Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Svjetska premijera novog T-Crossa: Volkswagen širi svoju familiju SUV vozila

26.10.2018

Wolfsburg (D) - Svjetska premijera u Amsterdamu, Šangaju i São Paulu: Volkswagen s novim T-Crossom predstavlja svoj prvi kompaktni SUV i tako dosljedno nastavlja svoju ofenzivu započetu 2015. godine. Potpuno novi model ubuduće će na tržištima na trima kontinentima impresionirati svojom kombinacijom svakodnevne praktičnosti, svestranosti, povezivosti, ekonomičnosti i izvanrednog dizajna. Time postavlja nova mjerila u svojoj klasi. Urbani crossover model tako se predstavlja kao idealan suputnik za svakodnevicu i još puno toga.

Volkswagen s modelom T-Cross predstavlja dodatni SUV model. On je još kraći i stoga prikladniji za gradsku vožnju od T-Roca te još kompaktniji od Tiguana. Ralf Brandstätter, direktor operacija marke Volkswagen, objasnio je sljedeće povodom svjetske premijere u Amsterdamu: "Danas ustvari čak triput predstavljamo T-Cross - prije nekoliko smo ga sati otkrili u Šangaju, a São Paulo uslijedit će kasnije tijekom večeri. Time pokazujemo koliko je TCross važan za marku Volkswagen kao istinski globalni proizvod."

Novi T-Cross ima brojne kvalitete

Osnovu za T-Cross čini modularna poprečna platforma (MQB) koja omogućuje smještanje pogonjene prednje osovine u krajnji prednji dio vozila. Kod ukupne dužine od 4,11 metara međuosovinski se razmak od 2,56 metara doima usporedivo velikim, što stvara preduvjete za prostranu unutrašnjost s dovoljno prostora za pet osoba. Najviši stupanj varijabilnosti u unutrašnjosti osigurava stražnja klupa koja se može pomicati za 14 centimetara, po želji za veći prostor za noge u stražnjem dijelu vozila ili za veći kapacitet prtljažnika. Zapremina utovarnog prostora iznosi između 385 i 455 litara. Zahvaljujući naslonu stražnjeg sjedala s mogućnošću djelomičnog ili kompletnog preklapanja jednim potezom ruke nastaje ravna utovarna površina s volumenom utovara do čak 1281 litre.

Za novi su T-Cross raspoloživa tri motora s turbopunjačem, dva benzinska i jedan dizelski. Oba 1.0 TSI 3-cilindrična benzinska motora s benzinskim filtrom za čestice isporučuju snagu od 70 kW / 95 KS odnosno 85 kW / 115 KS. Ponuda se upotpunjuje 1.6 TDI 4-cilindričnim motorom sa 70 kW / 95 KS. Svi motori ispunjavaju najnoviju normu za ispušne plinove Euro 6d-TEMP.