VW Touareg: Car-Net

Internet i digitalna konekcija su postali dio svakodnevnog života - zašto biste onda bili bez njega u vozilu? Car-Net online mobilne usluge su vam dakle dostupne kao standard u Touareg modelu.

Uz Car-Net bit ćete brže i bolje informisani. Neka vam sistem pročita vijesti za koje ste zainteresovani. Dostignite destinaciju opušteno, prateći putokaz koji je adaptiran na osnovu trenutne situacije u saobraćaju. I na kraju uštedite vrijeme dok tražite parking mjesto, dok vas sistem navodi na slobodno parking mjesto na parkingu vaše destinacije.

 Uz Car-Net, u svakom trenutku su vam dostupne informacije o trenutnoj kilometraži, količini goriva u rezervoaru i statusu vrata i prtljažnika, čak i dok niste u vozilu, tako da možete saznati informacije o vozilu i održavanju koristeći pametni telefon. Možete, na primjer, provjeriti da li su svjetla ostala uključena ili prozori otvoreni.

Hitni pozivi su još jedan primjer koristi inteligentne povezanosti. Pozivi za hitne slučajeve se vrše čim se aktivira zatezač pojasa ili airbag. Volkswagen Emergency Call Centre vas onda zove kao podrška i, ukoliko je potrebno, šalje hitnu službu što prije na mjesto nesreće, jer su pozicija i podaci o vozilu takođe prenijeti. Možete ih i sami pozvati u bilo kom trenutku pritiskom na dugme kako biste prijavili nezgodu.

 

Zatvori
Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.