Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Elegantan nastup u maskirnom ruhu: novi Volkswagen Touareg prevalio više od 16 000 km do svoje svjetske premijere

30.03.2018

 

Wolfsburg - Ponovno mu je pošlo za rukom: Rainer Zietlow sa svojim se timom ubrojio se među počasne goste na svjetskoj premijeri treće generacije Volkswagen Touarega prošlog petka u Pekingu. Pustolov i njegovi saputnici vozili su se kopnom na svjetsku premijeru u maskirnom prototipu novog Volkswagen Touarega. Njegov je tim proveo ukupno 21 dan na turi "Bratislava2Beijing".

"Novi Touareg i njegovi brojni sistemi podrške za vozača iskazali su se kao potpuno pouzdani i udobni saputnici tokom ove vožnje na svjetsku premijeru", rekao je Rainer Zietlow. "Novi SUV marke Volkswagen u potpunosti je i u svakom pogledu prikladan za dugačke dionice te nas je oduševio u nepredvidivim cestovnim i vremenskim uvjetima."

Zietlow i njegov tim tri su sedmice provjeravali granice izdržljivosti novog Touarega. Projekat vožnje rutom "Bratislava2Beijing" vodio je pionire u Touaregu kroz jedanaest zemalja: Slovačku, Austriju, Češku Republiku, Poljsku, Litvu, Latviju, Estoniju, Rusiju, Kazahstan, Mongoliju i Kinu. Startna je točka bila Volkswagenova tvornica u Bratislavi, u kojoj se Touareg proizvodi već 16 godina. Gotovo milion vozila izašlo je iz proizvodnog pogona od početka proizvodnje ovog modela 2002. godine.