Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Touran je prvi puta najprodavaniji monovolumen Evrope

07.02.2017

Volkswagen Touran po prvi je puta postao najuspješniji monovolumen Evrope. Kao što je ugledna firma za istraživanje tržišta IHS Automotive ustanovila, Touran se u zaključenoj 2016. godini sa preko 112000 novih registracija uspio probiti kao najprodavaniji monovolumen na evropskom kontinentu. Najnovija generacija ovog svestranog talenta sa inovativnim sistemima potpore i infotainment sistema prodaje se u više od 40 zemalja širom svijeta. Zahvaljujući fold-flat sistemu preklapanja sjedala (sa maksimalno sedam mjesta za sjedenje i volumenom prtljažnika od 834 litre) Touran se smatra jednim od najvarijabilnijih višenamjenskih vozila (MPV - Multi Purpose Vehicle) svih klasa.

Omiljeni Evropljanin: Touran u Amsterdamu

Volkswagen je tek nedavno aktualizirao jedan od najvažnijih sistema potpore Tourana: ACC (uključujući sistem nadzora okoline Front Assist i City funkciju kočenja u nuždi). Automatska kontrola razmaka odsad pokriva područje brzine od 30 do 210 km/h (prije: 30 do 160 km/h). U kombinaciji sa automatiziranim mjenjačem sa duplim kvačilom (DSG) ovaj spektar seže od 0 do 210 km/h.

Sa sistemom ACC i DSG mjenjačem ovaj se monovolumen u prometu sa čestim zaustavljanjima i kretanjima sada kreće gotovo automatski jer se u okviru granica sistema samostalno usporava do zaustavljanja i ponovno kreće.

U ostale značajke ovog porodičnog stručnjaka ubrajaju se tehnologije poput 3-zonskog Climatronica (visoka kvaliteta zraka zahvaljujući aktivnom bio filteru) i sistema kamere "Car-Net Cam Connect" - ovdje "GoPro®" kamera umjesto roditelja preuzima nadzor nad zadnjim dijelom vozila jer se slika djece snimljena kamerom prenosi na monitor infotainment sistema.