VW Sharan: APP-Connect

 

Zahvaljujući opcionalno raspoloživoj funkciji App-Connect¹ moguće je tokom vožnje komforno koristiti sadržaje i aplikacije prikazane na iPhone™ uređaju ili smartphoneu. Oni se prenose na display radio odnosno navigacijskog sistemaa, nakon čega se njima može komforno rukovati u vidnom polju vozača pomoću dodirnog displaya. Kako bi se spriječilo odvraćanje pozornosti, tokom vožnje mogu se pokrenuti samo aplikacije koje su kompatibilne s funkcijom App-Connect¹ kao što su Think Blue. Trainer., Shared Audio, Drive & Track ili My Guide. Također se mogu koristiti aplikacije bez izravne povezanosti sa vozilom poput internet radio uređaja ili slanja poruka. Volkswagen nudi čak tri interface za povezivanje smartphoneova s pregršt mogućnosti: MirrorLink™, CarPlay™ marke Apple i Android Auto™ marke Google.

 

¹ Raspoloživo samo u kombinaciji s radiouređajem "Composition Media" ili navigacijskom funkcijom "Discover Media". App-Connect obuhvaća tehnologije MirrorLink™, CarPlay™ i Android Auto™. Raspoloživost ovih tehnologija se, ovisno o zemlji, može razlikovati. App-Connect već sada podržavaju brojni mobilni telefoni, a Volkswagen usko sarađuje sa velikim proizvođačima smartphoneova radi daljnjeg razvoja podrške za tehnologije funkcije App-Connect. Aktuelne informacije o kompatibilnosti novih mobilnih telefona te onih koji se već nalaze na tržištu pronaći ćete na www.volkswagen.com/car-net.

Sa funkcijom App-Connect posebne se aplikacije koje se razlikuju zavisno od korištene tehnologije "ogledalo" sa vašeg smartphonea na display u središnjoj konzoli vašeg Volkswagena. Na taj ćete način preko dodirnog displaya navigacijskog sistema rukovati korisnim aplikacijama marke Volkswagen. Pri tome je, zavisno od aplikacije i tehnologije, moguće i rukovanje govornim naredbama.

Zatvori
Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.