Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Touran je prvi puta najprodavaniji monovolumen Evrope

2017-02-07

Volkswagen Touran po prvi je puta postao najuspješniji monovolumen Evrope. Kao što je ugledna firma za istraživanje tržišta IHS Automotive ustanovila, Touran se u zaključenoj 2016. godini sa preko 112000 novih registracija uspio probiti kao najprodavaniji monovolumen na evropskom kontinentu. Najnovija generacija ovog svestranog talenta sa inovativnim sistemima potpore i infotainment sistema prodaje se u više od 40 zemalja širom svijeta. Zahvaljujući fold-flat sistemu preklapanja sjedala (sa maksimalno sedam mjesta za sjedenje i volumenom prtljažnika od 834 litre) Touran se smatra jednim od najvarijabilnijih višenamjenskih vozila (MPV - Multi Purpose Vehicle) svih klasa.

Omiljeni Evropljanin: Touran u Amsterdamu

Volkswagen je tek nedavno aktualizirao jedan od najvažnijih sistema potpore Tourana: ACC (uključujući sistem nadzora okoline Front Assist i City funkciju kočenja u nuždi). Automatska kontrola razmaka odsad pokriva područje brzine od 30 do 210 km/h (prije: 30 do 160 km/h). U kombinaciji sa automatiziranim mjenjačem sa duplim kvačilom (DSG) ovaj spektar seže od 0 do 210 km/h.

Sa sistemom ACC i DSG mjenjačem ovaj se monovolumen u prometu sa čestim zaustavljanjima i kretanjima sada kreće gotovo automatski jer se u okviru granica sistema samostalno usporava do zaustavljanja i ponovno kreće.

U ostale značajke ovog porodičnog stručnjaka ubrajaju se tehnologije poput 3-zonskog Climatronica (visoka kvaliteta zraka zahvaljujući aktivnom bio filteru) i sistema kamere "Car-Net Cam Connect" - ovdje "GoPro®" kamera umjesto roditelja preuzima nadzor nad zadnjim dijelom vozila jer se slika djece snimljena kamerom prenosi na monitor infotainment sistema.