Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.

Novi Touareg

SUV nove generacije. Svojim samopouzdanim dizajnom ravnih linija novi Touareg1) ispoljava jedinstven nastup. Opcionalna tehnička oprema poput elektromehaničke stabilizacije vozila, IQ, Light – LED Matrix prednja svjetla i Innovision Cockpit postavljaju komfor, doživljaj vožnje i entuzijazam na veći nivo.

Izvedbe opreme Koji stil vam više odgovara: hladniji High-Tech-Look, topliji tonovi kombinacije drveta i kože ili sportski detalji? Bez obzira šta odabrali, sa luksuznim izvedbama opreme “Elegance”, “Atmosphere” ili R-Line dokazujete svoj stil.

Izvedba opreme "Elegance"

Očekuje vas luksuzna estetika.

Touareg "Elegance": stilizirana elegancija susreće superlativni dizajn.

Izvedba opreme "Atmosphere"

Udovoljava vašim osjetilima.

Touareg "Atmosphere"ne pravi kompromise kada je riječ o iznimnoj kvaliteti materijala i izuzetnoj udobnosti.

 

 

Izvedba opreme "R-Line"

Zapanjujuća i dinamična pojava.

Novi Touareg preuzima sportski izazov. "R-Line" izvedba opreme nagašava ovu karakteristiku, iznutra i izvana.

Galerija

Doživite novi Touareg iz raznih perspektiva!

Doživite novi Touareg iz raznih perspektiva!

Dizajn Touareg postavlja nove standarde svojim izražajnim i futurističkim dizajnom. Iznutra impresionira individualnim opcijama.

Eksterijer

Otkrijte nove puteve.

Stil u novoj formi: snažan prednji dio sa izduženim poklopcem motornog prostora, oštro oblikovane bočne linije, markantna LED zadnja svjetla - novi Touareg spaja SUV sa elegancijom i dinamikom

 

IQ. Light - LED-Matrix svjetla

Na kraju krajeva, niko ne voli zasljepljivanje.

Rasvjeta bez zasljepljenja u gotovo svim situacijama: opcijska IQ. Light - LED-Matrix glavna svjetla sa "Dynamic Light Assist" naprednom kontrolom dugog svjetla osvjetljava put u daljinu izrazitom jačinom, bez da ometaju druge učesnike u prometu.

"Black Style" paket

Napravite upečatljivu pojavu sa opcionalnim Black Style dizajn paketom.

Transformišite svoj Touareg R-Line kako bi još više privlačio pažnju: Black Style dizajn paket* čini eksterijer Vašeg vozila još izražajnijim.

 

Panoramski krov
Točkovi
Dekorativni elementi

Nagibni i klizni stakleni krov sa panoramskim krovom nazad

Pogled slobodan za avanture

Opcionalni nagibni i klizeći panorama krov sa panorama krovom stvara nazad impresivan osjećaj prostranosti i prijatnog osvjetljenja unutrašnjosti vašeg Touareg modela. Svjež vazduh, jasan pogled ka nebu i osjećaj beskrajne slobode možete iskusiti jednim pritiskom na dugme.

Točkovi

Točkovi koji volite. Dizajn koji motiviše.

Touareg ima točkove koji zadovoljavaju svaki ukus: od dinamičnog sportskog izgleda do modernog i elegantnog. Točkovi se savršeno uklapaju sa spoljašnjim izgledom i doprinose nepogrešivoj Touareg pojavi.

Dekorativni elementi

Koji ste tip?

Na atmosferu u Touaregu modelu snažno utiče paket opreme za enterijer. Izaberite neki od ponuđenih paketa na zahtjev, koji vašem enterijeru daju jedinstvenost i ličnost.

Innovision Innovision Cockpit je jedan od Highlight-a Touarega. Široki, zakrivljeni ekran s izvrsnim display-om nudi jedinstvenu orijentaciju vozaču i intuitivni operativni koncept.

Innovision Cockpit

Upravljajte upravljačkim centrom bez prekidača.

Zauzmite mjesto u kokpitu budućnosti:  ukoliko to želi, vozač Touarega može da sjedi ispred zakrivljenog display-a i upravlja digitalnim tipkama putem dodira, pokretima ili govorom.

Discover Premium

Uživajte u novoj dimenziji Infotainment-a.

Opcionalni navigacioni sistem "Discover Premium" ulazi u novu dimenziju: sa ogromnim, 38 cm velikim display-om na dodir može prikazivati više informacija i pružiti pregršt funkcija.

Digitalni kokpit

Vidite samo one informacije koje želite.

Opcionalna Digital Cockpit digitalna instrument tabla prikazuje više informacija, ne samo brzinu, broj obrtaja i nivo potrošnje goriva - možete lično prilagoditi informacije kako vama odgovara. Veliki ekran i inovativne funkcije obezbjeđuju veću preglednost nego ikada ranije.

Head-up display

Vaš pogled uvijek na putu pred vama.

Dok su vaše oči fokusirane na put vi možete vidjeti važne informacije o vozilu.  Naime, opcionalni Head-up display projicira prikaz brzine te napomene navigacijskog sistema i sistema podrške za vozača na vjetrobransko staklo.

Komfor Očekujte komfor na visokom nivou. Gospodarite cestom u svom Touaregu i uživajte u velikom prostoru, praktičnoj opremi i inovativnoj tehnici tokom svakodnevne vožnje.

Prostorni koncept

Doživite novi osjećaj prostora.

Vi i vaši putnici ćete se osjećati ugodno, jer Touareg kombinuje luksuzni dizajn s izvanrednom funkcionalnošću. Veliki prtljažni prostor i električni poklopac pružaju ogromnu fleksibilnoat sa visokim komforom za vaše aktivnosti.

Ambijentalna rasvjeta

Obojite vaš unutrašnji prostor omiljenom bojom.

Kada postane tamno, Touareg pruža posebno ugodnu atmosferu. Razlog za to je bijela i na zahtjev višebojna ambijentalna rasvjeta. Sa 30 boja, uvijek ćete voziti u rasvjeti koju želite.

ergoComfort sjedala

14 načina za opuštanje.

Uživajte u malom wellnessu tokom vožnje. Opcionalna ergoComfort sjedala za vozača i suvozača mogu se po želji opremiti funkcijom masaže. Razni programi pomažu vašim leđima da oslobode napetost. Ostanite opušteni, čak i nakon nekoliko sati za volanom.

Easy Open i Easy Close
Climatronic
Sistem zatvaranja vrata

Easy Open i Easy Close

Otvara potpuno nove mogućnosti.

Nisu vam slobodne ruke? Opcionalna Easy Open funkcija vam omogućava da otvorite vrata prtljažnika bez spuštanja stvari. A neophodno je samo pritisnuti dugme kako bi se prtljažnik zatvorio, zahvaljući opciji Easy Close.

Climatronic

Jer svako doživljava temperaturu na svoj način.

Koja je vaša idealna temperatura? Vozač i suvozač mogu da postave temperaturu nezavisno jedan od drugog standardnim "Air Care Climatronic" klima sistemom sa filterom za alergene. Opcionalni 4-zonski Climatronic također u obzir uzima različite potrebe putnika u jihovom prostoru.

Sistem zatvaranja vrata

Odzvonilo je lupanje vratima.

Na uskim parkirnim mjestima ne možete uvijek uzeti dovoljan zamah kako biste sigurno zatvorili vrata vozila. Sa opcionalnom pomoći pri zatvaranju vrata više nije potrebna velika snaga jer se vrata automatski povlače i zatvaraju kada su pritvorena.

Sistemi podrške Touareg impresionira i na polju tehnike. Budući da dolazi s inovativnim sistemima podrške za vozača, od kojih su mnogi prvi put korišteni u Volkswagenu.

Night vision

Omogućuje da vidite šta se krije u mraku.

Night vision sisteme ste sigurno vidjeli u špijunskim filmovima. Sada ih imate u svom autu. Zrake opcionalnog Night vision sistema  mogu vam pružiti toplinsku sliku okoliša s ljudima i životinjama na vaš kokpit.

Proaktivni sistem zaštite putnika

Zaštićeni sa svih strana.

Da biste zaštitili sebe i svoje putnike, možete poručiti opcionalni proaktivni sistem zaštite putnika sa svih strana. Ako se otkrije rizik od sudara, automatski će uslijediti zaštitne mjere, kao što su zatezanje pojasa, poravnavanje sjedala kao  i zatvaranje prozora i panoramskog krova.

Park Assist
Asistent za zastoje
ACC sa prediktivnom regulacijom brzine
Podrška za raskrsnice

Park Assist

Parkiranje sa osjećajem.

"Park Assist" vas elegantno navodi na vaše parking mjesto. Sve što treba da uradite je da kontrolišete brzinu, kvačilo i kočnicu, dok se sistem brine o ostalom, u granicama mogućnosti sistema.

Asistent za zastoje

Asisten u kreni-stani saobraćaju.

Opcionalni Traffic Jam Assist smanjuje pritisak sa vozača u kreni-stani saobraćaju, pomažući mu da izbjegne nesreće prilikom saobraćaja koji se kreće polako.

ACC sa prediktivnom regulacijom brzine

Vozite uvijek na sigurnoj udaljenosti.

Opcionalni ACC sa prediktivnom regulacijom brzine je jedan od do sada najkorisnijih sistema pomoći vozaču. Jednostavno odredite maksimalnu brzinu, a sistem vam pomaže da do nje dođete a da je ne prekoračite, u granicama mogućnosti sistema. Takodjer, najmanja razdaljina se automatski odražava između vas i vozila ispred vas, u granicama mogućnosti sistema.

Podrška za raskrsnice

Zato što ne možete vidjeti šta je iza ugla..

Nepregledni izlazi i raskrsnice sa slabom vidljivošću primoravaju vozača da dobro osmotri situaciju. Opcionalna podrška za raskrsnice koristi radrsku tehnologiju kako bi pomogao, takoreći, da se pogleda iza ugla, u granicama mogućnosti sistema. Sistema, dakle pomaže pri ranijem uočavanju vozila ili pješaka.

Doživljaj vožnje Bilo da želite voziti na sportski način ili off-road, nove tehnologije pružaju Touaregu izuzetan doživljaj vožnje.

Aktivna elektromehanička stabilizacija

Vaše vozilo se jednostavno više ne ljulja.

Uživate li u vožnji kroz zavoje na sportskiji način ? Opcionalni elektro-mehanički sistem aktivne stabilizacije karoserije reducira lateralne nagibe i tendenciju ka podupravljanju. Rezultat? Nevjerovatno dinamične vozne karakteristike.

Infotainment U novom Touaregu ste optimalno umreženi. Uživajte u zabavi onako kako vi to volite - s vrhunskim Surround zvukom na zahtjev. Upravljanje radiom, navigacijom i funkcijama vozila je jednim dijelom moguće i jednostavnim pokretima.

Always on
Navigacija
Car-Net
Telefonija
Dynaudio
App-Connect & Media Control

Always on

Uvijek na mreži.

U Touaregu ste uvijek online. Fikso integrisana eSIM kartica osigurava vam pristup internetu - a time i svijetu mobilnih online usluga Car-Neta. Uvijek ćete raspolagati najnovijim informacijama i uživati u zabavnim sadržajima.

Navigacija

Navigacija može biti jednostavna.

Standardni "Discover Pro" navigacioni sistem sa svojim velikim ekranom osjetljivim na dodir ispunjava vaše želje. Touareg opciono nudi i "Discover Premium", koji uz Digital Cockpit, nudi zaobljeni ekran okrenut ka vozaču i novi intuitivni operativni koncept koji potpuno digitalizuje kokpit.

Car-Net

Umreženi svijet Car-Neta vam stoji na raspolaganju.

Mobilne online usluge će vam uskoro biti dostupne u vozilu, poput vašeg pametnog telefona u svakodnevnom životu. Digitalna konekcija poboljšava navigaciju i komunikaciju, pomažući vam da uštedite vrijeme obezbjeđujući vam najnovije informacije, također vam nudi pomoć ukoliko vam je neophodna.

Telefonija

Olakša vam komunikaciju.

Stanite u kraj zamršenim kablovima. Opcionalni "Business" interfejs za mobilni telefon pruža odličan prijem i opciju za induktivno punjenje vašeg pametnog telefona.

Dynaudio

Otkrijte svijet zvuka.

Najviši tonovi za Touareg. Ali i najdublji basovi. Na zahtje, možete uživati u fantastičnom 7.1 Dolby-Sorround DYNAUDIO sistemu, sa 14 zvučnika precizno prilagođeni akustici u vozilu.

App-Connect & Media Control

Postoje apliakcije za vaš Touareg.

Sada možete povezati vaš pametni telefon na Infotainment sistem zahvaljujući App-Connect aplikaciji, a samim tim koristi i brojne aplikacije u toku vožnje. Volkswagen Media Control vam omogućava da putnici odaberu kanal koristeći svoj mobilni telefon.

Vaš sljedeći korak