Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Savršena vidljivost bez grijaćih niti – staklo za ugodnu klimu u vozilu marke Volkswagen

26.01.2017

 

Brzo odmrzavanje zahvaljujući staklu za ugodnu klimu u vozilu

Grijano staklo ne predstavlja nikakav novi izum u proizvodnji automobila. Tanke grijaće niti integrirane u staklo već desetljećima opcionalno sprječavaju zamagljivanje stakla odnosno osiguravaju brzo topljenje sloja leda. Međutim, tanke metalne niti vozač može primijetiti posebno u večernjim satima kod prometa iz suprotnog smjera ili kada je sunce nisko pozicionirano.

Volkswagen je sa staklom za ugodnu klimu u vozilu pronašao sjajno rješenje za savršenu vidljivost. Kod bežičnog sistema vrlo tanki, električno vodljivi srebrni sloj u višeslojnom staklu osigurava potrebnu toplinu na način da pretvara struju. Pri maksimalnoj snazi od 400 do 500 W staklo se zagrijava u vrlo kratkom roku te tako pomaže u odmrzavanju. Dodatno se u donjem području vjetrobranskog stakla nalaze izvana nevidljive grijaće niti u funkciji grijanja površine za odlaganje brisača kako bi se spriječilo smrzavanje metlica brisača. Bežično grijano vjetrobransko staklo sa reflektiranjem infracrvenih zraka opcionalno je u ponudi za određene Volkswagen modele.

No inovativno staklo neće vam pomoći samo tokom hladnijeg godišnjeg doba. Ljeti tanki srebrni sloj djeluje kao pasivna zaštita od topline. Sa obzirom da reflektira čak 60 posto sunčeve topline, ovo staklo može sniziti temperaturu unutrašnjosti za čak 15 stepeni u odnosu na konvencionalno staklo sa zelenom nijansom. Tako klima-uređaj uspijeva znatno brže sniziti temperaturu automobila parkiranog na suncu na ugodnu temperaturu.