Online unos odredišta i ruta

 

Do sada su se pojedinačne interesne tačke/lokacije (kao što su adrese stanica za punjenje, prijatelji, restorani, itd.) mogle slati preko Volkswagen aplikacije u navigacioni sistem.

Uz proširenje funkcionalnosti, sada je moguće planirati rute u aplikaciji Volkswagen sa uključenim tačkama/lokacijama za zaustavljanje punjenja i poslati ih do vozila.

  1. Nakon traženja odredišta u aplikaciji Volkswagen, planiranje rute preko "Rute" može da počne.
  2. Trenutna lokacija se može inicijalno koristiti kao polazna tačka, opcija je da se navede druga lokacija. Međuodredište se može dodati preko "Dodaj zaustavljanje".
  3. Predložena ruta se može poslati vozilu putem "Pošalji rutu".
  4. Nakon prijema informacija iz automobila, u infotainment sistemu automobila se prikazuje poruka. Sada se ruta može sačuvati u favorite ili postaviti direktno za navigaciju. Nakon slanja rute, interakcija se mora desiti u automobilu (navigacija, čuvanje), inače će poslednje primljeno odredište biti zamjenjeno novijim odredištem.
  5. Za izračunavanje planiranja rute, aplikacija koristi vrijednost od 58 kVh za snagu baterije, trenutni nivo napunjenosti baterije (SOC) i potrošnju ID.3 Pro sa kapacitetom baterije od 58 kVh, tj. 12,9-13,5 kVh/100 km. 13,5-12,9 kVh/100 km.

Kada se koristi u automobilu, ruta se ponovo izračunava. U zavisnosti od saobraćaja, temperature, vrste i stepena napunjenosti baterije i trenutne lokacije automobila, može doći do odstupanja od prvobitnog planiranja napravljenog u aplikaciji.

Nove destinacije i rute se mogu dobiti tokom putovanja. Poslana ruta može da sadrži do tri stajališta i do pet punjača.

Preduslovi

  • Povezivanje sa navigacionim sistemom, dio opcionog Infotainment paketa.
  • Važeći We Connect Plus ugovor, Volkswagen ID korisnički profil i Volkswagen aplikacija

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene, uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

ID. Software 3.2
Update

ID. Software 3.2
Update

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim