VW Touran: ACC & Front Assist

 

U saobraćaju možete da ostanete opušteni ukoliko držite dovoljno odstojanje u odnosu na vozila ispred. Podršku pri tom Vam pruža opcionalna automatska kontrola odstojanja ACC.

ACC mjeri rastojanje i relativnu brzinu vozila ispred, pri čemu senzor nadzire prostor ispred vozila na udaljenosti do 120 m. Kod vožnje u koloni i zastojima sistem u kombinaciji sa opcionalnim mjenjačem sa duplim kvačilom DSG usporava vozilo do zaustavljanja i u zavisnosti od situacije u roku od tri sekunde ponovo pokreće vozilo. Sistem može, u okviru svojih granica, da drži odstojanje u odnosu na vozilo ispred do brzine od 160 km/h.

Ponekad se dogodi nešto nepredviđeno, tako da je potrebno brzo i snažno kočenje. U takvim slučajevima od pomoći može da bude sistem za nadzor prostora oko vozila koji je sastavni dio paketa opreme, uključujući i funkciju nužnog kočenja u gradskoj vožnji. Ukoliko pri brzinama između 30 i 210 km/h u granicama sistema dođe do prepoznavanja kritične situacije nalijetanja, sistem Front Assist zvučno i vizuelno upozorava vozača i priprema moguće kočenje. Ukoliko ne dođe do otklanjanja kritične situacije, sistem automatski započinje kočenje koje, u datim okvirima, smanjuje brzinu nalijetanja. Sistem Front Assist pruža podršku vozaču i za vreme samog kočenja tako što - kada je potrebno - koristi maksimalnu snagu kočenja.

Funkcija nužnog kočenja u uslovima gradske vožnje predstavlja proširenje sistema (City Emergency Brake) Front Assist i djeluje u uslovima kreni-stani saobraćaja tako što pri brzinama od 5 do 30 km/h može da reaguje naglim kočenjem u posljednjem trenutku prije sudara uslijed nalijetanja.

Zatvori
Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.