Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Volkswagen dodatna rješenja Transportna rješenja

Transportni sistemi

Nosači za biciklo, krovne kutije i više toga

Fleksibilna transportna rješenja

Postoje dobre mogućnosti kao pijesak na moru.

Samo uvijek imajte sve uz sebe. Zvuči jednostavno, i upravo je tako. Sa transportnim sistemima Volkswagen dodatne opreme.

Jednostavno pouzdano i simpatično ponesite sa sobom sve što vam treba. I već živite ljepši život. Jer to možete.

Prednosti Originalnih transportnih sistema

Toliko slobode mora biti.

Prednosti

Apsolutna prilagođenost

Natrag

Apsolutna prilagođenost

Povjerenje u Volkswagenovu dodatnu opremu se konstantno potvrđuje. I s materijalima koji se jednostavno kombiniraju, dizajnom proizvoda koji jednostavno izgledaju bolje i funkcijama koje jednostavno otvaraju bolje mogućnosti. Ili ukratko: s jasnim ciljem da svakim danom budemo bolji. Ljepši, funkcionalniji i sigurniji.

Intenzivno ispitivana sigurnost

Natrag

Intenzivno ispitivana sigurnost

Čvršći i strožiji, nadalje, Volkswagen postupci ispitivanja za transportne sisteme nadilaze ono što se zakonski zahtijeva. Na materijalu, u laboratoriji i na kraju na mjestu ispitivanja. Samo 100% kvaliteta. Bez kompromisa.

Laboratorijsko ispitivanje: Korozijski test u sistemim prskanja slanom vodom, otpornost na UV zrake, kompatibilnost s okolišem i mnogi drugi laboratorijski testovi otvaraju sva relevantna svojstva materijala. U filteru klime, određeni proizvodi su izloženi ekstremnim temperaturama. Funkcija komponenata mora biti zagarantovana u svakom trenutku bez ograničenja.

Test izdržljivosti: Bez obzira da li su kratke udaljenosti, brzo putovanje ili različiti teški profili ruta - ovdje se izdržljivost testira u stalnom opterećenju. Specijalno kontinuirano ispitivanje na cesti provodi se s promjenom profila ispitivanja i najvećim dopuštenim opterećenjem nosača.

Jednostavna instalacija i ugradnja

Natrag

Jednostavna instalacija i ugradnja

U razvoju Volkswagenovih proizvoda originalne dodatne opreme pažnja se posvećuje jednostavnosti upotrebe. Na primjer, duo-lift sistem za krovne kutije ili preklopna tehnologija za stražnje nosače, su dobro osmišljena i praktična transportna rješenja.

Dobro osmišljena sistemska rešenja

Natrag

Dobro osmišljena sistemska rešenja

Što god vam je važno trebali biste moći sigurno ponijesti sa sobom. Na temelju tog uvjerenja, razvili smo inteligentne sisteme koji se savršeno međusobno umrežavaju, međusobno dopunjuju i na taj način nude pravo rješenje za gotovo svaku potrebu. Jednostavno iz principa.

City-Crash-Test.

Jer je sigurno bolje.

Volkswagen ispitivanja sudara (City Crash) provode se pri većim brzinama i ubrzanjima nego što to zahtijevaju norme DIN 75302 i ISO / PAS 11154, kao i takozvana "gradska nesreća".

Volkswagen vjeruje da je njegov "City Crash Plus" sa 30 km/h i 20% preopterećenje na krovu bliži stvarnosti od vrijednosti koju zahtijevaju DIN i ISO.

Postupak je namijenjen simulaciji tipičnog sudara u stražnjem dijelu vozila umjerenom brzinom od oko 17 km/h. Izvodi ga "Stiftung Warentest" i najveći evropski automobilski klub "ADAC". Međutim, zakon to ne zahtijeva.

Baza

Osnovni krovni nosač, nosive trake i kuke za vuču

Osnovni krovni nosač

Napravljen je od aerodinamično oblikovanog aluminija, unaprijed sastavljen i spreman za ugradnju.
Za vozila bez krovnih šina.

Nosive trake

Apsolutno savršen oblik, zračni profil smanjuje buku vjetra. Za vozila sa krovnim šinama.

Kuka za vuču

Dostupno u čvrstom, skidivom ili okretnom položaju. Praktično rukovanje.

Krovne konstrukcije

Krovna kutija, nosač bicikla, Snowboard nosač, nosač kajaka, nosač daske za jedrenje

Krovna kutija

Dostupna u različitim dimenzijama i dizajnom. Zapremina: 340 litara ili 460 litara, otvorena s obje strane, središnje zaključavanje u tri tačke. Nosivost do 75 kg.

Nosač bicikla

Do 4 bicikla se mogu montirati jedan pored drugog. Samo podešavanje: bicikl se automatski ubacuje u uspravni držač okvira. Držač bicikla i bicikl se mogu zaključavati.

Ski-/Snowboard držač

Za do 6 para skija ili 4 snowboarda. Aerodinamični aluminijumski dizajn, veliki tasteri za lako otvaranje. Opciono i sa funkcijom izvlačenja.

Držač kajaka

Individualno podesivi za kajak. Četiri pokretna gumena držača pričvršćuju kajak. Kaiševi za sigurno pričvršćivanje.

Držač daske za jedrenje

Za prijevoz daske za surfanje i dva jarbola. Osigurani zateznim pojasevima. Uključujući jastuk za surfanje.

Sistemi nosivosti

Nosač bicikla na kuku za vuču i stalak za bicikle za vrata prtljažnika

AHV-nosač bicikla Compact II / III

Melenih dimenzija ali velikih transportnih mogućnosti. Max. nosivost: 60 kg, prikladan i za E-bicikl. Isporučuje se u transportnoj torbi.

Nosač bicikla za vrata prtljažnika

Pojedinačno i savršeno se podudaraju s odgovarajućim vratima prtljažnika.

Nosač bicikla Micro II

Inovativni nosač na kuku za vuču.

Skladištenje u prostoru rezervnog točka (Golf A7, Golf A7 Variant, Golf Sportsvan). Maksimalni nosivost: 60 kg, pogodno za e-bicikle, dostava sa torbom.

Aktuelna ponuda

Dostupna kod svih Ovlaštenih Volkswagen Partnerna.

Krovna kutija

Optimizirang, aerodinamičnog dizajna. Smanjuje neugodne buke u vožnji. Otvori na jednoj strani. Boja: mat crna.

Volumen: 340 litara (000071200)

dostupna i u veličini 460 litara (000071200AC)

Nosač bicikla na kuku za vuču

Najmanji, najlakši i najkompaktniji stalak za bicikle u svojoj klasi. Zahvaljujući sklopivom sistemu, može ga se praktično odložiti u prtljažni prostor. Uključujući i praktičnu transportnu torbu. Za 3 bicikla.

(3C0071105C)

 

Nosač bicikla "Logo" za krovnu montažu

City-crashtestiran i može se zaključati. Držač izrađen od plastičnog profila aerodinamičnog oblika. Okvir od kromiranog čelika.

Neto težina: cca 3,2kg.

(000071128F)

 

Imajte na umu su da relevantni parametri vozila kao što su npr. promjena težine, otpora kotrljanja i aerodinamike, što može rezultirati različitom potrošnjom goriva i emisijom CO2 iz 08/2018.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim