Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Uzbudljivo revolucionaran

Dinamičniji, udobniji i umreženiji nego ikada prije, novi Tiguan pokazuje šta se sve u njemu krije. Inteligentna tehnologija osigurava mu izvanredne sposobnosti. Kao dinamični SUV nanovo definira granice mogućeg.

Novi Tiguan u sebi krije brojne istaknute detalje od kojih vam predstavljamo prva tri:

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju, svjetlom za vožnju zavojima i dinamičnim pokazivačem smjera (opcionalno)

Prilično dalekovidno: inteligentno svjetlo

Dodatni istaknuti detalji dizajna

Sound sistem "Harman Kardon" (opcionalno)

Ovaku muziku još nikada niste čuli

Na infotainment

Travel Assist (opcijski)

Nova pokretačka snaga

Više o sistemima podrške

Dizajn

Vanjski dizajn

Izvana izvanredan

Novi Tiguan pokazuje šta znači uvijek se nanovo ostvarivati. Tome u prilog govori i njegov progresivan dizajn. Od markantnih proporcija preko dinamičnog prednjeg dijela vozila s preciznim vođenjem linija te sve do istaknutih ramena, impresivna silueta jasno daje do znanja koje su prednosti ovog automobila: inovacijska snaga, suverenost i beskompromisna funkcionalnost.

Tiguan R-Line Black Style

Toliko stila i isto toliko zabave

Izniman osjećaj za stil na novom se modelu Tiguan R-Line s paketom R-Line "Black Style" doslovno prepoznaje na prvi pogled: rešetka hladnjaka s otmjenim logotipom R-Line izvedena je u dvije boje: dok se vanjske letvice odlikuju kromiranom izvedbom, dvije unutarnje krasi crna boja visokog sjaja. Crni pokrovi vanjskih ogledala i okviri prozora te stražnje staklo i stražnja bočna stakla zatamnjena za 90 % zrače sofisticiranošću, a da ne moraju puno toga pokazivati. Savršena dopuna tomu su maske u obliku trapeza i 19" aluminijumski točkovi "Valencia" u crnoj boji. Opcionalno vam na raspolaganju stoje i 20" aluminijumski točkovi "Suzuka" u crnoj boji ili "Misano" u crnoj boji s dijamantno poliranom površinom. Tako će nastup vozila uvijek biti impresivan.

Unutrašnjost

Iznutra inovativan

Prostrana unutrašnjost novog modela Tiguan mjesto je za one koji razmišljaju unaprijed. Naime, zahvaljujući intuitivnim elementima za rukovanje cockpita usmjerenog prema vozaču od sada se možete potpuno usredotočiti na ono što je zaista važno. Za to će se primjerice pobrinuti multifunkcionalni kožni upravljač. Ili Digital Cockpit s TFT display-om u boji veličine 26 cm (10,25") koji je dio serijske opreme u modelima Tiguan Elegance i Tiguan R-Line. Od varijante opreme Life vi i vaš suvozač sjedit ćete na posebno komfornim sjedalima. No i LED unutrašnje osvjetljenje sprijeda i straga te ambijentalno osvjetljenje* osigurat će ugodnu atmosferu na najvišoj razini.

* Serijska oprema za modele Tiguan Elegance i Tiguan R-Line; za Tiguan i Tiguan Life dostupno opcionalno

Dizajn svjetala

Prilično dalekovidno: inteligentno svjetlo

Tiguan sjaji punim sjajem. Za to će se pobrinuti i LED stražnja svjetla te opcionalna IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla. Ona su kod modela Tiguan Elegance i Tiguan R-Line čak opremljena svjetlom za vožnju zavojima te su u paketu s novim stražnjim svjetlima upotpunjena dinamičnom podrškom za duga svjetla: tako će se, ovisno o situaciji u vožnji, pojedini LED segmenti ciljano uključivati odnosno isključivati radi najbolje raspodjele svjetla. Time se opuštena vožnja ne omogućuje samo vama već i svim drugim učesnicima u prometu koji voze ispred vas ili vam se približavaju iz suprotnog smjera. Dodatna spektakularna karakteristika: integrirani dinamični pokazivač smjera koji kontinuiranim kretanjem svjetla pokazuje smjer.

Ambijentalno osvjetljenje

Idealna svjetlosna atmosfera: jer je svaki dan jedinstven

Od sada ćete svoj model Tiguan svaki dan vidjeti u novom svjetlu. U tu svrhu unutrašnjost vozila može zasjati u 30 različitih boja. Bez obzira na to želite li hladniju ili topliju atmosferu boja, vozite li osvijetljenim velegradom ili brzom cestom noću: ovisno o prigodi, za sebe i svoje saputnike stvorit ćete drugačiju atmosferu koja će uvijek odgovarati svima. Ambijentalno osvjetljenje dio je serijske opreme u modelima Tiguan Elegance i Tiguan R-Line, dok je za Tiguan i Tiguan Life dostupno opcionalno.

Točkovi

Dobro izgleda: program kotača za Tiguan

S kojom kombinacijom naplataka i guma vaš Tiguan najbolje izgleda stvar je ukusa. Kako vam se, na primjer, sviđaju opcionalno 20" aluminijumski točkovi a "Misano" za Tiguan R-Line i Tiguan R-Line "Black Style"? Sigurni smo da ćete donijeti pravu odluku.

Saznajte više

Sistemi podrške

Travel Assist

Nova pokretačka snaga

Novi Tiguan na cestu donosi tehnologije pomoću kojih ćete na svoje odredište dospjeti opuštenije. Među njih se ubraja i opcionalna podrška za vožnju "Travel Assist". Ovaj sistem pritiskom na tipku osigurava visoku razinu komfora u vožnji* tako što vam pruža podršku u monotonim i zamornim situacijama u vožnji:

  • Posebno na autocestama i uređenim brzim cestama "Travel Assist" može umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku i održavati brzinu uzimajući u obzir udaljenost od prometa ispred vašeg vozila.
  • U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG opušteno ćete voziti u situacijama prometnog zastoja te prometa s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

*U okviru granica sistemaa. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sistemom podrške i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Emergency Assist

Može djelovati kada vi ne reagirate

Opcionalni dostupni sistem "Emergency Assist"* aktivira se u medicinskom slučaju nužde ako ne registrira aktivnost vozača te ga pokušava reaktivirati.** Ako pri tomu ne uspije, dovest će vozilo u okviru ograničenja sistema kontrolirano do stanja mirovanja, čime može spriječiti eventualni sudar.

* raspoloživo u kombinaciji s opcionalnim sistemom "Travel Assist"
** u okviru granica sistema

Front Assist

Vozi prediktivnije nego ikad prije

Zahvaljujući podršci kočenja u hitnim slučajevim "Front Assist" sa sistemom prepoznavanja prometnih znakova vaš Tiguan može pri predstojećem naletu pridonijeti smanjenju težine sudara ili - u idealnom slučaju - potpunom izbjegavanju sudara.* On može prepoznati pješake i vozila na cesti te pravovremeno upozoriti vozača kada prepozna pješake i vozila. Ako vozač zatim ne reagira, sistem može započeti s kočenjem u hitnim slučajevima.*

* U okviru granica sistema.

Sistem proaktivne zaštite putnika

Tako ćete biti sigurni sa svih strana

Sistem proaktivne zaštite putnika osigurat će vas u okviru granica sistema tokom kritičnih situacija, primjerice kod predstojećih sudara. On može prepoznati situaciju s povećanim potencijalom za sudar. Zatim automatski zatvara prozore te panoramski pomični i podizni krov i preventivno zateže prednje sigurnosne pojaseve. Dobro je znati da je to moguće. Još je bolje ako to sami nikada ne doživite.

Stvorite svoju sliku novog Tiguana!

Radiouređaj i navigacijski sistem

Navigacijski sistem

Pokazuje najbolji put

Zvuk u ušima. Ruta pred očima. Uz naša dva opcionalna navigacijska sistema uvijek ćete pronaći pravi smjer i stići na odredište uz dobru zabavu.

Saznajte više

Sound sistem

Ovakvu muziku još nikada niste čuli

Novi opcijski sound sustav marke "Harman Kardon" oduševljava svojim usavršenim zvukom i rafiniranim, elegantnim dizajnom. Stvoren za ljubitelje dobrih tonova koji tijekom vožnje automobila ne žele samo slušati glazbu, već je i istinski doživjeti. Očekuju vas ujednačeni visoki i niski tonovi te precizan bas. "Harman Kardon" donosi još neviđeno iskustvo zvuka u vaš Tiguan.

Dodatne informacije o novom modelu Tiguan

Saznajte što vam Tiguan još može ponuditi u pogledu detalja i opreme.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.