Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Volkswagen predstavio novi Polo u Berlinu

16.06.2017

 Novi Polo postat će još šarenijim i individualnijim s cijelim nizom novih boja (ukupno 14 vanjskih boja) i 12 točkova (od 14" do 18", djelomično lakirani u kontrastnim bojama), instrumentnim pločama s raznim dekorativnim elementima i 11 različitim presvlakama sjedala. Dodatne mogućnosti za individualizaciju: LED glavna svjetla, LED stražnja svjetla, klima-uređaj "Air Care Climatronic" uključujući senzor za sunce i vlagu te alergijski filter, bežično punjenje za smartphoneove (opcionalno s induktivnim antenskim spajanjem), "Sport Select" vozni postroj s amortizerima s mogućnošću aktivacije i deaktivacije te jedan od najvećih panoramskih krovova u klasi.

Uvođenje na većinu evropskih tržišta planirano je već za 2017. godinu. Pri tome će se sukcesivno lansirati i Euro 6 motori. Spektar snaga tokom početka prodaje novog modela Polo seže od 48 kW / 65 KS1 do 110 kW/ 150 KS1. Pri tome na raspolaganju stoje četiri benzinska i dva dizelska motora koja su serijski opremljena start-stop sistemom i rekuperacijskim modusom. Počevši sa snagom od 70 kW1 svi se motori mogu kombinirati s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG).

1) Ovo vozilo još nije u prodaji i stoga ne podliježe Direktivi 1999/94/EZ.

 Opcionalno je iznova dostupna automatska regulacija razmaka "ACC" (koja se sada može aktivirati do brzine od 210 km/h). Novost u modelu Polo predstavljaju podrška pri promjeni voznog traka "Blind Spot Detection" s podrškom izlaska iz parkirnog mjesta, djelomično automatska funkcija izlaska iz parkirnog mjesta "Park Assist" te funkcija kočenja pri manevrisanju. Ova zadnja funkcija automatski štiti vozilo od oštećenja nastalih tijekom parkiranja. Polo se po želji može otključati i pokrenuti preko sistema zaključavanja i pokretanja "Keyless Access", koji također predstavlja novitet.

Pri tome je u modelu Polo - kao prvom vozilu marke Volkswagen i prvom modelu unutar koncerna - dostupna nova generacija kombiniranog instrumenta Active Info Display. Funkcionalnost i mogućnost rukovanja digitalnim instrumentima novost su u ovome segmentu. U Polo se također ugrađuje najnovija generacija infotainment sistema s veličinama displaya koje sežu od 6,5" do 8,0" - to su staklom optočeni uređaji, otmjeni poput vrhunskih smartphoneova, pomoću kojih se stvara visokotehnološki i jasan utisak u unutrašnjosti.

Wolfsburg / Berlin - Stigao je novi Polo! Volkswagen je na svjetskoj premijeri u Berlinu predstavio potpuno novo razvijenu generaciju ovog bestselera. Novi Polo nastavit će ispisivati svoju priču o uspjehu s jasnim, snažnim dizajnom, znatno više prostora, učinkovitim motorima i revolucionarnim sustavima potpore.

Dr. Herbert Diess, predsjednik uprave marke Volkswagen, objašnjava: "Polo je mladenački, svježi automobil. On objedinjuje karizmu i snažnu tehniku. Nijedno drugo vozilo ne nudi toliko prostora s obzirom na svoju veličinu. Stoga naš Polo jest te će ostati kompaktno vozilo broj 1."

 

 S do sada više od 14 miliona prodanih vozila - sa svim derivatima Polo je do sada prodan gotovo 16,5 milona puta - Polo je jedno od najuspješnijih kompaktnih vozila na svijetu. Šesta generacija raspolaže potpuno novim dizajnom eksterijera zbog kojega će se ovo vozilo, koje je u načelu opremljeno sa 4 vrata, sada doimati zrelijim i s izraženijim sportskim karakterom. Istovremeno se novi Polo, u usporedbi s njegovim prethodnikom, povećao u pogledu svih dimenzija. Tako nudi više prostora za vozača i ostale putnike u vozilu te kapacitet prtljažnika koji je značajno povećan s 280 na 351 litru.

Volkswagen s novim modelom Polo predstavlja jedno od najsavremenijih kompaktnih vozila na svijetu. To se između ostaloga odražava u brojnim sistemima potpore i komfornim sistemima koji su do sada bili rezervisani samo za klasu Golfa i Passata. Uz tri klasične varijante opreme Trendline, Comfortline i Highline, posebna verzija Polo Beats1 (između ostaloga sa sound sistemom snage 300 W) i vrhunski sportski model Polo GTI1 (sa 147 kW / 200 KS) unijet će dodatni dašak svježine. Već i osnovna verzija Polo "Trendline" serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju s funkcijama Coming Home i Leaving Home, tempomat (sistem za ograničenje brzine) i sistem nadzora okoline "Front Assist" sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pješaka.