Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Odbrojavanje je počelo: Novi Arteon slavi svoju svjetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi

23.02.2017

 

Najvažniji zadatak dizajnera i kreatora Arteona bio je spoj avangardnog dizajna sa visokom varijabilnošću. Rezultat je arhitektura unutrašnjosti sa izuzetnom unutrašnjom visinom vozila i mnoštvom prostora za noge na svim sjedalima koja je neočekivano prostrana za ovaj oblik karoserije. U najvažnije elemente dizajna harizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila u kojemu se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju sa hromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora. Markantno područje u razini ramena također definiše stil ovog modela.

Svoju premijeru u Arteonu slave međutim i sistemi potpore za vozača najnovije generacije. Dodani su zanimljivi detalji opreme koji su dosad bili rezervisani samo za višu klasu automobila. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kombinaciji Arteon predstavlja jednu od najatraktivnijih ponuda u svom segmentu.

1) Arteon: Vozilo još nije u prodaji. Trenutno još ne posjeduje tipsko odobrenje te stoga ne podliježe Direktivi 1999/94/EZ.