Elegantan nastup u maskirnom ruhu: novi Volkswagen Touareg prevalio više od 16 000 km do svoje svjetske premijere

2018-03-30

 

Wolfsburg - Ponovno mu je pošlo za rukom: Rainer Zietlow sa svojim se timom ubrojio se među počasne goste na svjetskoj premijeri treće generacije Volkswagen Touarega prošlog petka u Pekingu. Pustolov i njegovi saputnici vozili su se kopnom na svjetsku premijeru u maskirnom prototipu novog Volkswagen Touarega. Njegov je tim proveo ukupno 21 dan na turi "Bratislava2Beijing".

"Novi Touareg i njegovi brojni sistemi podrške za vozača iskazali su se kao potpuno pouzdani i udobni saputnici tokom ove vožnje na svjetsku premijeru", rekao je Rainer Zietlow. "Novi SUV marke Volkswagen u potpunosti je i u svakom pogledu prikladan za dugačke dionice te nas je oduševio u nepredvidivim cestovnim i vremenskim uvjetima."

Zietlow i njegov tim tri su sedmice provjeravali granice izdržljivosti novog Touarega. Projekat vožnje rutom "Bratislava2Beijing" vodio je pionire u Touaregu kroz jedanaest zemalja: Slovačku, Austriju, Češku Republiku, Poljsku, Litvu, Latviju, Estoniju, Rusiju, Kazahstan, Mongoliju i Kinu. Startna je točka bila Volkswagenova tvornica u Bratislavi, u kojoj se Touareg proizvodi već 16 godina. Gotovo milion vozila izašlo je iz proizvodnog pogona od početka proizvodnje ovog modela 2002. godine.

Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.