Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Volkswagen Arteon s novim dizelskim motorom

02.10.2017

Volkswagen Arteon s novim dizelskim motorom

Volkswagen je u junu obogatio svoj spektar modela novim Arteonom, fastback modelom pozicioniranim iznad Passata. U ponudi se od jeseni nalazi i novi početni motor sa 150 KS.

Najvažniji zadatak dizajnera i kreatora Arteona bio je spoj avangardističkog dizajna s visokom varijabilnošću. Rezultat je arhitektura unutrašnjosti s izuzetnom unutrašnjom visinom vozila i mnoštvom prostora za noge na svim sjedalima koja je neočekivano prostrana za ovaj oblik karoserije. U najvažnije elemente dizajna karizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila u kojemu se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju s kromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora. Markantno područje u razini ramena također definira stil ovog modela.

Svoju premijeru u Arteonu slave međutim i sistemi podrške za vozača najnovije generacije. Dodani su zanimljivi detalji opreme koji su dosad bili rezervirani samo za višu klasu automobila. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kombinaciji Arteon predstavlja jednu od najatraktivnijih ponuda u svom segmentu.

Sigurnost Arteona je također na najvišoj razini, što je dokazao i na Euro NCAP crash testu gdje je dobio najveću ocjenu od pet zvjezdica. Ova ocjena ne predstavlja samo priznanje za zaštitu odraslih putnika i djece već i za serijske sisteme podrške novog Arteona te područje sistema zaštite pješaka. Zahvaljujući između ostalog serijskoj funkciji kočenja u nuždi koja reaguje na pješake, ovaj je sistem danas dobio najveću ikada dodijeljenu ocjenu u višoj srednjoj klasi.

Uz to, novi Arteon u sklopu svoje serijske opreme raspolaže opsežnom sigurnosnom opremom. U nju se ubrajaju zračni jastuci za vozača i suvozača (s deaktivacijom suvozačevog zračnog jastuka i zračnim jastukom za koljena na strani vozača) te sistem zračnih jastuka za glavu za prednje putnike i stražnje putnike na bočnim sjedalima uključujući prednje bočne zračne jastuke. Osim toga u sklopu serijske opreme dolaze sigurnosno optimizirani nasloni za glavu koji prilikom udarca straga smanjuju rizik od ozljede vratne kralježnice.