Menü schließen

Uzbudljivo inovativan. Tiguan.

 

Ostavlja utisak.

Onroad, offroad i online - Tiguan vam na svakom terenu nudi pregršt mogućnosti. Sa svojim modernim tehnologijama i suverenim voznim svojstvima ovaj će vam model pružiti podršku u svemu što želite postići. Neovisno o tome radi li se o dinamično elegantnoj varijanti Highline ili varijanti R-Line s još izraženijim sportskim karakteristikama, Tiguan će održati ono što prvi utisak obećava.

Dizajn.

Očekujte neočekivano.

Zahvaljujući vrhunskom rukovanju i naprednim sistemima, Tiguan ne otvara samo nova iskustva. I on je jedan. Tako dizajn pokazuje svoj novi, muževan i elegantan jezik dizajna. Neka vaš pogled bude vođen upečatljivim detaljima njegove vanjštine. Ali, osim toga otkrijte i druge izvanredne dizajnerske elemente visoke kvalitete u unutrašnjosti.

Dizajn eksterijera

Dizajn eksterijera
Osjetite kada je vrijeme za promjenu.

Djeluje li privlačnost novog i na vas? Tiguan definitivno ostavlja utisak. I to ne samo na prvi pogled.

Saznajte više

Dizajn interijera

Dizajn interijera
Postoje mjesta, na koja se uvijek rado vraćamo.

Imate li svoja omiljena mjesta? U unutrašnjosti Tiguana provodite u svakom slučaju rado malo više vremena. Zahvaljujući pažljivo usklađenim materijalima i jasnom dizajnerskom jeziku, on odmah stvara ugodnu atmosferu.

Saznajte više

 

LED svjetla

LED svjetla
Kako biste bolje vidjeli. I bili viđeni.

Inovativni dizajn čini Tiguan nezamjenjivom pojavom -a tome pridonose i markantno oblikovana opcionalna LED svjetla naprijed i natrag. Zahvaljujući opcionalnom "Dynamic Light Assistu" svjetla ostaju prepoznatljiva, ali i koristan sistem podrške u vožnji.

Saznajte više

 

Naplatci

Točkovi
Dizajn koji privlači pozornost. I pokreće.

Tiguan nudi mnoštvo izuzetnih karakteristika dizajna. Četiri karakteristike od toga su njegovi naplatci. Savršeno se uklapaju u dizajn Tiguana i oblikuju njegov karakter od sportsko-dinamičnog do stilski elegantnog.

 

Otkrijte Tiguan iz svih perspektiva.

Povezivost.

Bilo da trebate telefonirati tokom vožnje, trebate ažurne podatke o stanju u prometu, ili putem navigacije stižete do odredišta ili samo želite slušati svoju vlastitu muziku - vaš Tiguan nudi vam razne mogućnosti korištenja moderne tehnologije na prikladan i jednostavan način.

Car-Net "Security & Service"
Car-Net "Guide & Inform"
Car-Net App-Connect
Radio i navigacija

Car-Net "Security & Service"
Vaša podrška u slučaju nužde.

Neovisno o tome radi li se o razini goriva u spremniku, kilometraži ili napomenama za sljedeći inspekcijski servis: s opcionalnim Car-Net uslugama "Security & Service" imat ćete pregled nad brojnim relevantnim podacima vašeg vozila - sasvim jednostavno putem web portala. A usluge vam mogu biti korisne i tokom vožnje.

Car-Net "Guide & Inform"
Više ne morate voziti bez interneta.

Internet može biti koristan u brojnim životnim područjima - pa tako i u automobilu. S aktuelnim podacima možete primjerice imati pregled nad prometom. Na taj način možete predvidjeti situaciju u prometu i u skladu s tim planirati ili promijeniti vašu dionicu. No opcionalno raspoložive online usluge Car-Net "Guide & Inform"⁷ nude još više.

Car-Net App-Connect
Koristite svoje aplikacije i u svom Volkswagenu.

App-Connect⁸ - to su tri inovativne tehnologije kojima možete aplikacije za smartphone dovesti na dodirni ekran svog Infotainment sistema:: MirrorLinkTM, Android AutoTM kompanije Google i Apple CarPlayTM.

Radio i nvigacija
Lijepo je kad si sami možete odabrati kopilota.

U vašem Volkswagenu vi odlučujete o svemu. Na raspolaganju su vam dva radiouređaja: s odgovarajućim zvučnicima, tehnikom kojom ćete jednostavno rukovati i brojnim mogućnostima priključivanja. Ili se možete odlučiti za jedan od dva opcionalna navigacijska sistema koji će po pitanju multimedijskih sadržaja ispuniti gotovo svaku želju.

Sistemi podrške

Opremljen inteligentnim tehnologijama i opcionalnim sistemima pomoći vozaču za sprječavanje nezgoda, Tiguan vas također podržava u kritičnim situacijama u vožnji. Za uvjerljivo sigurno iskustvo u vožnji.

Sistemi podrške

Trailer Assist

Natrag

Jednostavno parkiranje. Čak i s velikom prikolicom.

Prilikom manevrisanja prikolicom vaš automobil može umjesto vas preuzeti upravljanje. Opcionalna podrška za manevrisanje prikolicom "Trailer Assist" u velikoj će vam mjeri olakšati posao.

Area View

Natrag

Četiri kamere vam pokazuju što se događa oko vašeg vozila.

Prilikom izlaska iz parkirnog mjesta u prometnom centru grada ili prilikom manevrisanja na neprohodnom terenu - zar u ovakvim nepreglednim situacijama ne bi bilo lijepo kada biste pogledom mogli obuhvatiti šire područje oko vašeg automobila? To omogućuje opcionalni prikaz okoline "Area View" s četiri kamere.

Lane Assist

Natrag

Pravolinijski. Čak i na cesti.

Monotone dionice, vozni trakovi koji se sužavaju i uske brze ceste mogu oslabiti koncentraciju tokom dužih vožnji. Stoga vam serijska podrška zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" pomaže da bolje procijenite ovakve situacije u vožnji i da rizike svedete na minimalnu razinu.

Dynamic Light Assist

Natrag

Svijetli trenuci. Čak i u mraku.

Noću, dugo svjetlo pruža bolju vidljivost. Ali uključivanje i isključivanje je ponekada naporno. Stoga „Dynamic Light Assist“ automatski osigurava djelomično zatamnjenje na zahtjev.

Park Assist

Natrag

Opušteno parkiranje. Na dodir tipke.

Tiguan vas ne vodi samo prema vašem odredištu, već će vas i uparkirati. Opcionalno dostupna podrška za upravljanje pri parkiranju "Park Assist" prati obje strane ceste dok prolazi cestom. Ako pronađe odgovarajuće parkirnog mjesta, automatski će vas usmjeriti u uzdužna i poprečna parkirna mjesta - a kasnije i izvan njih.

Podrška kod prometnog zastoja

Natrag

Kraj nervozi u prometnom zastoju.

Čak i ako se ubrajate među rijetke pojedince koji i u prometnoj gužvi pjevuše pjesme s radija, ipak je ugodnije kada ne morate razmišljati o konstantnom zaustavljanju i laganom kretanju.

Tehnologija.

Savremenu tehnologiju motora u vašem Tiguanu odlikuju ekonomičnost, snaga i performanse. Tačno ono što vam treba ako volite puno putovati, ali ipak želite zadržati potrošnju u granicama.

Odabir profila vožnje

Sliejdi vaše raspoloženje.

Uvijek odaberite pravi profil vožnje s ovom dodatnom opcijom: Normalno, Ekonomično, Sport, Udobno ili Individualno. Ugađanje motora i mjenjača te ponašanje pojedinih sistema pomoći prilagođavaju se okolnostima.

Saznajte više

4MOTION

Nemojte izgubiti tlo pod nogama.

Ne želite se odreći izvrsne trakcije ni na mokroj i neravnoj podlozi? Zahvaljujući opcionalno dostupnom inteligentnom pogonu na sve točkove 4MOTION to je gotovo svuda moguće.

Saznajte više

Motori

Više učinkovitosti.

Bilo da se odlučite za benzinski ili dizelski motor: sve dostupne pogone za Tiguan odlikuju visoka učinkovitost i svakodnevna upotrebljivost.

Saznajte više

4MOTION Active Control

Vaš Volkswagen prilagodit će se vašem načinu vožnje.

Neovisno o tome vozite li brzim cestama ili stazama prekrivenim snijegom, s opcionalnim sistemom 4MOTION Active Control na raspolaganju su vam različiti, prilagođeni profili vožnje.

Saznajte više

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team