Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Novi Sharan Svugdje kao kod kuće

Svugdje kao kod kuće

Udobnost doma sada možete imati i tokom dužeg putovanja. Praktično, te dvije stvari sada možete istovremeno imati u novom modelu Sharan, zahvaljujući konceptu fleksibilnog prostora, praktičnim kliznim vratima i maksimalnoj udobnosti u sva tri reda sjedišta. 
Pored toga, stilizovanu spoljašnjost prati izuzetno visoki kvalitet materijala upotrebljenih u unutrašnjosti modela Sharan. 

Puno prostora i puno svjetlosti.

Šta vaš dom čini udobnim i lijepim? Puno prostora i puno svjetlosti. Novi Sharan posjeduje i jedno i drugo. Njegov koncept varijabilnog prostora sa do 7 sjedišta autentičan je u svakom pogledu. Dodatnu osvjetljenost unutrašnjosti kabinskog prostora obezbjedit će dodatna oprema u vidu akrilno-staklenog zatamnjenog panoramskog krova koji se po želji može i potpuno otvoriti. Električnim komandama izaberite količinu sunčeve svjetlosti koju ćete pustiti u novi Sharan.

Dodatni prostor u prtljažniku.

Za transport dugačkih predmeta potpuno sklopivi naslon suvozačkog sjedišta obezbjediće potreban dodatni prostor . Zahvaljujći lako skopivom sistemu sjedišta (EasyFold), prtljažni prostor može se proširiti do 2430 litara što novi Sharan čini veoma fleksibilnim i efikasnim.

Galerija slika

Doživite Sharan iz raznih perspektiva.

Doživite Sharan iz raznih perspektiva.

Infotainment

Car-Net "Guide & Inform"

Više ne morate voziti bez interneta.

U mnogim životnim situacijama već koristimo internet, sada je to moguće i u vozilu.
Trenutni podaci o saobraćaju, omogućit će vam da isplanirate put unaprijed ili korigujete planiranu rutu.
Sada je dostupan i servis Car-Net "Guide & Inform" u okviru dodatne opreme. 

Radio i Navigacija

Lijepo je kada sami možemo da odaberemo kopilota.

U vašem Sharanu vi odlučujete o svemu. Na raspolaganju su vam dva radiouređaja: sa osam zvučnika, tehnikom kojom ćete jednostavno rukovati i brojnim mogućnostima priključivanja. Ili se možete odlučiti za opcionalni navigacijski sistem koji će po pitanju multimedijskih sadržaja ispuniti gotovo svaku želju.

App-Connect

Vaš Volkswagen postaje smartphone na točkovima.

Vaš smartphone vam u brojnim slučajevima olakšava svakodnevicu. Sa opcionalno raspoloživom funkcijom App-Connect može vam biti koristan i tokom vožnje. Kako vam se ne bi odvraćala pažnja, kompatibilnim aplikacijama možete upravljati preko dodirnog displaya vašeg infotainment sistema.

Interface za telefon "Comfort"

Sa rukama na upravljaču telefonirat ćete sigurnije.

Sa rukama na upravljaču telefonirat ćete sigurnije. Ostanite dostupni i tokom vožnje ako to želite. Sa opcionalnim dostupnim interface-om za telefon "Comfort" zadržat ćete obje ruke na upravljaču i promet pod kontrolom.

Sistemi podrške

ACC & Front Assist

I kada su ceste pune ostat ćete potpuno opušteni.

Poželite li i vi nekad imati sistem podrške koji će umjesto vas nadzirati saobraćaj ispred vašeg vozila? Sa opcionalno automatskom regulacijom razmaka ACC i sistemom nadzora okoline "Front Assist" uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji je sadržan u paketu putovat ćete opuštenije.

Podrška zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist"

Ostanite u voznom traku i zadržite pregled nad situacijom.

Monotone dionice, vozni trakovi koji se sužavaju i uske brze ceste mogu oslabiti koncentraciju tokom dužih vožnji. Stoga vam opcionalna podrška zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" u okviru svojih granica pomaže u sprječavanju nenamjernog napuštanja voznog traka.

Blind spot senzor sa podrškom izlaska iz parkirnog mjesta

Automobil vam pomaže prilikom promjene voznog traka i izlaska iz parkirnog mjesta.

Opcionalno raspoloživi Blind Spot senzor upozorava vas tokom vožnje u okviru ograničenja sistema na vozila u mrtvom uglu. A podška izlaska iz parkirnog mjesta nadzire bočna područja vašeg automobila prilikom izlaska iz parkirnog mjesta unazad.

Efikasnost

TDI

Profitirajte od velike snage uz istovremeno nisku potrošnju.

Rado i puno putujete, no vašu biste potrošnju željeli održati niskom? Naši TDI dizelski motori temelje se na common rail tehnologiji te su optimizirani po pitanju efikasnosti, performansi i snage.

TSI

Odlučite se za razuman užitak u vožnji.

TSI benzinski motor savršena je kombinacija snage i štedljivosti. Već kod malih brojeva obrtaja profitirat ćete od maksimalnoga obrtnog momenta.

Automatizirani mjenjač sa dvostrukim kvačilom DSG

Uštedite na mijenjanju stepena prijenosa, ne na zabavi.

Sa ovim mjenjačem putovat ćete štedljivo i sportski. Opcionalno automatizirani mjenjač sa dvostrukim kvačilom DSG omogućuje vam promjenu stepena prijenosa bez prekida snage. On pritom objedinjuje prednosti ručnog i automatskog mjenjača.

BlueMotion Technology

Kad vam je štedljivost najvažnija stavka.

Zahvaljujući inteligentnoj kombinaciji poboljšanja modeli sa BlueMotion Technology doprinose nižoj potrošnji goriva.

Komfor

Integrisano dječije sjedište

Kako bi vaša djeca udobno sjedila.

Sharan je opcionalno dostupan sa maksimalno dvije integrisane dječije sjedalice. Tako smo mislili i na udobnost vaših malih putnika.

Električni poklopac prtljažnika

Ovaj poklopac možete otvoriti i pritiskom na dugme.

Poklopac prtljažnika modela Sharan opcionalno se može otvoriti i zatvoriti pritiskom na dugme - praktično za sve koji se žele malo rasteretiti.

Easy Open

Pri ruci kada su vam ruke „vezane“.

Posebno će vam biti drag kada ne budete imali slobodne ruke: sa opcionalnim senzorskim sistemom zatvaranja Easy Open poklopac prtljažnika ćete otvoriti potpuno jednostavno pokretom noge.

Klima-uređaj „Climatronic“

Pobrinite se za vlastitu klimu u vožnji.

Pretoplo, prehladno ili nešto između? Pronaći pravu temperaturu može biti izazov, posebno sa većim brojem saputnika. Sa opcionalnim 3-zonskim klima-uređajem "Climatronic" takve će rasprave postati dijelom prošlosti.

Električna klizna vrata

Klizna vrata otvorite i zatvorite pritiskom na dugme.

"Sezame, otvori se" - na skoro jednako čaroban način moguće je otvoriti i ponovo zatvoriti opcionalna električna klizna vrata Sharana.

Paketi sjedišta

Vi ćete ostati fleksibilni, a vaši putnici opušteni.

Porodica, prijatelji, kolege: kada raspolažete sa čak sedam sjedišta svi će pronaći svoje mjesto. A zahvaljujući funkciji Easy Entry putnici u trećem redu sjedala također će jednostavno doći do svojih mjesta.