Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Servisna akcija Takata vazdušnih jastuka

Globalna kampanja uzrokovana je rizikom od fatalnih povreda čiji su uzrok neispravni Takata vazdušni jastuci, a utiče i na Volkswagen modele.

Globalna kampanja uzrokovana je rizikom od fatalnih povreda čiji su uzrok neispravni Takata vazdušni jastuci, a utiče i na Volkswagen modele.

Servisna akcija Takata vazdušnih jastuka

Globalna kampanja uzrokovana je rizikom od fatalnih povreda čiji su uzrok neispravni Takata vazdušni jastuci, a utiče i na Volkswagen modele.

Rizik od fatalnih povreda od neispravnih vazdušnih jastuka

Tokom godina, kompanija Takata je snabdjevala automobilsku industriju vazdušnim jastucima koji sadrže neispravne generatore gasa koji mogu da pretrpe promene usljed starenja izazvanog određenim klimatskim uticajima (toplota i vlažnost) i tako predstavljaju opasnost za vas i vaše saputnike u slučaju nezgode.

Povlačenje Takata vazdušnih jastuka širom svijeta utiče na mnoge druge proizvođače pa tako i na Volkswagen modele.

Stoga može biti da neispravan vazdušni jastuk u vašem vozilu takođe predstavlja ozbiljan bezbjednosni rizik za Vas i vaše saputnike. Ovdje možete dobiti više informacija i provjeriti da li je vaše vozilo obuhvaćeno. Provjerite ovde unosom broja šasije (VIN-a) da li je vaše vozilo obuhvaćeno. 

Da li je vaše vozilo obuhvaćeno?

Ovi vazdušni jastuci su ugrađeni u Volkswagen vozila u vašoj zemlji od (2005-2018) godine. Koristite VIN proveru ispod da unesete identifikacioni broj šasije vašeg vozila (VIN) i proverite da li je vozilo obuhvaćeno. Proveravajte redovno pošto se liste vozila redovno ažuriraju.

Unesite broj šasije (VIN) i provjerite da li je vaše vozilo pogođeno.

Važno: Lista vozila će biti ažurirana redovno u narednom periodu u skladu sa našom analizom vozila koja su pogođena. Molimo Vas da zbog toga redovno provjeravate da li je Vaše vozilo obuhvaćeno akcijom.

Ako pri ruci nemate broj šasije (VIN) ali posedujte model i pomenutog perioda, molimo Vas da kontaktirate vašeg Volkswagen servisnog partnera bez odlaganja, radi provjere.

Šta je VIN i gdje mogu da ga pronađem?

VIN (identifikacioni broj šasije) je jedinstvena identifikacija svakog vozila kreirana u skladu sa internacionalnim standardima. Broj od 17 karaktera nalazi se u vašoj dokumentaciji o vozilu kao i u dnu vjetrobranskog stakla.

Da li vam je potrebna pomoć da pronađete VIN? Vaš ovlašteni partner će vam rado pomoći da saznate da li je vaše vozilo obuhvaćeno.

Pronađite dilera

Na vjetrobranu

U dokumentaciji vozila

Koji je nivo rizika?

Ako se vazdušni jastuk aktivira u slučaju nesreće, pritisak koji se stvara prilikom paljenja gasnog generatora može biti značajno viši od predviđenog. To može dovesti do izbacivanja komada metala u unutrašnjost vozila. To dalje može dovesti do ozbiljnih povreda i u najgorem slučaju, smrti.

Šta treba da preduzmete?

Ako je vaše vozilo pogođeno, molimo vas da se odmah obratite Volkswagen servisnom partneru radi zamjene relevantnih komponenti. Ovo će trajati samo oko sat vremena i za Vas je besplatno.

Vaša bezbjednost nam je važna, pa vas molimo da odmah provjerite i popravite svoje vozilo.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim