Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Potpuno električni ID.5 GTX

Vozilo još nije u prodaji.
Slikovni prikazi mogu se razlikovati od stanja pri isporuci.
Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema.

Vozilo još nije u prodaji.
Slikovni prikazi mogu se razlikovati od stanja pri isporuci.
Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema.

Potpuno električni ID.5 GTX

Vozilo još nije u prodaji.
Slikovni prikazi mogu se razlikovati od stanja pri isporuci.
Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema.

Održivo impresivan

Pogon na sve točkove s dva motora, atletski dizajn coupéa i ubrzanje koje će vam oduzeti dah: doživite sportske električne performanse koje savršeno kombiniraju odgovornu vožnju i užitak u vožnji ID. modela. 

Pogon na sve točkove s dva motora

Užitak u sportskoj vožnji za sve čije se odredište nalazi na asfaltiranoj, ali i izvan asfaltirane ceste.

Saznajte više

Dizajn coupéa

Novi ID.5 GTX ne odlikuje samo njegov snažan dizajn. Zahvaljujući detaljima do izražaja dolazi i njegov sportski karakter.

Saznajte više

Prostranost dizajna unutrašnjosti

Inteligentno i prostrano oblikovani koncept otvorenog prostora u unutrašnjosti pruža vam veću slobodu i slobodan prostor za ono što vam je važno. 

Saznajte više

Vanjski dizajn

IQ.LIGHT

Jasna komunikacija

Već na prvi pogled novi ID.5 GTX odlikuje se po želji novom vizualnim detaljom: inovativnim IQ.LIGHT svjetlima. Matrix tehnologija omogućava trajnu vožnju s dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu¹. Elegantna svjetlosna traka proteže se između atraktivnih matrix LED glavnih svjetala i Volkswagen logotipa. Što sprijeda ostavlja dobar utisak, ne smije nedostajati straga: dio paketa su opcijska 3D LED stražnja svjetla s animiranim stop svjetlom i integriranim dinamičnim pokazivačima smjera koji svojom skladnom svjetlosnom linijom pokazuju smjer kretanja vozila. 

Dizajn boja

Igra s kontrastima

Novi ID.5 GTX pruža vam brojne mogućnosti da zablistate izvana - primjerice svojom željenom bojom. Ona vašem vozilu daje potpuno osobnu notu, a opcionalno dostupna vanjska metalik boja "Kings Red" posebno naglašava sportski karakter ovog progresivnog SUV modela. Jasna povezanost s porodicom GTX modela vidljiva je iz kontrastne signature boja. Okvir krova u antracit boji zajedno s kontrastnim crnim krovom pobrinut će se za impresivan nastup.

Panoramski stakleni krov

Nebeski pogled

Sa svojom golemom staklenom površinom, koja se proteže gotovo preko cijele širine vozila, opcionalni panoramski stakleni krov pravi je magnet za oči. Još ljepši je otvoren pogled u nebo. Pri tome će se zatamnjeno staklo pobrinuti za ugodne temperature. Od jakog sunčevog zračenja zaštitit će vas roleta za zaštitu od sunca kojom primjerice vrlo udobno možete upravljati putem rukovanja govornim naredbama. Izgovorite "Hello ID., show me the stars" i roleta će se otvoriti.

Dizajn svjetala

Pojavite se u sjajnom svjetlu

Novi ID.5 GTX oduševljava vlastitom signaturom svjetala. Vizuelni detalj predstavlja elegantna svjetlosna traka između atraktivnih matrix LED glavnih svjetala i Volkswagen logotipa. Matrix LED glavna svjetla pozdravit će vas čim otključate svoj ID.5 GTX ili mu se približite. I lakirani prednji branici visokog sjaja raspolažu vlastitom signaturom svjetala u zračnim zavjesama. Osvijetljene ručice vrata i serijska 3D LED stražnja svjetla s dinamičnim pokazivačima smjera i animacijama po izboru prikazuju sportski dizajn u novom svjetlu. Unutrašnje serijski osvijetljene ručice vrata zaokružuju dizajn svjetala.

Veće opterećenje prikolice

Za sve koji nešto žele transportovati

Vaš hobi ili posao iziskuju opsežnu opremu? Nikakav problem jer ID.5 GTX po želji dolazi s električno sklopivim mehanizmom za vuču. Zahvaljujući pogonu na sve točkove s dva motora on je konstruiran za terete do 1400 kg (kočeno)². Ako mehanizam za vuču ne trebate, možete ga ponovno sklopiti ispod branika.

Stvorite svoju sliku modela ID.5 GTX

Tehnologija

Progresivni upravljač i sportski vozni postroj

Sportska kombinacija

GTX je sinonim za električne performanse koje oduzimaju dah i kojih se više nećete htjeti odreći. Ali on je prvenstveno sinonim za sportski karakter. Želite se potpuno približiti cesti? Novi ID.5 GTX omogućit će vam to! On se može opcionalno opremiti sportskim voznim postrojem s izrazito krutom usklađenošću opruga, amortizera i stabilizatora. Serijski progresivni upravljač pobrinut će se za optimizirano upravljanje i izrazito direktan osjećaj u vožnji upravo u sportskom načinu vožnje ili na zavojitim dionicama.

Travel Assist sa zbirnim podacima

Drži vas na voznom traku i druge na dovoljnoj udaljenosti

S opcionalno dostupnim sistemom "Travel Assist sa zbirnim podacima" u vozilu imate izrazito korisnu podršku za vožnju.

"Travel Assist sa zbirnim podacima" može umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku, paziti na razmak od vozila ispred i održavati namještenu najveću brzinu.¹ ³ ⁴ 

Pritom se sistem između ostaloga služi adaptivnim vođenjem po voznom traku koje vozilo aktivno zadržava u sredini voznog traka. "Travel Assist" prilagođava se vašem načinu vožnje i može umjesto tačno po sredini nastaviti vožnju lijevo ili desno u vlastitom voznom traku.¹ ⁴ 

Pri tome vam "Travel Assist sa zbirnim podacima" po želji aktivno pomaže pri promjeni voznog traka tokom vožnje autoputom.¹ ⁴ ⁵ Preduslov za navedene funkcije je da "Travel Assist sa zbirnim podacima" s obje strane prepozna uzdužne oznake na voznom traku.

 Ako su na raspolaganju zbirni podaci, dakle podaci o vožnji više vozila u blizini, "Travel Assist sa zbirnim podacima" ovisi samo o prepoznatoj uzdužnoj oznaci na voznom traku kako bi zadržao vozilo na voznom traku, primjerice na lokalnim cestama bez srednje oznake na kolniku.¹ ⁶

 Osim toga, "Travel Assist sa zbirnim podacima" raspolaže prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima. Pritom se brzina vozila može prilagoditi važećim ograničenjima brzine i karakteristikama ceste (zavojima, kružnim tokovima itd.).¹ ⁵

Wireless update

Revolucionarni i uvijek ažurirani

Update povećava funkcionalnost digitalnih sistema u vašem modelu ID.5 GTX. On ih zahvaljujući wireless updateima može primjerice potpuno automatski aktualizirati tokom noći čim potvrdite update na svom infotainment sistemu. Tako je vaš ID.5 GTX uvijek ažuriran, a vi ste opremljeni novim funkcijama u svom vozilu.

„Park Assist Plus s funkcijom memorije“

Vaša lična usluga parkiranja

Ako se odlučite za "Park Assist Plus s funkcijom memorije"⁷, tada svom vozilu ID.5 GTX možete prenijeti potpuno individualne manevre parkiranja. Primjerice za parkiranje ispod nadstrešnice ili u garaži. Pritom svoj ID.5 GTX morate parkirati samo jednom i pohraniti postupak parkiranja. Potom će vaš ID.5 GTX samostalno ponoviti naučeni manevar parkiranja, a vi ćete samo morati nadzirati postupak.¹ ⁴ 

S opcionalnom podrškom pri parkiranju "Park Assist Plus"⁷ vaš ID.5 GTX neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umjesto vas.¹ ⁴

Ako je brzina manja od 40 km/h, "Park Assist Plus"⁷ uvijek će tražiti prikladna bočna parkirna mjesta, a ako je brzina manja od 20 km/h, tražit će i okomita parkirna mjesta. Kada ste odabrali jedno od pronađenih parkirnih mjesta, započnite postupak parkiranja. "Park Assist Plus" izvršit će odgovarajući manevar parkiranja umjesto vas,¹ ⁴ a vi ćete samo morati nadzirati postupak parkiranja i eventualno izvršiti regulaciju. 

Ali "Park Assist Plus"⁷  može i više od toga. On također omogućuje izlazak iz bočnih parkirnih mjesta. U slučaju neuspješno izvršenog postupka parkiranja može vam pomoći tako što će uspješno završiti postupak umjesto vas.¹ ⁴

e-Sound / doživljaj vožnje

Ovaj automobil zvuči novo

Koliko će električni automobil biti tih, ovisi o samom vozilu. Kako bi cestovni promet učinio sigurnijim, na brzini do 30 km/h vaš se ID.5 GTX iznutra čuje tiše, a izvana nešto glasnije. Tako će ga prolaznici lakše primijetiti. Futuristička kompozicija naglašava njegov vizionarski identitet i istovremeno služi kao umjetno generirani zvuk u vožnji koji gotovo bešumne električne pogone zvučno čini primjetnima prolaznicima i biciklistima.

Toplinska pumpa i upravitelj dosega

Podupire vas na hladnim temperaturama: toplinska pumpa modela ID.5 GTX

U novom, potpuno električnom modelu ID.5 GTX opcionalna toplinska pumpa pobrinut će se za energetski učinkovito grijanje unutrašnjosti. Energija koja se pritom štedi pozitivno utiče na doseg.

I novi planer rute porodice ID. modela podupire vas u svakodnevici integrisanjem preferiranih mjesta za punjenje u vašu navigacijsku rutu i inteligentnim optimiziranjem rute i potrebnih vremena punjenja. Potpuno je jasno: s inovativnim tehnologijama mnoge stvari postaju jednostavnije.

Više o toplinskoj pumpi

Unutrašnjost

ID. Light

Komunikacija koja predvodi

Novi ID.5 GTX komunicira svjetlima. Interaktivni ID. Light zaželjet će vam dobrodošlicu u unutrašnjosti i napomene vašeg navigacijskog sistema te infotainment sistema i sistema podrške prevodi u svjetlosne signale koji vas opuštenije navode kroz promet. Osim toga, animacija vizualizira aktivno traženje parkirnog mjesta te vam iz kutka oka pruža podršku kako biste mogli zadržati pogled na cesti. Čak i ako koristite rukovanje govornim naredbama, ID. Light pobrinut će se za intuitivnu i emocionalnu komunikaciju tako što će vam poslati vizualnu povratnu informaciju na vaš glas. Kada ponovno izađete iz svog modela ID.5 GTX, on će vas pozdraviti na odlasku svjetlosnim znakom.

Osim toga, osigurajte svom modelu ID.5 GTX veći lični pečat odabirom između 30 boja za serijsko ambijentalno osvjetljenje i podarite sjaj unutrašnjosti vozila. Između ostaloga instrumentnoj ploči, pretincu za mobilni telefon i vratima. Bilo osvjetljenje hladnijih boja ili osvjetljenje toplijih boja - imate potpunu slobodu izbora.

Head-up display s proširenom stvarnošću

Navigacija koja predvodi

U novom modelu ID.5 GTX zadržat ćete pregled nad onim što je važno. Opconalno dostupan Head-up display s proširenom stvarnošću projicira važne informacije izravno u vidno polje vjetrobranskog stakla. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti navigaciju ćete vidjeti upravo na onom dijelu kolnika kojim se vozite ili trebate skrenuti. Tako ćete opušteniji stići do odredišta bez odvraćanja pogleda s ceste.

Podrška za govorne naredbe

Recite svom modelu ID.5 „Hello“

Zadržite pogled na cesti i uz pomoć intuitivnog rukovanja govornim naredbama jednostavno upravljajte primjerice radiouređajem, opcionalnim navigacijskim sistemom ili svojim telefonom. Jednostavno recite "Hello ID." - i sistem će vas razumjeti.

Potpuno integrisani streaming muzike

Prava pjesma za svaki trenutak

Koristite Apple Music? Onda jednostavno uživajte u svojoj omiljenoj muzici u novom modelu ID.5 GTX na svestranom, opcionalno dostupnom navigacijskom sistemu "Discover Pro" - bez ikakvih obilaznih putova putem smartphonea ili tableta. Download aplikacije i prijava vašim pristupnim podacima dovoljni su za pristup računu Apple Music izravno putem zaslona navigacijskog sistema i za streaming milion pjesama, ekskluzivnih sadržaja ili najaktuelnijih podcasta. 

Punjenje kod kuće na ID. Chargeru

Wallbox za vaš dom: ID.Charger

S punjačem ID. Charger⁸ ⁹  imat ćete mjesto za punjenje kod kuće. Tako ujutro možete ući u svoj napunjeni ID.5 GTX te puni energije započeti dan. Dakle, on se puni dok vi spavate. ID. Charger dostupan je u tri verzije sa sve većim razinama povezivosti i inteligencije. Naime, po potrebi je dostupan i s Wi-Fi i 4G vezom te ugrađenim brojilom struje. Inteligentnim funkcijama ID. Chargera Connect i Pro moguće je upravljati putem usluge We Charge u aplikaciji We Connect ID.

A njegova ugradnja bit će vam ugodnija uz uslugu instalacije - od besplatne internetske provjere sve do montaže. Ukratko: opušteno i na jednom mjestu. Naravno, također postoji mogućnost da vam ID. Charger ugradi vaš električar od povjerenja. Željenu varijantu ID. Chargera i uslugu instalacije možete praktično naručiti online ili izravno kod svojeg Volkswagen trgovca.⁸

Punjenje na putu uz We Charge

Nikad lakše punjenje

Odsada ćete o brojnim stvarima morati puno manje razmišljati. S uslugom We Charge imat ćete pristup jednoj od najvećih i najbrže rastućih mreža stanica za punjenje¹⁰ u Evropi uključujući cijelu IONITY mrežu stanica za brzo punjenje. U tu svrhu vozači ID. modela mogu birati među atraktivnim tarifama za punjenje namijenjenima vozačima koji prelaze malo kilometara i vozačima koji prelaze puno kilometara te tako profitirati od ekskluzivnih ušteda. Tarife za punjenje⁸ i besplatna kartica za punjenje⁸ mogu se naručiti putem aplikacije We Connect ID.¹¹

Ovdje ćete saznati više o usluzi We Charge

Povezivost

Više od bitova i bajtova

Ponuda povezivosti marke Volkswagen omogućuje vam veću udobnost, sigurnost i zabavu. Veza vašeg modela ID.5 GTX s internetom i smartphoneom dovest će vas opuštenije do odredišta - vi samo morate voziti.

Više o povezivosti

Dodatna oprema za ID.5

Od transporta do stila života - pokazat ćemo vam izbor raspoloživih proizvoda koje možete konfigurisati direktno u svom modelu. Izvucite još više iz svog modela ID.5 GTX.

Na dodatnu opremu za ID.5

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim