Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.
Passat Alltrack
Pretraga Volkswagen partnera
Pretraga

Passat Alltrack. Suveren na svim terenima.

Kompenzacija prekovremenih sati za napredne.

Prije posla, nakon posla ili vikendom: onaj ko je stalno zaposlen zaslužuje odmor. Sa svojim snažnim motorima Passat Alltrack će vam pomoći da ove faze odmora postanu stvarnost - kada god i prije svega gdje god to poželite. Za to ništa manje nije zaslužan ni pogon na sve točkove 4MOTION koji po potrebi ravnomjerno raspodjeljuje snagu motora na sve točkove i na taj način osigurava brzo kretanje i na zahtjevnijem terenu.

Uvijek pronalazi put - i na neprohodnom terenu.

Passat Alltrack odlikuje se razmakom od tla povećanim za 27,5 mm i specifičnim prilagodbama na voznom podvozju. Tako ćete zahvaljujući savršeno usklađenim branicima sa zaštitom podvozja svladati i ekstremne vanjske i unutrašnje uglove nagiba. Pri tome proširenje pragova u antracit boji čini karoseriju otpornijom te vizualno naglašava vozilo. Još jedan magnet za oči: amblem "Alltrack" na stražnjem dijelu i bočnim stranama vozila te serijska LED zadnja svjetla koja naglašavaju tipičan karakter Passata Alltrack.

Galerija

Doživite Passata Alltrack iz raznih perspektiva.

Doživite Passata Alltrack iz raznih perspektiva.

Infotainment

Radio und navigacija

Lijepo je kad sami možete izabrati kopilota.

U vašem Passatu Alltrack vi odlučujete o svemu. U tu vam svrhu na raspolaganju stoji serijski radiouređaj "Composition Media": sa osam zvučnika, tehnikom kojom ćete jednostavno rukovati i brojnim mogućnostima priključivanja. Ili se možete odlučiti za jedan od dva navigacijska sistema koji će po pitanju multimedijskih sadržaja ispuniti gotovo svaku želju. Uživajte kada se pratnja u potpunosti prilagođava vama.

Car-Net Guide & Inform

Više ne morate voziti bez interneta.

Internet može biti koristan u brojnim životnim područjima - pa tako i u automobilu. S najaktuelnijim podacima možete primjerice imati pregled nad saobraćajem. Na taj način možete predvidjeti situaciju u saobraćaju i prema tome planirati ili promijeniti vašu dionicu. No opcionalne raspoložive online usluge Car-Net Guide & Inform nude još više.

DYNAUDIO Confidence

Nećete vjerovati svojim ušima.

Čudesan zvuk opcionalnog sound sistema "DYNAUDIO Confidence" utišat će vaše saputnike i pružiti im pravi užitak. Naime, zahvaljujući točnoj usklađenosti 12 zvučnika doživjet ćete vrhunsku perfekciju zvuka u cijeloj unutrašnjosti vozila.

Pripreme za mobilni telefon

Sa rukama na upravljaču telefonirat ćete sigurnije.

Ostanite dostupni i tokom vožnje ako to želite. Sa opcionalni dostupnim pripremama za mobilni telefon "Comfort" i "Premium" zadržat ćete ruke na upravljaču i saobraćaj pod kontrolom.

 

Sistemi podrške

Odabir profila vožnje

Vaš Volkswagen prilagodit će se vašem načinu vožnje.

Vozite li se radije ekonomično ili sportski? Ili vam je važnija udobnost? Sa serijskim odabirom profila vožnje vozne karakteristike automobila možete prilagoditi vašem načinu vožnje te situaciji na cesti i stanju u saobraćaju.

Prikaz okoline "Area View"

Četiri kamere vam prikazuju šta se dešava oko vašeg vozila.

Prilikom izlaska iz parkirnog mjesta u saobraćajnom centru grada ili prilikom manevrisanja na neprohodnom terenu - zar u ovakvim nepreglednim situacijama ne bi bilo lijepo kada biste pogledom mogli obuhvatiti kompletno područje oko vašeg automobila? To omogućuje opcionalni prikaz okoline "Area View" sa svoje četiri kamere.

Kamera za vožnju unazad "Rear View"

Jer nemate oči na leđima.

Opcionalno raspoloživa kamera za vožnju unazad "Rear View" omogućuje vam prepoznati prepreke koje se nalaze iza vozila. Kamera integrisana u zadnji dio vozila šalje vam slike na display infotainment sistema. Parkiranje na taj način postaje znatno jednostavnije, a vi više nećete previdjeti nijednu prepreku.

Podrška za manevriranje prikolicom "Trailer Assist"

Manevrisanje prikolicom pretvara u dječju igru.

Čak i prilikom manevrisanja prikolicom vaš automobil može umjesto vas preuzeti upravljanje. Opcionalna podrška za manevrisanje prikolicom "Trailer Assist" u velikoj će vam mjeri olakšati posao.

ACC & Front Assist

Potpuno opušteni i kada su ceste pune.

Poželite li i vi nekad imati sistem podrške koji će umjesto vas nadzirati saobraćaj ispred vašeg vozila? Sa opcionalnom automatskom regulacijom razmaka ACC (do 160 km/h) i sistemom nadzora okoline "Front Assist" uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji je sadržan u paketu putovat ćete opuštenije.

Efikasnost

Elektronička kontrola diferencijala XDS+

Ne puštajte kontrolu iz ruku.

Kod sportskih vožnji krivinama također se možete osloniti na poboljšanu trakciju i upravljanje. Time ne samo da će se povećati sigurnost već i užitak u vožnji.

Motori

Profitirajte od velike snage uz istovremeno nisku potrošnju.

Rado i puno putujete, no vašu biste potrošnju željeli održati niskom? Naši TDI dizelski i benzinski motori poboljšani su u pogledu efikasnosti te ispunjavaju normu Euro 6.

Adaptivna regulacija voznog podvozja DCC

Vaš vozni podvozje u svakoj situaciju bira pravilno namještanje.

Adaptivna regulacija voznog podvozja DCC permanentno prilagođava amortizere dotičnoj situaciji u vožnji: sportski, komforno i normalno. Tako sistem u svakom trenutku osigurava vrlo dobar komfor u vožnji.

 

Start-Stop sistem sa rekuperacijom energije kočenja

Prilikom kočenja dobivate energiju.

Kada pustite motor da radi kod crvenog svjetla na semaforu, trošite nepotrebnu energiju. Stoga start-stop sistem isključuje motor čim maknete nogu sa kvačila. Oslobođena energije se prilikom kočenja dovodi do akumulatora te se ovdje pohranjuje.

 

 

Komfor

Individualiziranje

Vaš automobil vas se sjeća.

Kako vam zvuči automobil koji pamti sve što vam se sviđa? Serijsko individualiziranje u Passatu Alltrack pohranjuje vaše namještanje sjedišta, vašu odabranu temperaturu i još puno toga.

Sjedišta

Pobrinite se za vaša leđa.

Atraktivan dizajn može biti itekako udoban: izvrsna sjedišta u Passatu Alltrack omogućuju pravilno držanje leđa te se savršeno uklapaju u kvalitetnu unutrašnjost vozila.

Head-up Display

Ovako ćete imati pregled nad situacijom.

Opcionalni Head-up displax donosi važne informacije o vožnji poput saobraćajnih znakova i navigacijskih obavijesti u neposredno vidno polje vozača: direktno ispred vjetrobranskog stakla.

 

Kapacitet utovara prikolice

Za veće transporte.

Zasucite rukave! Passat Alltrack prikladan je za brojne aktivnosti za koje je potreban snažan partner. On oduševljava impresivnim kapacitetom utovara i izuzetnom vučnom silom.

Na slici je prikazana opcijska Volkswagen dodatna oprema "Utični modul za prtljažnik".

Vaš sljedeći korak.