Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Polo i T-Roc s najboljim vrijednostima u području sigurnosti: 5 zvjezdica na Euro NCAP testovima za najnovije Volkswagene

15.11.2017

 Wolfsburg - Novi Polo i T-Roc dobili su maksimalnih pet zvjezdica u okviru Euro NCAP crash testova. U svim važnim područjima testiranja - "Odrasli putnici", "Zaštita djece", "Pješaci" i "Sistemi podrške" - dva najnovija modela marke Volkswagen ostvaruju vrlo dobre vrijednosti. Dr. Frank Welsch, član uprave marke Volkswagen zadužen za poslovno područje razvoja: "Volkswagen već decenijama demokratizira sigurnost. Iznimna ocjena modela Polo i T-Roc na Euro NCAP testovima još jednom jasno pokazuje da maksimalnu razinu sigurnosti također omogućujemo vozačima malih i kompaktnih modela."

Modeli Polo i T-Roc opremljeni su već u sklopu svoje osnovne opreme sa šest zračnih jastuka, sistemom ESC uključujući podršku kontraupravljanja, multikolizionom kočnicom te sistemom nadzora okoline "Front Assist" sa City funkcijom kočenja u nuždi i sitemom prepoznavanja pješaka. T-Roc pri tome u sklopu svoje serijske opreme nudi podršku zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist".

Polo na Euro NCAP testu: novi je Polo testiran na Euro NCAP testovima ("European New Car Assessment Programme") u klasi "Gradskih automobila". U okviru svojih testova Euro NCAP provjerava između ostalog kojim su opterećenjima izloženi "Odrasli putnici" u različitim scenarijima sudara. Polo ovdje ostvaruje vrlo dobru vrijednost u svojoj klasi od 96 posto (maksimalni rezultat iznosi 100 posto).

Kod bočnog sudara koji je zahtjevan za konstrukciju vozila - ovdje je deformacijska zona naravno manja nego u području prednjeg i stražnjeg dijela vozila - Polo također dobiva uvjerljivu ocjenu: kako kod bočnog sudara s preprekom tako i kod bočnog udara u stup "zaštita svih kritičnih dijelova tijela je dobra; a Polo je pritom ostvario maksimalni broj bodova", glasi komentar Euro NCAP-a. U području testiranja "Zaštite djece" Euro NCAP ocjenjuje Polo s 85 posto - novom najboljom ocjenom u segmentu. U svojem konkurencijskom okruženju novi kompaktni model oduševljava uzornim vrijednostima i u području "Zaštite pješaka" (76 posto) te "Sistemi podrške" (59 posto).

 T-Roc na Euro NCAP testovima: najbolje vrijednosti istovremeno je ostvario prvi kompaktni SUV marke Volkswagen: novi T-Roc. On je nastupio u segmentu "Kompaktnih SUV vozila" - klasi u kojoj su uvršteni i znatno veći SUV modeli. Rezultati modela T-Roc impresioniraju bez iznimke. Primjer iz kategorije "Odraslih putnika": ovdje je SUV ocijenjen s 96 posto.

Vrlo dobar prolaz T-Roc je pti tome zabilježio s rezultatom od 87 posto u kategoriji "Zaštite djece". Ovdje se testovi provode pomoću lutaka za testiranje na dječjim sjedalicama. Primjer za tzv. offset sudar (djelomični frontalni sudar) i bočni sudar: "Na testu koji je uključivao frontalni offset sudar zaštita svih kritičnih dijelova tijela obje lutke za testiranje u dječijoj veličini pokazala se dobrom. Na sličan se način dobrom pokazala i zaštita svih kritičnih dijelova tijela lutaka za testiranje tijekom testiranja bočnog sudara", komentira Euro NCAP.

Fleksibilni elementi u prednjem dijelu vozila i serijski sistem prepoznavanja pješaka pri tome rezultiraju vrijednošću od 79 posto u području "Zaštite pješaka" koja je impresivna u konkurencijskom okruženju. S ocjenom od 71 posto novi je T-Roc dobio najbolje vrijednosti i u području testiranja "Sistema podrške".

"The European New Car Assessment Programme": Euro NCAP je međunarodno, nezavisno udruženje vlada i nedržavnih organizacija. Glavno sjedište Euro NCAP-a nalazi se u blizini Bruxellesa (Belgija). Zadatak Euro NCAPa pravovremeno je pružanje informacija o sigurnosti najpopularnijih vozila koja se prodaju u Europi kupcima automobila.