VW Passat Alltrack: Motori

 

Potrebno im je malo, a mogu puno: svi motori ispunjavaju normu Euro 6 i dobro su opremljeni za budućnost. Neovisno o tome je li riječ o TSI benzinskom ili TDI common rail dizelskom motoru: štedljivi i snažni agregati oduševljavaju.

TDI motori firme Volkswagen su dizelski motori s turbopunjenjem i direktnim ubrizgavanjem goriva. Njih karakteriziraju štedljivost, izvrsne performanse i vrlo visoka snaga. Pri tome su veoma tihi u radu te zahvaljujući visokom obrtnom momentu podržavaju i sportski način vožnje.

TSI benzinski motori savršena su kombinacija snage i štedljivosti. Već kod malih brojeva obrtaja profitirat ćete od maksimalnoga obrtnog momenta. Svojom kombinacijom malog obima, turbopunjenja i izravnog ubrizgavanja osiguravaju iznimno ravnomjerno povećavanje snage. Volkswagen se u tu svrhu koristi downsizing tehnologijom. Pritom motori uprkos usporedivo malom obimu postižu iznimnu snagu.

Serijski pogon na sve kotače Passata Alltrack osiguravaju moderni, učinkoviti motori. Uprkos njegovoj snazi koja obezbjeđuje obrtni moment od 500 Nm, vrhunski 176 kW (240 KS) BiTurbo motor je s potrošnjom malo višom od 5 l dizela na 100 km izuzetno štedljiv.

Zatvori
Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.