Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Novi Golf Svestran kao nijedan drugi.

Spreman na sve što dolazi.

Novi Golf nalazi se na startnoj poziciji: sa izraženijim sportskim karakterom te dinamičniji i markantniji negoo ikad prije. U njemu će se cijeli niz najsavremenijih infotainment sistema i sistema podrške pobrinuti da budete pripravni na sve svakodnevne izazove današnjice i budućnosti.

 

Galerija fotografija

Doživite novi Golf iz raznih perspektiva.

Doživite novi Golf iz raznih perspektiva.

Oprema i dizajn

Eksterijer

Stapanje dinamike i elegancije.

Golf već na prvi pogled - sa markantnim i samouvjerenim nastupom kao u svakoj dosadašnjoj generaciji. Od iznova oblikovanih glavnih svjetala i branika preko dinamične rešetke hladnjaka te sve do stražnjeg difuzora i impresivnih zadnjih svjetala u LED tehnologiji.

Interijer

Prostranost susreće udobnost, kvalitetu i nove tehnologije.

Novi Golf nudi vam sve to u svojoj unutrašnjosti. Sa samo jednim ciljem pred očima: osigurati da vam svako putovanje protekne što opuštenije.

Dizajn svjetala

Rasvijetlit će vam situaciju već na prvi pogled.

Dizajn svjetala u novom Golfu itekako se može pokazati, i to u brojnim atraktivnim varijantama. Bez obzira na to za koju se ponudu odlučite: svjetla će doprinijeti dobroj vidljivosti.

Točkovi

Situacija izgleda i više nego dobro: Golfov program točkova.

Sa kojom će kombinacijom guma i točkova vaš Golf najbolje izgledati pitanje je ukusa. Točkovi od alumijuma u svakom slučaju naglašavaju sportsku narav Golfa.

Efikasnost

Motori

Profitirajte od velike snage uz istovremeno nisku potrošnju.

TSI benzinski motori i TDI dizelski motori usmjereni su na razvijanje velike snage uz nisku potrošnju i zasigurno će vas oduševiti.

4MOTION

Nemojte izgubiti tlo pod nogama.

Ne želite se odreći izvrsne trakcije ni na mokroj i neravnoj podlozi? Zahvaljujući po želji dostupnom i inteligentnom pogonu na 4 točka 4MOTION to je moguće gotovo svugdje.

Aktivni sistem cilindara

Katkad je dobro isključiti se i uštedjeti gorivo.

Ako nije potrebna najveća snaga, nećete niti primijetiti kada motor radi samo sa dva cilindra. To vam omogućuje sistem isključivanja cilindara. Na taj način možete znatno smanjiti potrošnju goriva.

Odabir profila vožnje

Novi Golf prilagođava se vašem načinu vožnje.

Vozite li se radije ekonomično ili sportski? Ili vam je ipak važnija udobnost? Sa opcionalnim odabirom profila vožnje prilagodit ćete vozne karakteristike automobila svome načinu vožnje te cesti i stanju u prometu.

Infotainment

Telefonija

Olakšat će vam komunikaciju.

Odgovorite. No neka vam pritom obje ruke ostanu na upravljaču. Novi Golf u tu će vam svrhu po želji ponuditi dva komforna interface za telefon.

Radiouređaji

Ako želite, možete samo slušati radio.

Volite slušati muziku tokom vožnje, no pritom se ne želite odreći najaktuelnijih informacija i prvorazredne udobnosti? Onda će vas naša dva dostupna radiouređaja jednostavno oduševiti.

Navigacija

Ovako ćete zabavljeni dospjeti do svog odredišta.

Dva opcijska navigacijska sistema nude pregršt inovativnih funkcija i ispunit će vam svaku želju. Stoga ćete se izvrsno zabavljati i svejedno ostati na pravom putu.

Car-Net Guide & Inform

Ostanite na putu i budite informisani.

Sa sistemom Car-Net Guide & Inform pronaći ćete zanimljiva odredišta u svome okruženju, obližnja parkirna mjesta ili sljedeću benzinsku pumpu. Pri tome ćete primati aktuelne prometne informacije sa opcionalnom preporukom za obilaženje prometnih zastoja ili vijesti sa interneta.

Sistemi podrške

ACC i Front Assist

I kada su ceste pune ostat ćete potpuno opušteni.

Poželite li i vi nekad imati sistem potpore koji će umjesto vas obraćati pažnju na promet ispred vašeg vozila? Sa automatskom regulacijom razmaka ACC i sistemom nadzora okoline Front Assist koji je sadržan u paketu te City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pješaka putovat ćete opuštenije.

Park Assist

Parkiranje može biti tako lako.

Parkirate li još uvijek sami? Opcionalna podrška upravljanja pri parkiranju "Park Assist" može vas poštediti stalnog okretanja upravljača i olakšati traženje parkirnog mjesta. Preko ultrazvučnih senzora utvrđuje se hoće li vaš Golf stati na parkirno mjesto.

Podrška kod prometnog zastoja i Emergency Assist

Kako biste išli unaprijed i kada sve stoji na mjestu.

Opcionalna podrška kod prometnog zastoja pruža vam podršku u stresnom prometu sa čestim zaustavljanjima i kretanjima te vam na taj način može pomoći u izbjegavanju tipičnih sudara u prometnim zastojima. Opcionalni sistem Emergency Assist može prepoznati kada vozač više nije pripravan za vožnju te započeti sa djelomičnim upravljanjem vozilom.

Blind Spot senzor sa podrškom izlaska iz parkirnog mjesta

Jednostavno prepustite parkiranje svome automobilu.

Opcionalni Blind Spot senzor sa podrpkom izlaska iz parkirnog mjesta upozorava vas tijekom vožnje te u okviru ograničenja sistema na vozila u mrtvom uglu. Sistem kod izlaska iz parkirnog mjesta unazad nadzire područja sa obje strane i iza vozila.

Udobnost

Active Info Display

Vidite samo one informacije koje želite vidjeti.

Brzinomjer je lanjski snijeg. Po želji zamijenite klasični prikaz u obliku cijevi zaslonom visoke rezolucije. Inovativni kombinirani instrument Active Info Display može vam pružiti informacije koje su puno opsežnije od pukog prikaza brzine i razine napunjenosti rezervoara za gorivo.

DYNAUDIO Excite

Kako ne biste samo vi savršeno sjeli nego i tonovi.

Muzika u vozilu koja zvuči bolje nego preko Hi-Fi uređaja? Po želji dostupni sound sistem DYNAUDIO Excite usklađen je sa prostornom akustikom vozila i donosi vam zvuk koji ne biste očekivali - čak i ako ste naviknuti na vrhunske tonove.

Sjedalo ergoActive

Ako volite svoja leđa.

Opcijsko sportsko sjedalo ergoActive s mogućnošću namještanja u 14 položaja omogućuje vam iznimnu udobnost tijekom sjedenja. Vozačevo sjedalo možete jednostavno prilagoditi svojoj tjelesnoj građi i istovremeno rasteretiti svoja leđa. Inovativno sjedalo ima integriranu masažnu funkciju te posjeduje mogućnost grijanja.

Kožna oprema

Odaberite bezvremensku eleganciju.

U svakoj vožnji uživat ćete u neusporedivom osjećaju ekskluzivnog ambijenta. Po želji ćete za svoj Golf dobiti najkvalitetniju kožnu opremu i opremu ArtVelours, između ostalog sa grijanjem sjedala i ergonomskim kožnim multifunkcionalnim upravljačem.

Vaš sljedeći korak.