Ovako će vam vaš T-Roc pomoći pri promjeni voznog traka i izlasku iz parkirnog mjesta.

„Blind Spot“senzor s podrškom izlaska iz parkirnog mjesta.

Ako vam se straga približava automobil koji ne možete vidjeti u vašem bočnom ili osvrtnom ogledalu, tada se on nalazi u opasnom mrtvom kutu. Prije promjene voznog traka pomoći će vam pouzdani pogled preko ramena, a sada i opcionalni "Blind Spot" senzor². On vas može upozoriti već pri brzini od 15 km/h¹, i to tako što će u vanjskom ogledalu vašeg T-Roca zasvijetliti LED prikaz. Ako uprkos tome uključite žmigavce, svjetlo će početi treperiti svjetlije i brže te će vam skrenuti pozornost na vozilo u mrtvom uglu. U kombinaciji sa serijskom podrškom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" "Blind Spot" senzor vas može čak upozoriti na promjenu voznog traka korektivnom regulacijom upravljanja¹.

Podrška izlaska iz parkirnog mjesta² podupire vas¹  kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag. Pomoću senzora u stražnjem braniku nadzire se bočni promet iza vozila. Ako vam se bočno približi neki drugi automobil, biciklist ili pješak, upozorit će vas signalni ton i prikaz na zaslonu infotainment sistema. Ako ne reagujete na vrijeme, sistem može u slučaju predstojećeg sudara regulacijom kočenja ublažiti moguće posljedice sudara ili ih u optimalnom slučaju spriječiti.

U okviru granica sistema.

Uvodi se kasnije.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene, uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Rođen sa stavom. T-Roc.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim