Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Inteligentan, umrežen i električan Novi Golf

Mobilna ikona postaje digitalna ikona

Novi Golf predvodi. I pritom postavlja nova mjerila u digitalizaciji na cesti. Inteligentni sistemii asistencije čine svaku vožnju udobnijom i opuštenijom. U kombinaciji s prepoznatljivim osjećajem koje može samo Golf ponuditi. 

Novi Golf - jednu generaciju udobniji, inteligentniji i umreženiji.

Novi Golf ima pregršt inovacija. Predstavljamo tri, na prvi pogled:

Innovision Cockpit

Sve zavisi od vas.

IQ.LIGHT

IQ.LIGHT. Svjetlo s kvocijentom inteligencije.

IQ.DRIVE: Car2X

Prepoznaje opasnosti koje bi mogle doći: Car2X.

Stvorite svoju sliku novog Golfa

Konfigurisati model Golf po želji

Svoje vozilo iz snova možete konfigurisati prema vašim željama i potrebama. U prvom koraku odaberite liniju opreme, farbu i felge. U drugom koraku, možete opremiti svoj Golf odgovarajućim interijerom, dizajnerskim elementima, sistemima pomoći i dodatnom opremom.

Neka Golf bude vaš Golf.

Digitalna udobnost

Innovision cockpit

Sve zavisi od vas

Vaš Golf vas prepoznaje - i aktivira potpuno automatski i neovisno o opremi vozila, vaš osobni profil vozača:* od postavki namještanja sjedala do osvjetljenja i klima uređaja. Svoje željene postavke možete jednostavno spremiti u Innovision cockpitu: s 25,4 cm (10") velikom digitalnom cockpitu, uparenom s 25,4 cm (10") velikim navigacijskim sustavom "Discover Pro".

Pomoću digitalnog cockpita, osim klasičnih sadržaja poput brzinomjera i brojača kilometara, možete pogledati i druge korisne podatke. Na primjer, cijela površina ekrana može se prikazati kao navigacijska karta.

Ogromno područje zaslona navigacijskog sustava "Discover Media" ili "Discover Pro" koristi se za prikaz mnogih funkcija u privlačnoj grafici i animacijama, slično vašem pametnom telefonu. Početni zaslon možete podesiti da prikazuje fotografije i vaše omiljene značajke.

*Nakon postavljanja vašeg Volkswagen ID-a i prve registracije.

Digitalni cockpit

Futuristički u budućnost

Digitalni cockpit prikazuje vam sadržaj koji je važan na standardnom zaslonu u boji visoke rezolucije od 25,4 cm (10 inča). Dosljedna digitalizacija omogućuje - putem dodirnih površina i prirodnim upravljanjem govornim naredbama - prilično samorazumljivo, a time i intuitivno rukovanje.

Glasovne naredbe

Čeka na vašu naredbu: Upravljanje glasom

S intuitivnom opcijskom glasovnom kontrolom, možete svojim glasom upravljati radiom, telefonom, klimatizacijom i navigacijom u svom Golfu. Glasovnim unosom moguće je odabrati pravu postaju, odgovarajući unos adresara ili broj koji tražite. A s mrežnom glasovnom kontrolom We Connect Plus, vaš golf će vas razumjeti još bolje. Na primjer, možete odabrati svoju omiljenu glazbu na mreži ili intuitivno upravljati odredišnim ulazom u svojoj navigaciji.

Head-up zaslon

Vaš pogled ostaje na cesti

Pratite najvažnije informacije dok gledate cestu: To je velika prednost opciojskog head-up zaslona u Golfu. Vjetrobransko staklo postaje projekcijski ekran koji pokazuje brzinu, poruke o sustavu potpore vozaču ili savjete za navigaciju. Projekcija se lako čita, čak i sa pozadinskim osvjetljenjem. A ako vam zaslon ne treba, možete ga isključiti u bilo kojem trenutku.

Dizajn

Vanjski dizajn

Vidljivo dinamičan.Osjetno Golf.

Golf - s dinamičnim dizajnom: spuštena prednja maska s uskim LED Matrix prednjim svjetlima i novodizajniranim Volkswagen logom. Sve je dosljedno, skladno i dovršeno koordinirano - kao što smo i naviknuli vidjeti kod Golfa. Novim dizajnom stražnjeg dijela Golfa dominiraju stražnja svjetla između kojih se smjestio novi logo te pravocrtni natpis Golf. Ispušne cijevi diskretno nestaju ispod oblikovanog stražnjeg difuzora.

Dizajn svjetala

LED u novom svjetlu

Golf se serijski isporučuje sa LED prednjim svjetlima. Smještena na prednjem dijelu kako bi privlačili sve poglede. Novi Golf se serijski isporučuje s svjetlima za maglu. Prednji dio zadržava tipičan izgled optike 4 oka. Uska LED svjetla dominiraju stražnjim dijelom Golfa. Opcijski dostupna IQ.LIGHT - LED-Matrix glavna svjetla sa dinamičkom regulacijom dugog svjetla koja automatski prilagođava jačinu svjetla uvjetima na kolniku.

Unutarnji dizajn

Digitalna unutrašnjost

Posebno upadljiv: digitalni cockpit s velikom površinom ekrana sastoji se od 25,4 cm velikog instrumenta digitalnog cockpita i 20,9 cm velikom ekranom s dodirnim zaslonom koji pripada radio uređaju "Composition Media". Zahvaljujući intuitivnom upravljanju dodirom samo jedan dio kontrolne ploče sadrži tipke, prekidače i komande. Ambijentalno osvjetljenje, s opcijskim dostupnim čak 32 različitim bojama, kreira potpuno personaliziranu svjetslosnu atmosferu. Uz sve digitalne inovacije kojih je pregršt, zadržali smo prepoznatljivi Golf-osjećaj. 

Ambijentalno osvjetljenje

Potpuno jasno: ugodne boje, opuštena vožnja

Dodajte svom Golfu osobnosti. Osvijetlite unutrašnjost s deset ugodnih tonova boja, a po želji su vam čak dostupne 32 boje. Želite li topliju ili hladniju boju, u osvijetljenoj metropoli ili noću tijekom vožnje mračnom cestom: stvorite ugodnu atmosferu za sve putnike - u svakoj situaciji.

IQ.DRIVE

Car2X

Prepoznaje opasnosti, prije nego se dogode: Car2X

Vozila, koja tijekom vožnje međusobno komuniciraju učinit će prometnice sigurnijima, smanjiti prometne gužve i dojaviti lokalne opasnosti. Serijski dostupno upozorenje o opasnosti pomaže vozaču pružajući mu korisne informacije, primjerice upozorava na gradilišta ili vozila posebne namjene. Komunikacije funkcionira s Car2X tehnologijom putem WLAN-a. Opcionalno dostupna atuomatska regulacija razmaka ACC s Car2X funkcijom na vrijeme nudi korisne informacije i po potrebi može aktivno intervenirati - primjerice u prometnoj gužvi. 

Travel Assist

Prati voznu traku za tebe. I drži udaljenost od drugih.

Uz opcijski "Travel Assist"  na svojoj strani imate vrlo korisnu potporu u vožnji. Jer samo jednim pritiskom na tipku osiguravate udobnost u vožnji* na visokoj razini podržavajući vas u monotonim i napornim vozačkim situacijama:

  • Osobito na autocesti i dobro razvijenim seoskim cestama, "Travel Assist" može pratiti i ubrzavati za vas te uzeti u obzir udaljenost do automobila koji je pred vama.
  • U kombinaciji s DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom, možete se voziti opušteno kroz gužve u prometu.


* Unutar granica sustava; vozač mora biti spreman nadjačati sustav pomoći i neće se osloboditi odgovornosti da upravlja vozilom.

ACC

Održava razmak. I prati ograničenja brzine.

Opcijski dostupna automatska regulacija razmaka ACC pomaže vam održavati brzinu vožnje do maksimalne definirane brzine*, kao i razmak od prometa koji se nalazi ispred vas. Zajedno s navigacijskim sustavom, ACC se proširuje prediktivnim tempomatom i potporom az vožnju u zavojima. Tako ćete izbjeći prekoračenje ograničenja brzine.** Pored toga, sustav koristi navigacijske podatke za prilagođavanje vlastite brzine vozila na zavojima i raskrižjima. **

 

* do 210 km/h
** unutar granica sustava.

Dodatno o novom Golfu:

Novi Golf opet oblikuje čitavu generaciju vozila. S digitalnim inovacijama, dinamičnim dizajnom i primjetnom lakoćom uporabe.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim