Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

20.11.2019 Svjetska premijera: ID. SPACE VIZZION kao konceptualno vozilo

Sedmo konceptualno vozilo porodice ID. vozila predstavljeno je večer prije održavanja Sajma automobila u Los Angelesu

Večer prije otvorenja Salona automobila u Los Angelesu marka Volkswagen predstavila je sedmo konceptualno vozilo iz porodice ID. modela. ID. SPACE VIZZION nadovezuje se na modele ID.1, ID. CROZZ1, ID. BUZZ1, ID. VIZZION1, ID. BUGGY1 i ID. ROOMZZ1. Kao i svi modeli ID. vozila, novi ID. SPACE VIZZION bit će potpuno električni. Njegov dizajn i oblik utjelovljuju svjež nastup. Jedna posebno markantna značajka jest prednji dio vozila s otvorima za protok zraka, čime se postiže koeficijent otpora zraka od 0,24. ID. SPACE VIZZION objedinjuje kvalitete aerodinamike modela Gran Turismo s prostranom unutrašnjošću SUV vozila - čime definira potpuno novi segment.

"Novi ID. SPACE VIZZION sa sobom donosi neponovljivu fleksibilnost, beskompromisnu kvalitetu i NJEMAČKI DIZAJN u eru mobilnosti", rekao je Klaus Bischoff, voditelj odjela za dizajn marke Volkswagen. Ovo se konceptualno vozilo temelji na modularnoj električnoj platformi (MEB). Bruto kapacitet baterije od 82 kWh omogućuje vožnju do udaljenosti od 590 kilometara (WLTP) ili 300 milja (EPA). S izlaznom sistemskom snagom od 250 kW (4MOTION) ID. SPACE VIZZION ubrzava do 100 km/h za 5,4 sekunde (5 sekundi do 60 mph).U nastavku prenosimo što su čelni ljudi marke rekli o novom vizualnom identitetu i što sve možemo očekivati u budućnosti.

Vanjski dizajn - čista aerodinamika

Budući da električnim vozilima nije potreban grijač ni velik prostor za motor, u području dizajna stvaraju se novi oblici slobode. U slučaju modela ID. SPACE VIZZION dizajneri i inženjeri iskoristili su prednosti ove slobode kako bi optimizirali aerodinamiku i time povećali doseg vozila. Otvori za protok zraka integrirani su u prednjem dijelu vozila koji je pravi magnet za poglede: zrak protječe kroz vodoravan prostor između glavnih svjetala te se usmjerava prema natrag preko iznimno nisko izvedenog prednjeg poklopca vozila. Također dolazi do protoka zraka u vanjska područja prednjeg branika, odakle se on također usmjerava prema stražnjem dijelu vozila. Otvori za protok zraka na braniku i prednjem poklopcu modela ID. SPACE VIZZION dizajnirani su kao funkcionalne značajke te su također nepogrešivi stilski elementi vanjskog dizajna ovoga konceptualnog vozila.

Unutrašnjost - pregršt prostora za život na cesti

ID. SPACE VIZZION u potpunosti iskorištava prednosti koje nudi platforma MEB. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama električnog pogona i bateriji integriranoj u podnici vozila njegova unutrašnjost više nalikuje unutrašnjosti limuzine iz vrhunskog segmenta s dugačkim međuosovinskim razmakom nego modela srednje veličine. Međutim, nije samo električni pogon značajka koja ID. SPACE VIZZION čini održivim vozilom, već tome pridonose i materijali upotrijebljeni u unutrašnjosti. Oni su dosljedno izrađeni od održivih materijala kao što je nova umjetna koža AppleSkin™ koja sadrži određenu količinu materijala preostalog iz proizvodnje jabučnog soka. K tomu se u unutrašnjosti modela ID. SPACE VIZZON ne upotrebljava krom - on je zamijenjen lakom sa završnom obradom koja nalikuje kromu.

Sa svojim potpuno digitalnim cockpitom ID. SPACE VIZZION postavlja nova mjerila kada je riječ o intuitivnom rukovanju. Prvi se put sve relevantne informacije o vožnji prikazuju na Head-up zaslonu s AR tehnologijom (AR: Augmented Reality, proširena stvarnost). Umjesto klasičnog cockpita dostupan je mali zaslon koji prikazuje samo osnovne informacije o vožnji. Sve funkcije zabavnih sadržaja, komforne i online funkcije te postavke vozila zajedno se pojavljuju na dodirnom zaslonu veličine 15,6" koji se doima kao da lebdi u zraku. K tomu ID. Light - interaktivna traka svjetala između A stupova - vozaču šalje ključne informacije intuitivnim putem.

Konceptualno vozilo sa svijetlom budućnosti

Model ID. SPACE VIZZION pruža konkretan pogled na verziju serijske proizvodnje koja će se predstaviti krajem 2021. godine te u različitim varijantama uvesti na tržišta diljem Europe, Sjeverne Amerike i Kine.

Svjetska premijera održava se istovremeno s otvorenjem izložbe

Model ID. SPACE VIZZION predstavljen je u renomiranom muzeju automobila Petersen Automotive Museum u Los Angelesu. Svjetska premijera održala se istovremeno s otvorenjem stalne izložbe "Building an Electric Future" ("Stvaranje električne budućnosti").

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim