Osvojite cestu. I slobodno parkirno mjesto.

Park Assist i pomoć pri parkiranju.

Parkiranje u novom T-Rocu postaje dječija igra. Opcionalna pomoć pri parkiranju olakšava parkiranje na nepreglednim parkirnim mjestima, a to omogućuju senzori u prednjem i stražnjem dijelu vozila. Tako možete u okviru granica sistema dobiti upozorenje na prepreke putem akustičnih signala i grafičkog prikaza na ekranu infotainment sistema.

Dodatnu funkciju pomoći pri parkiranju predstavlja uključena funkcija kočenja pri manevrisanju. Tokom vožnje unatrag brzinom do 10 km/h sistem može kočenjem u nuždi spriječiti sudar ili ublažiti njegovu težinu. Funkcija kočenja pri manevrisanju može se aktivirati pritiskom na tipku i tokom vožnje prema naprijed. Kod prepreke ispred vozila također može uslijediti automatsko kočenje u slučaju da vozač ne reagira na akustična upozorenja pomoći pri parkiranju.

Po želji dostupna podrška upravljanja pri parkiranju "Park Assist" može vam već pomoći i kod traženja parkirnog mjesta. Ona u prolasku mjeri obje strane ceste te vam pronalazi odgovarajuće parkirno mjesto. "Park Assist" automatski usmjerava vozilo na bočna i okomita parkirna mjesta, a u okviru svojih granica to može učiniti i na manjim parkirnim mjestima. Pri tome omogućuje i izlazak vozila iz parkirnog mjesta. Vi preuzimate dodavanje gasa, spojku i kočenje.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene, uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Rođen sa stavom. T-Roc.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim