste, onda biste najbolje trebali odabrati profil SPORT. Modus INDIVIDUAL posebno je fleksibilan: u njemu možete kombinovati pojedinačna usklađenja prema svojim preferencijama te čak i pohraniti svoja željena namještanja u pogledu na grijanje, klima-uređaj i glavna svjetla.

 

Zatvori
Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.