Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

100 % SUV 100 % električan ID.4

Potpuno električni ID.4
Stvoren za velike stvari

Potpuno novi koncept prostora koji vam poklanja slobodu. Električne performanse koje oduševljavaju. I udobnost intuitivnog rukovanja koja će sve učiniti jednostavnim. Novi ID.4: snažan kao SUV i održiv kao ID.

Pruža podršku, umrežuje i otvara nove mogućnosti

Sa strujom ćete daleko stići

Uz samo jedno punjenje baterije možete se ujutro voziti do kancelarije, prije toga brzo odvesti djecu u školu i navečer stići kući. Izaberite između 52 kWh neto kapaciteta baterije u izvedbi opreme Pure ² i 77 kWh neto kapaciteta baterije u varijanti opreme Pro, uz do 125 kW (za Pure opremu ²) i izlaznu snagu do 150 kW (za opremu Pro).

e-tehnologija

Mehanizam za vuču

Opskrbljen za vašu opremu

Vaš hobi iziskuje opsežnu opremu? Zbog posla morate prevoziti mnoštvo stvari? To za ID.4 nije nikakav problem: po želji dostupan mehanizam za vuču konstruiran je za terete do 750 kg (nekočeno) odnosno 1000 kg (kočeno)³. Ako vam mehanizam za vuču u datom trenutku ne treba, u samo nekoliko poteza možete ga sklopiti ispod branika kako više ne bi bio vidljiv.

Udobnost

Panoramski krov

Nebeski pogled

Sa svojom golemom staklenom površinom, koja se proteže gotovo preko cijele širine vozila, opcionalni panoramski stakleni krov pravi je magnet za oči. Još ljepši je otvoren pogled u nebo. Pri tome će se zatamnjeno staklo pobrinuti za ugodne temperature. Od jakog sunčevog zračenja zaštitit će vas roleta za zaštitu od sunca kojom primjerice vrlo udobno možete upravljati putem rukovanja govornim naredbama. Izgovorite "Hello ID., show me the stars" i roleta će se otvoriti.

Udobnost

 

e-tehnologija

Snaga i doseg

Sa strujom ćete daleko stići

Ujutro na sportske aktivnosti, pa odlazak na posao, pa nakon radnog vremena potpuno opremljeni na put za vikend - s modelom ID.4 to nije nikakav problem⁴. U modelima 1ST i 1ST Max na raspolaganju vam stoji baterija s neto sadržajem energije od 77 kWh i rasponom dosega orijentiranim na potrebe kupaca od 360-520 km⁵ te sistemskom snagom od 150 kW s nadogradnjom Performance.

Punjenje

Dobro opskrbljeni strujom punjenja

Prednost električnih vozila: punjenje je moguće gotovo svugdje. Kod kuće možete puniti izmjeničnom strujom (AC punjenje) na kućnoj utičnici ili na opcinalnom ID. Chargeru ⁶ sa snagom punjenja do 7,2 kW (Pure²) ili 11 kW (Pro). Brojne javne stanice za punjenje na benzinskim stanicama i autoputovima dodatno nude mogućnost brzog punjenja istosmjernom strujom (DC punjenje). U ovom slučaju kod varijante Pro možete puniti do 125 kW.

Punjenje kod kuće na ID. Chargeru

Wallbox za vaš dom: ID. Charger

Uz naš ID. Charger ⁷ imat ćete benzinsku stanicu kod kuće. Tako ujutro možete ući u svoj napunjeni ID.4 te puni energije započeti dan. Dakle, on se puni dok vi spavate. ID. Charger dostupan je u tri verzije sa sve većim razinama povezivosti i inteligencije. Naime, po potrebi je dostupan i s Wi-Fi i 4G vezom te ugrađenim brojilom struje. Inteligentnim funkcijama ID. Chargera moguće je upravljati putem usluge We Charge u aplikaciji We Connect ID.

Osigurat ćemo⁷ i da vam njegova ugradnja bude što ugodnija uz našu uslugu instalacije - od besplatne internetske provjere sve do montaže. Ukratko: opušteno i na jednom mjestu. Naravno, također postoji mogućnost da vam ID. Charger ugradi vaš električar od povjerenja. Željenu varijantu ID. Chargera i uslugu instalacije možete praktično naručiti online ili direktno kod svojeg Volkswagen trgovca.

Idi na internetsku trgovinu

Punjenje na putu uz We Charge

Nikad lakše punjenje

Od sada ćete o brojnim stvarima morati puno manje razmišljati. S uslugom We Charge moći ćete doći do više od 150.000 mjesta za punjenje⁸ u Evropi uključujući cijelu IONITY mrežu stanica za brzo punjenje. Usluga We Charge povezuje vas putem aplikacije We Connect ID. sa stanicama za punjenje za 0 € mjesečno te vam nudi ekskluzivne uštede⁹. Tako ćete s modelom ID.4 s mogućnošću brzog punjenja uživati u uštedama punjenja na javnim stanicama: tokom razdoblja od 3 godine moći ćete puniti svoje vozilo bez osnovne mjesečne naknade¹⁰ po povoljnoj cijeni od trenutačno 0,53 €/kWh u IONITY mreži s našom tarifom We Charge Go. Za vozače koji prelaze puno kilometara brzo će se isplatiti Premium tarifa We Charge Plus: za trenutačno samo 0,29 €/kWh u IONITY mreži moći ćete u vrlo kratkom vremenu puniti struju za 9,73 € osnovne mjesečne naknade tokom razdoblja od 3 godine¹⁰.

Ovdje ćete saznati više o usluzi We Charge

Pogon

Punom snagom naprijed

Od sada će svako crveno svjetlo na semaforu postati novi start kod kojeg ćete osjetiti potpuno novu vrstu užitka u vožnji. Naime, elektromotor modela ID.4 ubrzava dinamično i s punim okretnim momentom od samog početka. Tako ćete s Pro Performance modelima sa 150 kW sistemske snage ubrzati od 0 do 100 km/h u samo 8,5 sekundi. Nema mijenjanja stepena prijenosa, nema zakašnjele reakcije - jednostavno krenite i osjetite kako vam se koža ježi.

e-Sound

Ovaj automobil zvuči novo

Koliko će električni automobil biti tih, zavisi od samog vozila. Kako bi cestovni promet učinio sigurnijim, na brzini do 30 km/h vaš se ID.4 iznutra čuje tiše, a izvana nešto glasnije. Tako će ga prolaznici lakše primijetiti. Futuristička kompozicija naglašava njegov vizionarski identitet i istovremeno služi kao umjetno generisani zvuk u vožnji koji gotovo bešumne električne pogone zvučno čini primjetnima prolaznicima i biciklistima.

Toplinska pumpa

Konstruirana za velike dosege: toplinska pumpa u modelu ID.4

U novom, potpuno električnom modelu ID.4 opcionalna toplinska pumpa pobrinut će se za energetski učinkovito grijanje unutrašnjosti. Tako je potrebno manje struje iz baterije. Prednost: veći doseg tokom zime.

Više informacija

Dizajn

Vanjski dizajn

Funkcija u njezinom najljepšem obliku

Urbani SUV s izvanrednim konceptom dizajna i promjerom zaokreta malog vozila: novi ID.4 pokazuje koliko atraktivna može biti električna mobilnost. S aluminijumskim točkovima savršenog oblika veličine 18"* ili opcionalnim aluminijumskim točkovima veličine od 19" do 21", uzdužnim krovnim nosačima za dodatnu prtljagu, unutrašnjim ručicama vrata za bolju aerodinamiku, opcionalnim 3D LED stražnjim svjetlima s dinamičnim žmigavcima i još jednim posebnim detaljom: opcionalnim svjetlosnom linijom koja se sprijeda i straga proteže do novooblikovanog logotipa Volkswagen.

*Uvodi se kasnije.

Unutrašnjost

Dobro došli u otvoren prostor

Unutrašnjost novog modela ID.4 izvedena je tako prostrano i inteligentno da vama i vašoj obitelji pruža impresivan osjećaj u prostoru. To ćete primijetiti već pri ulasku u vozilo: mnoštvo slobodnog prostora za noge, varijabilno oblikovana središnja konzola i udobna sjedala, po želji s električnim namještanjem i funkcijom memorije. Tu su i veliki centralni dodirni display veličine do 30,5 cm (12") te multifunkcionalni upravljač s rukovanjem na dodir i feedbackom u obliku vibracija. Ambijentalno osvjetljenje u bojama po vašem izboru naglasit će atmosferu loungea. U kombinaciji s opcionalnim panoramskim krovom uživat ćete u opuštenoj vožnji.

Ambijentalno osvjetljenje

Svjetlo za gotovo svako raspoloženje

Osigurajte svom modelu ID.4 veću personaliziranost. Pritom odaberite jednu od deset serijskih boja (opcionalno je moguće 30 boja) i podarite sjaj unutrašnjosti vozila. Između ostaloga instrumentna ploča, pretinac za mobilni telefon i vrata. Bilo osvjetljenje hladnijih boja ili osvjetljenje toplijih boja - imate potpunu slobodu izbora.

Pozdrav

Pozdravlja vas osobno

Novi ID.4 može vas prepoznati. Nakon što mu se približite sa svojim ključem vozila u kombinaciji s opcionalnim sistemom zaključavanja i pokretanja bez ključa "Keyless Access"*, automobil će vas pozdraviti svijetljenjem opcionalno dostupnih IQ.LIGHT - LED matrix glavnih svjetala. Kako biste pronašli put do svog vozila i do kućnih vrata, "Leaving home" i "Coming home" funkcija osvijetlit će vam put projekcijom svjetla. Interaktivni ID.Light zaželjet će vam dobrodošlicu u unutrašnjosti prije no što će vam decentan zvuk pri pokretanju dati inspiraciju da odmah krenete. Kada ponovno izađete iz svog modela ID.4, on će vas pozdraviti na odlasku svjetlosnim znakom i zvučnim signalom.

*Sistem Keyless Access pruža vam potporu u okviru ograničenja sistema.

Dizajn boja

Jednostavno jedinstven

Novi ID.4 svojim opcionalnim style paketom vanjske opreme nudi vam puno manevarskog prostora kako biste blistali i izvana, primjerice svojom željenom bojom. Posebnost je u tome što se opcionalna metalik vanjska boja po vašem izboru spaja s kontrastnim krovom u crnoj boji, srebrnim okvirima krova i C stupom. Signatura boja koja se igra kontrastima. Kao i sam ID.4.

Udobnost

Panoramski krov

Nebeski pogled

Sa svojom golemom staklenom površinom, koja se proteže gotovo preko cijele širine vozila, opcijonalni panoramski stakleni krov pravi je magnet za oči. Još ljepši je otvoren pogled u nebo. Pri tome će se zatamnjeno staklo pobrinuti za ugodne temperature. Od jakog sunčevog zračenja zaštitit će vas roletna za zaštitu od sunca kojom primjerice vrlo udobno možete upravljati putem rukovanja govornim naredbama. Izgovorite "Hello ID., show me the stars" i roletna će se otvoriti.

Head-up display s proširenom stvarnošću

Navigacija koja predvodi

U novom modelu ID.4 zadržat ćete pregled nad onim što je važno. Opcionalni dostupan Head-up display s proširenom stvarnošću projicira važne informacije izravno u vidno polje vjetrobranskog stakla. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti navigaciju ćete vidjeti upravo na onom dijelu kolnika kojim se vozite ili trebate skrenuti. Tako ćete opušteniji stići do odredišta bez odvraćanja pogleda s ceste.

ID. Light

Jasna komunikacija

Pomoću ID.Light vaš ID.4 također vizualno komunicira te vam u kombinaciji s navigacijskim sistemom pomaže da vozite opuštenije u prometu. Automobil vas pozdravlja i napomene vašeg infotainment sistema i sistema podrške prevodi u svjetlosne signale koji vas opuštenije navode kroz promet. Kada se koristite rukovanjem govornim naredbama, ID.Light će vam poslati povratnu informaciju na vaš glas. A kada izađete iz modela ID.4, ID.Light će vam odgovoriti pozdravom pri odlasku - svjetlosnim znakom.

Podrška za govorne naredbe

Recite svom modelu ID.4 „Hello“

Nemojte si dopustiti da vam tipke i prekidači odvraćaju pažnju tokom vožnje. Zadržite pogled na cesti i uz pomoć intuitivnog rukovanja govornim naredbama jednostavno upravljajte primjerice radiouređajem, opcionalnim navigacijskim sistemom ili svojim telefonom. Jednostavno recite "Hello ID." - i sistem će vas razumjeti.

Keyless Access

Komforan ulazak

Zahvaljujući opcionalno dostupnom sistemu "Keyless Access" ID.4 će prepoznati vaš ključ vozila u džepu te će se otvoriti čim ruku približite ručici vrata. A zahvaljujući opcijonalno dostupnom sistemu "Easy Open & Close" dovoljan je mali pokret nogom ispod stražnjeg dijela vozila da se električni stražnji poklopac otvori ili zatvori. Potpuno je jasno: s inovativnim tehnologijama mnoge stvari postaju jednostavnije.

Mehanizam za vuču

Opskrbljen za vašu opremu

Vaš hobi iziskuje opsežnu opremu? Zbog posla morate prevoziti mnoštvo stvari? To za ID.4 nije nikakav problem: po želji dostupan mehanizam za vuču konstruiran je za terete do 750 kg (nekočeno) odnosno 1000 kg¹¹ (kočeno). Ako vam mehanizam za vuču u datom trenutku ne treba, u samo nekoliko poteza možete ga sklopiti ispod branika tako da ne bude vidljiv.

Više informacija o modelu ID.4

ID.4 oduševljava vozača, suvozača i prolaznike svojim inteligentnim, snažnim nastupom.

ID.4 značajke

IQ.DRIVE

Povezivost

Već ste vlasnik modela ID.4? Onda je aplikacija We Connect ID. vaš digitalni suputnik. Pomoću besplatne aplikacije možete vidjeti aktualni doseg svog modela ID.4, pokrenuti i zaustaviti postupke punjenja, unaprijed namjestiti individualnu željenu temperaturu i još mnogo toga. 

Na Play Store

Na App Store

 

 

Krenite neutralno u pogledu emisije CO₂¹²

Već smo najavili da ćemo vam ID.4 predati neutralan u pogledu emisije CO₂¹². Kako biste od samog početka putovali neutralno u pogledu bilance CO₂, u proizvodnji smanjujemo i izbjegavamo CO₂ prvenstveno uz pomoć raznih mjera opisanih u članku "Zajedno za bolju zaštitu klime". U njih se primjerice ubraja primjena struje dobivene iz obnovljivih izvora energije i kod proizvodnje ćelija baterija i u tvornici Zwickau, u kojoj se proizvodi model ID.4. Emisije CO₂ koje se ne mogu izbjeći od proizvodnje pa do primopredaje vozila kupcu, a koje se utvrđuju na temelju specifične ekobilance, na kraju kompenziramo certificiranim projektima za zaštitu klime.

Električna mobilnost dodatno nudi ogromnu priliku da smanjimo emisije CO₂ tokom faze korištenja gotovo na nulu: ciljanim punjenjem strujom dobivenom iz obnovljivih izvora energije. Dakle zaštita klime je i u vašim rukama!

1) Raspon dosega orijentiran na potrebe kupaca kod modela ID.4 Pro Performance: 360-520 km. Stvarni doseg odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju saputnika/opterećenju i topografiji. Orijentaciju za dato vozilo nudi navedeni raspon dosega koji će 80 % naših kupaca vjerojatno ostvariti u godišnjem prosjeku. Donja granica raspona pritom također pokriva vožnje pri umjerenim brzinama na autoputevima te vožnje pri niskim vanjskim temperaturama tokom zime.

2) Uvodi se kasnije.

3) Pri usponu od 12 %.

4) Stvarni doseg odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju saputnika/opterećenju i topografiji. Orijentaciju za dotično vozilo nudi navedeni raspon dosega koji će 80 % naših kupaca vjerojatno ostvariti u godišnjem prosjeku. Donja granica raspona pritom također pokriva vožnje pri umjerenim brzinama na autoputovima te vožnje pri niskim vanjskim temperaturama tokom zime.

5) Raspon dosega orijentiran na potrebe kupaca za model ID.4 s baterijom od 77 kWh i sa stražnjim pogonom. Stvarni doseg odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju saputnika/opterećenju i topografiji. Orijentaciju za dato vozilo nudi navedeni raspon dosega koji će 80 % naših klijenataa vjerojatno ostvariti u godišnjem prosjeku. Donja granica raspona pritom također pokriva vožnje pri umjerenim brzinama na autoputovima te vožnje pri niskim vanjskim temperaturama tokom zime.

6) Ponuda firme Volkswagen Group Charging GmbH.

7) ID. Charger može se opcionalno naručiti uz Volkswagen ID. modele te nije sadržan u opsegu serijske opreme.

8) Više od 80 % raspoložive javne infrastrukture punjenja u Evropi

9) Ponuda tvrtke Volkswagen Group Charging GmbH (Elli)

10) Firma Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) kupcima ID. modela s mogućnošću brzog punjenja (ovisno o opremi od 100 kW snage punjenja) nudi povoljnije tarifu We Charge Go bez osnovne mjesečne naknade i tarifu We Charge Plus za 9,99 € mjesečno tokom maksimalnog razdoblja od 3 uzastopne godine pri sklapanju ugovora do uključujući 30.06.2022. Tokom smanjenja PDV-a u Njemačkoj na 16 % do uključujući 31.12.2020. mjesečna naknada za tarifu We Charge Plus iznosi 9,73 €. Ugovor za navedene tarife traje 12 mjeseci, a tarife se mogu produžiti za dva sljedeća razdoblja važenja od po 12 mjeseci.

11) Pri usponu od 12 %.

12) Emisije CO₂ će se - ako je moguće - izbjeći i smanjiti neposredno kod marke Volkswagen. Poduzeća koja će provoditi predisporuku bit će obvezna poštovati mjere izbjegavanja i smanjenja. Emisije CO₂ koje se neće moći izbjeći i smanjiti ni kod marke Volkswagen ni odgovarajućim obvezama u dobavljačkom lancu bit će kompenzirane u jednakom iznosu certificiranim projektima za zaštitu klime.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim