Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Udio Volkswagen koncerna u Hubjectu, vodećoj eRoaming platformi za punjenje električnih vozila diljem Europe

19.12.2016

 

Volkswagen koncern ulazi u eRoaming platformu Hubject GmbH kao dioničar. Sa svojim strateškim udjelom u firmi iz Berlina najveći proizvođač automobila u Evropi želi zajedno sa osnivačkim dioničarima od početka 2017. godine dodatno ubrzati umreženje stanica za punjenje za električna vozila te ekspanziju i internacionalizaciju tvrtke Hubject GmbH.

Osim odgovarajuće ponude vozila, preduslov za porast spremnosti na prihvaćanje električne mobilnosti je isto tako i dobro razvijena infrastruktura punjenja sa što jednostavnijim sistemom plaćanja na međunarodnoj razini. Firme Hubject GmbH, koju su 2012. godine osnovale firme BMW, Bosch, Daimler, EnBW, innogy i Siemens, vozačima električnih automobila omogućuje jednostavan pristup i plaćanje na stanicama za punjenje. Već danas je sa platformom povezano gotovo 40 000 stanica za punjenje na tri kontinenta.

Sa ciljem umreženja samostalnih rješenja za infrastrukturu punjenja tvrtka Hubject sa svojom uslugom "intercharge" od 2013. godine nudi punjenje električnih vozila preko vlastite eRoaming platforme, i to na međunarodnoj razini, neovisno o vlasnicima stanica za punjenje. Sa svojim udjelom u Hubjectu, predvodniku na tržištu na području eRoaminga, Volkswagen koncern ističe svoju namjeru da električnu mobilnost učini prikladnom za širu masu te da dosljedno ubrza razvoj infrastrukture.

"Želimo postati vodeći pružatelj usluga širom svijeta na području održive mobilnosti. Sa investicijom u Hubject podržavamo digitalnu promjenu te dajemo važan doprinos prelasku u doba električne mobilnosti", kaže Thomas Sedran, rukovodilac strategije koncerna Volkswagen AG. Do 2025. godine Volkswagen koncern planirati na tržište plasirati 30 novih električnih vozila u sklopu koncepta "TOGETHER - Strategy 2025".

Thomas Daiber, direktor firme Hubject GmbH, i preostalih šest osnivačkih dioničara pozdravljaju dolazak Volkswagen koncerna: "Za uspjeh i brži porast električnih vozila potrebno je da punjenje postane pristupačnije za kupce. S našim novim dioničarom želimo intenzivno raditi na umreženju infrastrukture punjenja."

Christian Hahn, direktor tvrtke Hubject GmbH, dodaje: "S našim snažnim dioničarima iz triju branši, kojih je u međuvremenu sedam, imamo idealnu osnovu da dosljedno nastavimo s našim trendom rasta na području električne mobilnosti. Veselimo se progresivnoj suradnji s Volkswagen koncernom. U budućnosti ćemo također biti otvoreni za nove međunarodne dioničare."

Tvrtka Hubject GmbH osnovana je 2012. godine i temelji se na inicijativi proizvođača automobila BMW i Daimler, pružatelja energetskih usluga innogy i EnBW te tehnoloških koncerna Bosch i Siemens. Platforma tvrtke pod nazivom eRoaming umrežuje vlasnike stanica za punjenje i opskrbljivače struje za vožnju u stvarnom vremenu kako bi se vozačima električnih automobila omogućio jednostavan pristup infrastrukturi punjenja koji je prilagođen kupcima. Hubject pritom u svojoj ponudi nema stanice za punjenje već preko mreže punjenja "intercharge" omogućuje besprijekornu razmjenu podataka u pozadini. Platformu koristi više od 240 tvrtki diljem svijeta, među kojima se nalaze proizvođači električnih vozila, pružatelji energetskih usluga, pružatelji usluga mobilnosti i telekomunikacijske tvrtke.

Volkswagen koncern sa sjedištem u Wolfsburgu jedan je od vodećih proizvođača automobila na svijetu te ujedno najveći proizvođač automobila u Europi. Koncernu pripada dvanaest marki iz sedam europskih zemalja: Volkswagen osobna vozila, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen gospodarska vozila, Scania i MAN. Koncern posjeduje 121 tvornicu u 20 zemalja Europe te u 11 zemalja Amerike, Azije i Afrike. Preko 610 000 zaposlenih diljem svijeta proizvede gotovo 42 000 vozila tijekom jednog radnog dana, bavi se uslugama povezanim s vozilima ili radi u nekim drugim segmentima poslovanja. Svoja vozila Volkswagen koncern nudi u 153 zemlje. Sa svojim programom budućnosti "TOGETHER- Strategy 2025" Volkswagen koncern je prokrčio put za najveći proces promjene u svojoj povijesti: nova orijentacija u smjeru jednog od vodećih pružatelja održive mobilnosti na svijetu.