Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Potpuno električni ID.5

Vozilo još nije u prodaji.
Slikovni prikazi mogu se razlikovati od stanja pri isporuci.
Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema.

Vozilo još nije u prodaji.
Slikovni prikazi mogu se razlikovati od stanja pri isporuci.
Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema.

Potpuno električni ID.5

Vozilo još nije u prodaji.
Slikovni prikazi mogu se razlikovati od stanja pri isporuci.
Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema.

Elegantan oblik učinkovitosti

Svojim snažnim električnim performansama i skladnom siluetom novi ID.5 predstavlja moderan spoj SUV vozila i coupéa. S mogućnošću wireless updatea i spreman za novu definiciju električne mobilnosti. 

Elegantan vanjski dizajn coupéa

Novi ID.5 oduševljava revolucionarnim oblikom koji objedinjuje prednosti SUV vozila i aerodinamičnu siluetu coupéa - bez ikakvih kompromisa.  

Saznajte više

Inteligentno punjenje

Punjenje modela ID.5 nije samo brzo (do 135 kW (DC)), već će u budućnosti biti i inteligentno. 

Saznajte više

Prostranost dizajna unutrašnjosti

Inteligentno i prostrano oblikovani koncept otvorenog prostora u unutrašnjosti pruža vam veću slobodu i slobodan prostor za ono što vam je važno.  

Saznajte više

Vanjski dizajn

IQ.LIGHT

Pojavite se u sjajnom svjetlu

Već na prvi pogled novi ID.5 odlikuje se po želji novom vizualnim detaljom: inovativnim IQ.LIGHT svjetlima. Matrix tehnologija omogućava trajnu vožnju s dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih učesnika u prometu¹. Elegantna svjetlosna traka proteže se između atraktivnih matrix LED glavnih svjetala i Volkswagen logotipa. Što sprijeda ostavlja dobar utisak, ne smije nedostajati straga: dio paketa su opcionalna 3D LED stražnja svjetla s animiranim stop svjetlom i integriranim dinamičnim pokazivačima smjera koji svojom skladnom svjetlosnom linijom pokazuju smjer kretanja vozila.  

Panoramski stakleni krov

Nebeski pogled

Sa svojom golemom staklenom površinom, koja se proteže gotovo preko cijele širine vozila, opcionalno panoramski stakleni krov pravi je magnet za oči. Još ljepši je otvoren pogled u nebo. Pri tome će se zatamnjeno staklo pobrinuti za ugodne temperature. Od jakog sunčevog zračenja zaštitit će vas roleta za zaštitu od sunca kojom primjerice vrlo udobno možete upravljati putem rukovanja govornim naredbama. Izgovorite "Hello ID., show me the stars" i roleta će se otvoriti. 

Mehanizam za vuču

Za sve koji nešto žele transportirati

Želite nositi sve sa sobom tokom putovanja? Opcionalno dostupan mehanizam za vuču koji se pritiskom na tipku može električno zakrenuti prema van stvara više prostora za sve što vam je potrebno tokom dana. S obzirom na to da je mehanizam za vuču konstruiran za terete do 750 kg (nekočeno) odnosno 1200 kg² (kočeno), svojim modelom ID.5 možete prevesti mnoge stvari, primjerice prikolice za konje ili kajak. Ako vam mehanizam za vuču nije potreban, možete ga spremiti ispod branika u samo nekoliko poteza.  

Stvorite svoju sliku modela ID.5

Unutrašnjost

Ambijentalno osvjetljenje

Svjetlo za gotovo svako raspoloženje

Neka vaš ID.5 dobije izraženiji lični pečat. Pritom odaberite jednu od deset serijskih boja (opcijski je moguće 30 boja) i podarite sjaj unutrašnjosti vozila. Između ostaloga instrumentnoj ploči, pretincu za mobilni telefon i vratima. Bilo osvjetljenje hladnijih boja ili osvjetljenje toplijih boja - imate potpunu slobodu izbora. 

AR Head-up display

Navigacija koja predvodi

U novom modelu ID.5 zadržat ćete pregled nad onim što je važno. Opconalno dostupan  Head-up display s proširenom stvarnošću projicira važne informacije izravno u vidno polje vjetrobranskog stakla. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti navigaciju ćete vidjeti upravo na onom dijelu kolnika kojim se vozite ili trebate skrenuti. Tako ćete opušteniji stići do odredišta bez odvraćanja pogleda s ceste. 

Podrška za govorne naredbe i ID. Light

Recite svom modelu ID.5 „Hello“

Zadržite pogled na cesti i uz pomoć intuitivnog rukovanja govornim naredbama jednostavno upravljajte primjerice radiouređajem, opcionalno navigacijskim sistemom ili svojim telefonom. Jednostavno recite "Hello ID." - i sistem će vas razumjeti. Kada se koristite rukovanjem govornim naredbama, ID. Light će vam poslati povratnu informaciju na vaš glas. Pomoću ID. Light vaš ID.5 također vizualno komunicira te vam u kombinaciji s navigacijskim sistemom pomaže da vozite opuštenije u prometu. Automobil vas pozdravlja i napomene vašeg infotainment sistema i sistema podrške prevodi u svjetlosne signale koji vas opuštenije navode kroz promet. A kada izađete iz modela ID.5, ID. Light odgovorit će vam pozdravom pri odlasku - svjetlosnim znakom. 

Potpuno integrisani streaming muzike

Prava pjesma za svaki trenutak

Koristite Apple Music? Onda jednostavno uživajte u svojoj omiljenoj muzici u novom modelu ID.5 na svestranom, opcionalno dostupnim navigacijskim sistemom "Discover Pro" - bez ikakvih obilaznih putova putem smartphonea ili tableta. Download aplikacije i prijava vašim pristupnim podacima dovoljni su za pristup računu Apple Music izravno putem displaya navigacijskog sistema i za streaming milion pjesama, ekskluzivnih sadržaja ili najaktuelnijih podcasta.  

Tehnologija

Travel Assist sa zbirnim podacima

Drži vas na voznom traku i druge na dovoljnoj udaljenosti

S opcionalno dostupnim sistemom "Travel Assist sa zbirnim podacima" u vozilu imate izrazito korisnu podršku za vožnju.

"Travel Assist sa zbirnim podacima" može umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku, paziti na razmak od vozila ispred i održavati namještenu najveću brzinu.1,3,4
 
Pritom se sistem između ostaloga služi adaptivnim vođenjem po voznom traku koje vozilo aktivno zadržava u sredini voznog traka. "Travel Assist" prilagođava se vašem načinu vožnje i može umjesto tačno po sredini nastaviti vožnju lijevo ili desno u vlastitom voznom traku.1,4

pri tome vam "Travel Assist sa zbirnim podacima" po želji aktivno pomaže pri promjeni voznog traka tokom vožnje autoputom.1,4,5 Preduslov za navedene funkcije je da "Travel Assist sa zbirnim podacima" s obje strane prepozna uzdužne oznake na voznom traku.

Ako su na raspolaganju zbirni podaci, dakle podaci o vožnji više vozila u blizini, "Travel Assist sa zbirnim podacima" ovisi samo o prepoznatoj uzdužnoj oznaci na voznom traku kako bi zadržao vozilo na voznom traku, primjerice na lokalnim cestama bez srednje oznake na kolniku.1,6

Osim toga, "Travel Assist sa zbirnim podacima" raspolaže prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima. Pritom se brzina vozila može prilagoditi važećim ograničenjima brzine i karakteristikama ceste (zavojima, kružnim tokovima itd.).1,5

Wireless aktualizacije softvera

Revolucionarni i uvijek ažurirani

Update povećava funkcionalnost digitalnih sistema u vašem modelu ID.5. On ih zahvaljujući wireless aktualizacijama softvera može primjerice potpuno automatski aktualizirati tokom noći čim potvrdite update na svom infotainment sistemu. Tako je vaš ID.5 uvijek ažuriran, a vi ste opremljeni novim funkcijama u svom vozilu. 

„Park Assist Plus s funkcijom memorije“

Vaša osobna usluga parkiranja

Ako se odlučite za "Park Assist Plus s funkcijom memorije"7, tada svom vozilu ID.5 možete prenijeti potpuno individualne manevre parkiranja. Primjerice za parkiranje ispod nadstrešnice ili u garaži. Pritom svoj ID.5 morate parkirati samo jednom i pohraniti postupak parkiranja. Zatim će vaš ID.5 samostalno ponoviti naučeni manevar parkiranja, a vi ćete samo morati nadzirati postupak.1,4

S opcionalno podrškom pri parkiranju "Park Assist Plus"7 vaš ID.5 neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umjesto vas.1,4

Ako je brzina manja od 40 km/h, "Park Assist Plus"7;uvijek će tražiti prikladna bočna parkirna mjesta, a ako je brzina manja od 20 km/h, tražit će i okomita parkirna mjesta. Kada ste odabrali jedno od pronađenih parkirnih mjesta, započnite postupak parkiranja. "Park Assist Plus" izvršit će odgovarajući manevar parkiranja umjesto vas,1,4 a vi ćete samo morati nadzirati postupak parkiranja i eventualno izvršiti regulaciju. 

Ali "Park Assist Plus"7 može i više od toga. On također omogućuje izlazak iz bočnih parkirnih mjesta. U slučaju neuspješno izvršenog postupka parkiranja može vam pomoći tako što će uspješno završiti postupak umjesto vas.1,4

e-Sound / doživljaj vožnje

Ovaj automobil zvuči novo

Koliko će električni automobil biti tih, ovisi o samom vozilu. Kako bi cestovni promet učinio sigurnijim, na brzini do 30 km/h vaš se ID.5 iznutra čuje tiše, a izvana nešto glasnije. Tako će ga prolaznici lakše primijetiti. Futuristička kompozicija naglašava vaš vizionarski identitet i istovremeno služi kao umjetno generisani zvuk u vožnji koji gotovo bešumne električne pogone zvučno čini primjetnima prolaznicima i biciklistima.

Pogon

Održive performanse za užitak u vožnji

Novi ID.5 pobrinut će se za to da vam gotovo svaka vožnja bude uzbudljiva. Naime, njegov elektromotor razvija snagu dinamično i s punim obrtnim momentom od samog početka. A na putu prema nižem ugljičnom otisku vodi vas veliki korak prema naprijed. 

Toplinska pumpa i upravitelj dosega

Podupire vas na hladnim temperaturama: toplinska pumpa modela ID.5

U novom potpuno električnom modelu ID.5 opcionalna toplinska pumpa pobrinut će se za energetski učinkovito grijanje unutrašnjosti. Energija koja se pritom štedi pozitivno utiče na doseg.
I novi planer rute porodice ID. modela podupire vas u svakodnevici integrisanjem preferiranih mjesta za punjenje u vašu navigacijsku rutu i inteligentnim optimiziranjem rute i potrebnih vremena punjenja. Potpuno je jasno: s inovativnim tehnologijama mnoge stvari postaju jednostavnije.

Više o toplinskoj pumpi

Punjenje kod kuće na ID. Chargeru

Wallbox za vaš dom: ID.Charger

S punjačem ID. Charger8,9 imat ćete mjesto za punjenje kod kuće. Tako ujutro možete ući u svoj napunjeni ID.5 te puni energije započeti dan. Dakle, on se puni dok vi spavate. ID. Charger dostupan je u tri verzije sa sve većim razinama povezivosti i inteligencije. Naime, po potrebi je dostupan i s Wi-Fi i 4G vezom te ugrađenim brojilom struje. Inteligentnim funkcijama ID. Chargera Connect i Pro moguće je upravljati putem usluge We Charge u aplikaciji We Connect ID.

A njegova ugradnja bit će vam ugodnija uz uslugu instalacije8 - od besplatne internetske provjere sve do montaže. Ukratko: opušteno i na jednom mjestu. Naravno, također postoji mogućnost da vam ID. Charger ugradi vaš električar od povjerenja. Željenu varijantu ID. Chargera i uslugu instalacije možete praktično naručiti online ili izravno kod svojeg Volkswagen trgovca.8

Punjenje na putu uz We Charge

Nikad lakše punjenje

Odsada ćete o brojnim stvarima morati puno manje razmišljati. S uslugom We Charge imat ćete pristup jednoj od najvećih i najbrže rastućih mreža stanica za punjenje¹⁰ u Evropi uključujući cijelu IONITY mrežu stanica za brzo punjenje. U tu svrhu vozači ID. modela mogu birati među atraktivnim tarifama za punjenje namijenjenima vozačima koji prelaze malo kilometara i vozačima koji prelaze puno kilometara te tako profitirati od ekskluzivnih ušteda. Tarife za punjenjei besplatna kartica za punjenje8 mogu se naručiti putem aplikacije We Connect ID. App11.

Ovdje ćete saznati više o usluzi We Charge

Povezivost

Više od bitova i bajtova

Ponuda povezivosti marke Volkswagen omogućuje vam veću udobnost, sigurnost i zabavu. Veza vašeg modela ID.5 s internetom i smartphoneom dovest će vas opuštenije do odredišta - vi samo morate voziti.

Više o povezivosti

Dodatna oprema za ID.5

Dodatna oprema za ID.5

Od transporta do stila života - pokazat ćemo vam izbor raspoloživih proizvoda koje možete konfigurisati direktno u svom modelu. Izvucite još više iz svog modela ID.5.

Na dodatnu opremu za ID.5

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim