Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Novi T-Cross – „puno više od običnog vozila“

04.07.2018

Wolfsburg (Njemačka) - Model T-Cross1 bit će novi predstavnik SUV-a marke Volkswagen. Serijska verzija modela, koji je predstavljen 2016. godine na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi kao dugo očekivano konceptualno vozilo, sada je korak do stvarne proizvodnje. Marka Volkswagen s vozilom T-Cross proširuje ponudu SUV-ova, koja će sada uključivati i ovaj mali model. "Ja sam puno više od običnog vozila" - to je geslo koje prati predstavljanje T-Crossa. Riječ "više" stoga se treba shvatiti kao program: vozilo nudi više, a istovremeno ne košta više. Svjetska premijera novog T-Crossa održat će se ujesen. Volkswagen će do tada skratiti vrijeme čekanja omogućujući prvi pogled na budući SUV u klasi malih vozila.

 

T-Cross, T-Roc, Tiguan, i Touareg sada će činiti četiri formata SUVova marke Volkswagen. Ovaj Volkswagen dugačak 4107 mm dizajniran je s karizmom, uvijek je opremljen pogonom na prednje kotače, funkcionalno je osmišljen i inteligentno konstruiran. Dobro se snalazi na gradskim cestama te je spreman za male i velike pustolovine kako unutar urbane džungle tako i izvan nje.

Modularna poprečna platforma (MQB) stvara iznenađujuću količinu prostora u vozilu. Stražnja je klupa, primjerice, namjestiva po dužini - za više prostora za koljena ili više prostora za prtljagu. Pozitivan utjecaj modularne poprečne platforme očituje se u svim područjima. T-Cross stoga ulazi na tržište kao jedno o najsigurnijih vozila u svojoj klasi, a to je zajamčeno izvrsnim svojstvima vozila u pogledu sigurnosti tijekom sudara i čitavim nizom sustava potpore. 

U sklopu serijske opreme: "Front Assist" (sustav nadzora okoline) i "Lane Assist" (potpora zadržavanja vozila na voznom traku). "Ja sam puno više od običnog vozila" - novi T-Cross. 

 

1) T-Cross: vozilo je studija korak do serije.

 

 

Pokreni video