Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Okoliš i tehnika Povrat starih automobila

Okoliš i tehnika Povrat starih automobila

Sveobuhvatna zaštita okoliša može se podijeliti u tri stupa: Počevši s razvojem i proizvodnjom Volkswagena, preko usluga koje se nude u ovlaštenim Volkswagen servisima diljem Hrvatske do odgovarajućeg recikliranja i skladištenja istrošenih vozila i starih dijelova.

Obaveza odvojenog sakupljanja otpadnih ulja

UPRAVLJANJE OTPADNIM ULJIMA

Otpadna ulja i maziva svrstana su među opasne otpadne materije zbog svoje toksičnosti i kancerogenosti. Jedan on najvećih problema u oblasti zaštite životne okoline je nekontrolisano postupanje sa otpadnim uljima. Otpadna ulja su sva mineralna ili sintetička ulja ili maziva, koja su neupotrebljiva za svrhu za koju su prvobitni bila namjenjena, kao što su hidraulička, motorna, turbinska ulja ili druga maziva. Upravljanje otpadnim uljima je skup mjera koje obuhvata sakupljanje, razvrstavanje, transport, skladištenje i tretman otpadnih ulja. Upravljanje otpadnim uljima sprovodi se na način koji neće predstavljati rizik za zagađenje vode, tla ili zraka, a koji se može izbječi, radi zaštite zdravlja ljudi i okoliša. Vrste otpadnih ulja koja su različita po porijeklu i sastavu ne mogu se miješati odnosno potrebno je obavezno odvojeno sakljupati. Otpadna ulja se se skupljaju u spremnike koji su pogodni za njihovo bezbjedno sakupljanje i transport.

 

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim