Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.
Novi Tiguan
Od 62.313,- KM

Novi Tiguan Uzbudljivo inovativan.

Ostavlja utisak.

Onroad, offroad i online - novi Tiguan na svakom terenu otvara brojne mogućnosti. Sa savremenim tehnologijama i superiornim performansama on Vas podržava u svemu što želite da postignete. Neovisno o tome radi li se o dinamično elegantnoj varijanti Highline ili varijanti R-Line sa još izraženijim sportskim karakteristikama, novi Tiguan će održati ono što prvi utisak obećava.

Galerija

Otkrijte Tiguan iz svih uglova.

Otkrijte Tiguan iz svih uglova.

Infotainment

Radio i navigacija

Dobro je kada svog kopilota možete da izaberete sami.

Koji će uređaj u Vašem Volkswagen vozilu biti uključen, odlučujete Vi. Na raspolaganju Vam stoje dva radio uređaja: sa odgovarajućim zvučnicima, jednostavnom tehnikom za rukovanje i brojnim mogućnostima za priključivanje. li se možete odlučiti za jedan od dva opcionalna navigacijska sistema koji će po pitanju multimedijskih sadržaja ispuniti gotovo svaku želju.

Car-Net "Guide & Inform"

Više ne morate voziti bez interneta.

U mnogim oblastima života internet može da bude koristan - pa tako i u automobilu. Tako na primjer, pregled nad saobraćajem ćete imati zahvaljujući najnovijim podacima. Na taj način ste u mogućnosti da unaprijed planirate ili mijenjate svoju dionicu. Opcionalne usluge "Guide & Inform"¹ nude, međutim, i više.

Sistemi podrške

Sistem za nadzor prostora oko vozila "Area View"

Četiri kamere prikazuju šta se događa oko vozila.

Zar ne bi bilo dobro kada biste prilikom isparkiravanja u živahnom centru grada ili prilikom manevrisanja na neprohodnom terenu mogli jednim pogledom da obuhvatite prostor oko svog vozila? Takvu jednu mogućnost Vam pruža opcionalni nadzor prostora oko vozila "Area View".

Podrška upravljanju pri parkiranju "Park Assist"

Prepustite parkiranje jednostavno Vašem automobilu.

Čak iako spadate u mali broj onih koji pred publikom u velikom stilu uparkiravaju i u najmanji prostor, opcionalna podrška upravljanju pri parkiranju "Park Assist"  će Vas ipak oduševiti. Sistem ne samo što prepoznaje odgovarajuće mjesto za parkiranje, već i upravlja vozilom umjesto Vas.

Podrška pri manevrisanju prikolicom "Trailer Assist"

Pretvorite manevrisanje prikolicom u dječiju igru.

Prilikom manevrisanja sa prikolicom Vaš automobil može da preuzme upravljanje umjesto Vas. Opcionalna podrška pri manevrisanju sa prikolicom "Trailer Assist" na taj način preuzima najveći dio posla.

 

Podrška za zadržavanja vozila u voznoj traci "Lane Assist"

Držite se svoje trake i imajte preglednost.

Jednolične dionice puta, saobraćajne trake koje se sužavaju i uski lokalni putevi kod dužih vožnji mogu da umanje koncentraciju. Serijska podrška za  zadržavanja vozila u voznoj traci "Lane Assist" pomaže da bolje procijenite ovakve situacije u vožnji i da rizike svedete na minimalnu razinu.

 

Efikasnost

Vučna sila

Kada je potrebno povući nešto teže.

Morate da obavljate transporte koji iziskuju vožnju sa prikolicom? Sa modelom Tiguan to nije nikakav problem! Zahvaljujući opcionalnoj manuelno zakretnoj kuki Tiguan je u stanju da povuče terete do 2,5 tone.

 

4MOTION Active Control

Vaš Volkswagen se prilagođava Vašem stilu vožnje. 

Tiguan ne otkriva samo nove doživljaje - on je i sam doživljaj. Zahvaljujući opcionalnom pogonu 4MOTION Active Control na raspolaganju Vam stoje odgovarajuća podešavanja za najrazličitije tipove terena. Dodatno možete u onroad režimu pomoću izbora profila vožnje da izaberete pet profila.

4MOTION

Ne gubite tlo pod nogama. 

Želite da na mokroj i neravnoj podlozi takođe imate izvanrednu trakciju? Zahvaljujući opcionalnom inteligentnom pogonu na sve točkove 4MOTION to je moguće gotovo svuda.

Komfor

Head-up Display

Sa njim imate preglednost. 

Opcionalni Head-up Display u neposredno vidno polje vozača projektuje važne informacije o vožnji kao što su saobraćajni znakovi i upozorenja navigacije: direktno na vjetrobransko staklo.

 

Active Info Display

Pratite samo one informacije koje želite da vidite.

Inovativni kombinovani intrument Active Info Display, koji je dio serijske opreme za liniju opreme Highline, zahvaljujući većem broju informativnih profila nudi precizne informacije: pregledno i u svakom trenutku dostupne.

 

Sigurnost i komfor

U ovom automobilu možete da se osjećate zbrinutim. 

Zauzmite mjesto u SUV-u koji je u mogućnosti da Vam, zahvaljujući brojnim mjerama (dijelom opcionalne) kao što su zračni jastuci, multikoliziona kočnica, proaktivna zaštita putnika i sistem prepoznavanja umora pružiti osjećaj sigurnosti.

 

Vaš sljedeći korak.