Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Veliko dostignuće za Volkswagen R: isporučen je 200.000 proizvedeni R model

11.07.2018

Wolfsburg/Milton Keynes - Volkswagen R isporučio je svoj jubilarni automobil kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva. Volkswagen R sinonim je za odlične performanse, sportski duh i uzbuđenje. Od svog osnutka 2002. godine, Volkswagen R proizveo je i isporučio 200.000 automobila.

Kako bi prigodno obilježio ovaj trenutak, Jost Capito, izvršni direktor Volkswagen R, isporučio je 200.000 proizvedeni R model kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva kod trgovca Robinsons Volkswagen Peterborough. "Proizvodnja i prodaja 200 000 automobila u proteklih 15 godina veliki je uspjeh za nas", izjavio je Capito i nastavio: "Volkswagen R mala je firma koja zapošljava 350 kolega. Svi u našoj firmi doprinose njezinom uspjehu. Zahvaljujem svima u svom timu, ali i u trgovačkoj mreži koji bi trebali biti ponosni na ovo postignuće."

Ova je firma osnovana kao Volkswagen Individual, a 2010. godine preimenovana je u Volkswagen R. Od lansiranja svog prvog modela, Golfa IV R32, slovo R označavalo je "Racing" (hrv. utrka) i izražavalo je usku povezanost s automobilskim utrkama. "Strast automobilskih utrka razvijala se dalje i prilagodila se cesti, a to je zapravo ono iza čega Volkswagen R stoji. Naša su vozila pravi Volkswageni koji imaju "ono nešto". Ona inspiriraju ljude s ukusom za neobično", rekao je Sven Schuler, direktor za unapređenje poslovanja i digitalizaciju Volkswagen R