Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

ID. Over-the-Air Update

Profitirajte ažuriranjem za ID. model

Saznajte ovde koristi od regularnog Over-the-Air ažuriranja i koji preduslovi treba da se ispune.

Iskusite budućnost danas

 

Uz redovna ažuriranja bežičnim putem, Volkswagen ID. modeli mogu imati koristi od najnovijih digitalnih unapređenja čak i nakon što su kupljeni. Funkcije i optimizacije se mogu instalirati "bežično" bez posjete radionici. Kako tačno ovo funkcioniše, možete saznati ovdje.

 

Ažuriranja Over-the-Air se preuzimaju u pozadini putem pristupa mobilnog telefona vozila tokom vožnje. Čim ažuriranje bude dostupno, obavještenje će biti dostupno na infotainment sistemu i vaš ID. vodiće vas kroz korake instalacije. Dok je vaše vozilo parkirano, vrši se kompletna instalacija i sljedeći put kada krenete možete da uživate u novim i poboljšanim funkcijama. Imajte na umu dodatne informacije u  digitalnom uputstvu za korištenje vozila.

Još uvek nemate software update 2.1?

Zakažite servisni termin kod vašeg Volkswagen partnera. ID.software 2.1 je preduslov za online ažuriranje, ID.software 2.3. Ovde pogledajte više informacija i sekciju pitanja i odgovori.

Preduslovi za online ažuriranje

 

Slušamo vas. Uz pomoć vaših povratnih informacija, sastavili smo za vas sveobuhvatno programsko ažurirajne, ID.Software 2.3. PO prvi put, ažuriranje je dostupno i Over-the-Air. Bez potrebe za posjećivanje servisa, za vaše vozilo iz ID porodice. Saznajte šta je novo na ovoj strani.

• Preduslov za ažuriranje bežičnim putem je instaliran update ID.Software 2.1 na vaše vozilo i postojeći We Connect Start ugovor*.

• Funkcionalnost nakon ažuriranja zavisi od tržišta, godine modela i dodatne opreme i može se razlikovati.

• Instalacija ID.Software2.3 je preduslov za primanje daljih ažuriranja.

• Neka ažuriranja software nisu dostupna kao bežična ažuriranja i potrebno ih je izvršiti u servisu.

*Ako još niste dobili ID.Software2.1 update, kontaktirajte svog Volkswagen partnera.

Takođe, potreban vam je aktivan We Connect Start ugovor, koji možete besplatno koristiti prve tri godine i koji donosi brojne prednosti u svakodnevni život, na primjer pred-klimatizaciju vozila ili prikaz statusa napunjenosti baterije.

Još uvek niste aktivirali We Connect Start?

Saznajte više o servisu i registraciji na We Connect Start strani

Šta sadrži Update?

 

ID.Software2.3 se sastoji iz dva dijela. Tokom prvog ažuriranja software, poboljšat će se napredna kontrola dugog svjetlosnog snopa, kao i sistemi za asistenciju vozaču. Za vozila sa head-up display-om, interakcija između hardware i software je optimizovana. Pored daljih poboljšanja performansi i stabilnosti, drugo ažuriranje software uključuje nove funkcije za ID. Svjetlost, kao i prilagođavanja dizajna u okviru infotainment sistema.

Unaprijeđen infotainment sistem

 

Sa ID.Software2.3 vaš infotainment sistem dobija novi izgled. Prilagođavanja, poput redizajniranih digitalnih tastera, prilagođenih fontova i optimizovanog rasporeda menija funkcija, značajno poboljšavaju čitljivost i upotrebljivost infotainment sistema. Dugme za početnu stranicu sada se prilagođava situaciji prikazanog konteksta i možete mu pojedinačno promeniti izgled. Osim logotipa Volkswagen, u tu svrhu su dostupne i brojne nacionalne zastave.

Nove funkcije ID. Light

ID. Light, koji je standardno instaliran u svim Volkswagen ID modelima dobija neka funkcionalna poboljšanja. Pored već poznatih funkcija, ono vas takođe vizuelno podržava u drugim situacijama kada koristite sisteme asistencije za vozača. Osim toga, ID. Light vam pomaže da efikasnije vozite signalizirajući  vam kroz svjetlosne signale kada je preporučljivo skinuti nogu sa papučice za ubrzavanje.

Optimzovano prepoznavanje ambijenta i napredna kontrola svjetlosnog snopa Dynamic Light Assist

Vozila opremljena naprednom kontrolom dugih svetala Dynamic Light Assist sada bolje prepoznaju druge učesnike u saobraćaju. Vaš Volkswagen ID. tako percipira motocikle ispred, vozila sa upaljenim zadnjim svjetlima i reflektorima još brže i pouzdanije. Vaš komfor pri putovanju se povećava jer sistemi asistencije sada reaguju još preciznije. Vaši sistemi asistencije vozaču će takođe biti dostupni u budućnosti prilikom preuzimanja ažuriranja.

Unapređenja performansi i stabilnosti

Ažuriranje uključuje daljnja poboljšanja performansi i stabilnosti:

• Funkcionalnost nakon ažuriranja zavisi od tržišnih specifikacija, godini modela, kao i opcionalnoj opremi, pa se zbog toga može razlikovati.

• Neke nadogradnje software dostupne su samo u servisu i ne mogu se izvršiti u obliku ažuriranja Over-the-Air.

Kako obaviti ažuriranje?

 

 

Napomena: Ako ste već instalirali We Connect ID. aplikaciju i imate važeći ugovor We Connect Start, možete preskočiti prve korake i početi sa korakom 4.

1. Preuzmite We Connect ID. aplikaciju za vaš pametni telefon besplatno. U zavisnosti od vašeg operativnog sistema, pronaći ćete We Connect ID. aplikaciju za Android ili iOS u Google Play prodavnica ili App Store. 

Idite u App Store

 

2. Prijavite se u aplikaciju sa svojim Volkswagen ID-em i dodajte svoje vozilo.

3. Aktivirajte ugovor We Connect Start. Da biste to uradili, slijedite uputstva prikazana u aplikaciji.

4. Dostupna ažuriranja se automatski preuzimaju tokom vožnje ako je ID. u online režimu.

5. Kada završite vožnju, izaberite dostupno ažuriranje. Detalje o sadržaju ažuriranja možete pronaći u "Više informacija".

6. Tokom instalacije ažuriranja Over-the-Air, vaš ID. ne može da se puni. Stoga, molimo vas da obezbjedite minimalno stanje napunjenosti od 50%, a zatim uklonite utikač za punjenje.

Sada pokrenite instalaciju ažuriranja. Ovo može potrajati neko vrijeme u zavisnosti od veličine ažuriranja. Vaš ID. prikazuje na ekranu infotainment sistema, pre početka instalacije, da li moraju biti ispunjeni dodatni uslovi (npr. zatvoriti prozore). Ažuriranje počinje nakon napuštanja i zaključavanja vozila.

7. Tokom instaliranja ažuriranja nećete moći da koristite ili punite svoj ID.

8. Na kraju instalacije vaš ID. uspostavlja internet vezu. Sada imate koristi od novih i poboljšanih funkcija. Volkswagen vam želi nastavak zabave i dobru vožnju u modelu ID.

Tokom ažuriranja prednje kamere, sistemi za asistenciju vozaču zasnovani na kameri (npr. Lane Assist, Travel Assist, ...) nisu dostupni iz bezbjednosnih razloga od početka preuzimanja do završetka instalacije . Vaš ID. signalizira to upozorenjima i simbolima na ekranu. Tehnički, stanje je uporedivo sa "snijegom na kameri", što ste možda već doživeli prošle zime. Bezbjednost vašeg ID.- a se održava u vožnji. Nakon uspješne instalacije ažuriranja software, opseg funkcija sistema za asistenciju vozaču bit će ponovo dostupan i optimizovan. Dobit ćete e-poštu sa porukom o pristanku da bi ste primili ažuriranje. Molimo vas da proverite prijemno sanduče e-adrese koju ste spremili u svoj Volkswagen ID. Molimo vas da ne vršite potvrdu tokom vožnje.

ID. Drivers Club: zajednica za sve ID. vozače

 

Sa svojim ID.3 ili ID.4, ne samo da ste se odlučili za mobilnost budućnosti, već ćete imati i pristup ekskluzivnom ID -u. Klubu vozača. U privatnoj Facebook grupi za istomišljenike možete razmeniti ideje i razgovarati o budućnosti mobilnosti - istražite svijet ID. zajedno.

Pridružite se ID. Drivers Club DE

Pitanja i odgovori Over-the-Air ažuriranja.

Šta su Over-the-Air ažuriranja?

Ažuriranja bežičnim putem su ažuriranja software koja se preuzimaju putem mobilnog internet pristupa vašeg vozila. To znači da će vaš Volkswagen biti u toku sa najnovijim digitalnim razvojem i da ćete imati koristi od novih funkcija i poboljšanih funkcija.

Kako da saznam koja je software-ska verzija trenutno instalirana u moj ID.?

Otvorite stavku menija "Setup" na glavnom meniju infotainment sistema vašeg ID.-a. Pronađite stavku "System information". Ako je software "0729" ili veći broj, već imate instalirani ID.Software 2.1 i vaše vozio je moguće ažurirari over-the-air. U suprotnom molimo kontaktirajte vašeg Volkswagen partnera.

Koje funkcije će biti na raspolaganju kroz ID.Software2.3?

ID.Software 2.3 update uključuje funkcionalna unapređenja za ID.Light, optimizovanu detekciju ambijenta i poboljšanu kontrolu glavnih svjetala Dynamic Light Assist, poboljšanu upotrebljivost infotainment sistema kao i daljnja poboljšanja performansi i stabilnosti.

Koliko dugo traje over-the-air ažuriranje?

Over-the-Air ažuriranje se preuzima u pozadini tokom vožnje. Očekivano vrijeme instalacije zavisi od obima ažuriranja software i prikazuje se u infotainment sistemu pre početka instalacije.

Da li mogu da vozim svoj ID. dok se instalira over-the-air ažuriranje?

Tokom instalacije, vozilo nije dostupno. Vrijeme instalacije možete lako da utvrdite na ekranu infotainment sistema.

Da li je ID.Software2.3 update besplatno za mene?

ID.Software2.3 Over-the-Air ažuriranje je besplatno za vas.

Da li ću dobiti potvrdu da je software ažuriran?

ID. Software-ska verzija instalirana u vaš ID. je zabilležena sistemski.

Zašto još uvek nisam dobio ažuriranje iako su drugi odavno bili u mogućnosti da ažuriraju software?

Over-the-Air ažuriranje se sukcesivno isporučuje kvalifikovanim vozilima. Vaš ID. će vas obavjestiti čim ažuriranje bude dostupno za instalaciju.

Da li mogu da preskočim Over-the-Air update i instaliram sljedeće koje je dostupno?

Over-the-Air ažuriranje je nadogradnja prethodnog. Da bi ste imali najnovije mogućnosti i unapređenja, molimo instalirajte sve dostupne verzije.

Kako da znam da je dostupno Over-the-Air ažuriranje?

Vaš ID. informisat će vas na glavnom ekranu infotainment sistema pop-up obavještenjem da je ažuriranje dostupno za instalaciju.

Šta će se dogoditi ako koristim svoj ID. tokom instalacije (npr. otključam ili punim vozilo)?

Vaš ID. može da se otključa ili zaključa tokom instalacije ažuriranja. Ipak instalacija može biti prekinuta pod određenim okolnostima. Vožnja ili punjenje nisu mogući tokom instalacije.

Da li mogu da instaliram Over-the-Air update tokom procesa punjanja?

Ne, vozilo ne može da se puni tokom instalacije. Molimo zaustavite proces punjenja i pokrenite instalaciju ažuriranja. Kako bi uspješno završili instalaciju potrebno je da vozilo bude napunjeno najmanje 50%.

Da li instalacija može da se ponovi?

Ako instalacija može da se ponovi, Vaš ID. će vas obavjestiti o tome na ekranu infotainemt sistema. U suprotnom kontaktirajte vašeg Volkswagen partnera.

Zašto sam dobio Over-the-Air update ali ne vidim promjene?

Ne donosi svaki Over-the-Air update vidljive promjene. Nekad se Over-the-Air ažuriranje odnosi na kvalitativna unapređenja u pozadini. Nove mogućnosti i unapređenja biće prikazani na ID. display-u.

Šta je potrebno da bih dobio Over-the-Air ažuriranje?

Over-the-Air update će biti dostupan za svakog ID. vozača u budućnosti. Sve što vam je potrebno je aktivan We Connect Start ugovor i ID.Software 2.1, koji ćete dobiti od vašeg Volkswagen partnera. Da vidite koju verziju trentno imate otvorite tačku menija "Setup", zatim pronađite stavku "System Information". Ako je verzija "0792" ili veći broj, već mate instaliranu verziju ID.Software 2.1 i vaše vozilo je spremno za Over-the-Air update.

Koliki nivo napunjenosti baterije je neophodan za instalaciju Over-the-Air ažuriranja?

Visokonaponska baterija mora da bude minimalno 50% napunjena pre instalacije.

Kliknuo sam ukloni obavjštenje na infotainment sistemu. Kako da dobijem ažuriranje?

Obavještenje na ekranu je samo indikacija u dostupnom ažuriranju. Instalacija može da se nakon parkiranja vozila i "Googbye Screen" prikaza.

Da li je status veze mog ID.-a relevantan za Over-the-Air ažuriranje?

Da bi ste preuzeli ažuriranje neophodna je internet veza. Preuzimanje može da se započne samo ako je vaš ID. u "online" režimu. Postojeća internet veza je prikazana na glavnom ekranu simbolom veze. Više informacija o statusu veze ID.-a možete da pronađete u uputstvu, pod Data transmision - Privacy.

Da li mogu da ostavim Volkswagen Data Plug ili drugi OBD priključen?

Molimo ukonite sve module iz OBD interfejsa prije početka instalacije.

Da li mogu da prekinem Over-the-Air ažuriranje tokom instalacije?

Tokom prva 2 minuta instalacija može da se prekine.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim