Polo Umirujuće siguran. Umirujuće inovativan.

On zna kako se sa sigurnošću ostavlja utisak.

U Polu vas ništa ne može tako brzo uznemiriti jer ovaj model sa sobom donosi više sistema podrške kao nikad do sada. Oni mogu permanentno nadzirati cestu, upozoriti vozača te čak intervenisati u kritičnim situacijama. Međutim, bez obzira koliko ste opušteni dok putujete: on će vas uvijek iznova impresionirati.

Povjerenje mora da se stekne.

Ponekad, međutim, ono se ima od početka. Kao što je kod modela Polo. Tome doprinosi njegov samouvjeren dizajn sa jasnim linijama i lijepim detaljima kao što je maska hladnjaka sa hromiranim umetkom ili izmenjeni odbojnik. Time on garantuje suveren nastup i zrači sigurnošću - još prije nego što uđete u njega.

Naročito upadljiv.

Opcionalna LED glavna svjetla govore istim dinamičnim jezikom oblika kao i ostatak modela Polo. Svjetlost koju proizvode svjetlosne diode slična je prirodnom dnevnom svjetlu i time izuzetno prijatna ljudskom oku. Osim toga, oni u poređenju sa halogenim glavnim svjetlima nude veću gustinu svjetlosti. To obezbjeđuje izvanrednu osvjetljenost ivičnjaka - i vozaču nudi još veću sigurnost.

Galerija

Doživite Polo iz raznih perspektiva

Doživite Polo iz raznih perspektiva

Infotainment

Telefoniranje

Sa obje ruke na upravljaču telefoniranje je bezbjednije.

Ukoliko želite, budite dostupni i u toku vožnje. Sa paketom Connectivity obje ruke će Vam biti slobodne, a saobraćaj pod kontrolom. Zahvaljujući USB priključku preko Vašeg infotainment sistema, dodatno možete da koristite eksterne audio izvore, na primer MP3-player. U kombinaciji sa navigacionim sistemom "DiscoverMedia" u vozilu je takođe moguće uspostaviti WLAN hotspot - pomoću opcionalnog Car-Stick-a.

Car-Net "Guide & Inform"

Više ne morate voziti bez interneta.

U mnogim oblastima života internet može da bude koristan - pa tako i u automobilu. Tako na primjer, pregled nad saobraćajem ćete imati zahvaljujući najnovijim podacima. Na taj način ste u mogućnosti da unaprijed planirate ili mijenjate svoju dionicu. Opcionalne usluge "Guide & Inform"¹ nude, međutim, i više.

App-Connect

Vaš Volkswagen se pretvara u pametan telefon na točkovima.

U mnogim slučajevima pametan telefon Vam olakšava svakodnevnicu. Sa opcionalnom aplikacijom App-Connect¹ može da Vam bude od koristi i za vrijeme vožnje. A kako Vam pažnja ne bi bila odvučena, kompatibilnim aplikacijama možete udobno da rukujete putem dodirnog ekrana Vašeg infotainment sistema.

Radio i navigacija

Dobro je kada svog kopilota možete da izaberete sami.

Koji će uređaj u Vašem Volkswagen vozilu biti uključen, odlučujete Vi. Na raspolaganju Vam stoje dva radio uređaja: sa odgovarajućim zvučnicima, jednostavnom tehnikom za rukovanje i brojnim mogućnostima za priključivanje. Ili izaberete jedan od dva navigaciona sistema koji u multimedijalnom pogledu ispunjavaju sve želje. Uživajte kada se prateća oprema prilagođava Vama.

Upravljanje putem govornih naredbi

Vaš infotainment sistem razumije šta želite. 

Pomoću govornih naredbi u vozilu Volkswagen koristite brži i jednostavnji način za rukovanje infotainment sistemom i njegovim brojnim funkcijama. Po želji, opcionalnim uređajima Composition Media i Discover Media može da se upravlja i govorom.

 

Veliki svijet infotainment-a

Najbolja zabava od starta do cilja:
Sve o radio i navigacionim sistemima kao i mobilnom telefoniranju i uslugama Car-Net marke Volkswagen.

Sistemi podrške

ACC & Front Assist

Kada su ulice pune, Vi ste potpuno opušteni.

Da li ponekad poželite pomagača koji bi umjesto Vas pod budnim okom pratio odvijanje saobraćaja ispred vozila? Sa opcionalnom automatskom kontrolom odstojanja ACC i sistemom za nadzor prostora ispred vozila "Front Assist", uključujući i City funkcija kočenja u nuždi koji su sastavni dio paketa, putovaćete mnogo opuštenije.

Kamera za vožnju unazad "Rear View"

Jer nemate oči i na leđima.

Opcionalna kamera za vožnju unazad "Rear View" omogućava uočavanje prepreka koje se nalaze iza vozila. Kamera ugrađena u zadnji dio vozila projektuje slike na ekran infotainment sistema. Na taj način je parkiranje znatno jednostavnije, a uočavanje prepreka još bolje.

Sistem za prepoznavanje umora kod vozača

Kako Vas umor ne bi savladao. 

Neumoran je kada vas održava budnima - sistem prepoznavanja umora. On analizira Vaše ponašanje u vožnji i preporučuje kratak odmor ukoliko upravljanje upravljačom odstupa od koncentrisanog načina vožnje.

Multikoliziona kočnica

Jedan sudar ne bi trebalo da izazove više naknadnih sudara.

Također serijska multikoliziona kočnica pobrinut će se da se nakon sudara ne dogodi još više. Sistem postoji kako bi nakon sudara spriječio ili ublažio dodatne sudare i zanošenje.

Efikasnost

Motori

Profitirajte od visoke vučne sile uz nisku potrošnju. 

Rado i puno vozite, ali biste željeli da potrošnju Vašeg vozila održavate niskom? Naši TDI dizel motori i benzinski motori su optimizrani po pitanju štedljivosti i ispunjavaju Euro 6 normu.

BlueMotion tehnologija

Ako je niska potrošnja od najvećeg značaja za Vas.

Ukoliko se odlučite za Volkswagen vozilo sa BlueMotion tehnologijom, dobit ćete model koji kombinacijom optimizacija doprinosi manjoj potrošnji goriva.

Mjenjač sa duplim kvačilom DSG

Mjenjajte stepene prijenosa brže. I štedljivije.

Mjenjač sa duplim kvačilom DSG omogućuje kontinuiranu promjenu stepena prijenosa bez prekidanja vučne sile. Pri tome ovaj mjenjač objedinjuje prednosti manuelnog i automatskog mjenjača i može da doprinese smanjenju potrošnje goriva.

Komfor

Alcantara/ koža

Priuštite sebi kvalitetne detalje u unutrašnjosti vozila.

Pogledajte, osjetite, pomirišite kako Alcantara i koža podižu komfor unutrašnjosti na još jedan viši nivo. Prijatna opcionalna oprema obezbjeđuje sportski nastup.

Štofovi i razni uzorci

Presvlake koji će Vas oduševiti.

Smjestite se na klasično lijepim presvlakama sjedišta lakim za održavanje. Svejedno za koju liniju opreme se odlučite, materijal je izdržljiv i dobro se osjeća na dodir.

Komfor

Automobil postaje udoban prostor za putovanje. 

Svejedno da li putujete na kratkim ili dugim relacijama, da li se vozite rijetko ili često, mnogobrojne komforne funkcije doprinose da vožnja u novom modelu Polo bude zaista prijatna.

Kombinovani instrument

Vozite prediktivno. 

Na novooblikovanom ekranu kombinovanog instrumenta pregledno se prikazuju svi važni podaci o vozilu. Na taj način se jednim pogledom mogu naći sve važne informacije.

Vaš sljedeći korak.

Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.