Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

5.7.2023 Volkswagen predstavlja novi T-Cross:

Volkswagen predstavlja prve činjenice i slike novog T-Cross modela. Vozilo ima prerađeni dizajn, proširenu serijsku opremu, nove tehničke značajke kao i novo koncipiranu, visokovrijednu unutrašnjost. T- Cross je u samo četiri godine zauzeo vodeće mjesto među kompaktnim SUV vozilima: otprilike se 1,2 miliona ljudi već odlučilo za ovo svestrano Volkswagen vozilo. Uz prosječno 300.000 proizvedenih vozila godišnje, model T-Cross, koji se izvan Evrope prodaje kao Tacqua i Taigun, pripada najuspješnijim VW modelima diljem svijeta.

Imelda Labbé, članica uprave marke Volkswagen za prodaju, marketing i postprodaju: "Pažljivo smo slušali naše kupce i dosljedno povećavali prednosti modela T-Crossa. Redizajn, novi infotainment sustav i sveobuhvatna visokokvalitetna unutrašnjost temelje se na sljedećem višem segmentu vozila. Osim toga, naš kompaktni SUV nudi mnogo prostora za peteročlanu obitelj, mnogo prostora za pohranu, ekonomične motore i visoku razinu sigurnosti." 

Moderan vanjski dizajn i nove boje. Izvana je T-Cross odmah prepoznatljiv po novodizajniranom prednjem i stražnjem kraju vozila. U njega su integrirana nova LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju te LED stražnja svjetla. Volkswagen je također u potpunosti iznova razvio "IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla" koja su po prvi put u ponudi za model T-Cross. Tri nove, svježe boje obogaćuju ponudu: uni "Grape žuta" (svijetla, sportska žuta), "Clear plava metalik" (svijetloplava) i "Kings crvena metalik" (svijetlocrvena).

 

Nova generacija infotainment sistema i visokokvalitetna unutrašnjost.

Središnji element u unutrašnjosti novog modela T-Cross je odvojeni infotainment zaslon. Dijagonala serijskog zaslona osjetljivog na dodir je 20,3 cm (8,0 inča); u vrhunskoj verziji radi se o zaslonu s dijagonalom ekrana od 23,4 cm (9,2 inča). Osim toga, sve verzije modela s četvorim vratima i pet sjedala sada su serijski opremljene digitalnim instrumentima. Instrumentna ploča modela T-Cross također je potpuno redizajnirana: kao i u većim VW modelima, instrumentnu ploču karakteriziraju meko podstavljeni i znatno kvalitetniji površinski materijali. Isto vrijedi i za obloge prednjih vrata verzija opreme "Style" i "R-Line". Manualni klima-uređaj serijski je ugrađen u vozilu, a automatski klima uređaj ("Air Care Climatronic") s pozadinskim osvjetljenjem klizača na dodir dostupan je opcijski. 

Sofisticiran i varijabilan, prijevoz e-bicikala sada je moguć bez ikakvih problema. Unutrašnjost modela T-Cross uvijek je bila jedna od najprostranijih i najsvestranijih među kompaktnim SUV vozilima. Odlikuje se svojim sofisticiranim rukovanjem, dobro izbalansiranim prostorom za do pet osoba, stražnjim sjedalom koje se može pomicati za 140 mm i maksimalno varijabilnim prostorom za utovar. Ako su sva sjedala zauzeta, T-Cross pruža prtljažnik obujma od 385 do 455 litara natovaren do visine stražnjeg sjedala. Ako se stražnje sjedalo (djeljivo u omjeru 60:40) preklopi, stvara se ravni utovarni prostor s do 1281 litrom prostora za pohranu (utovareno do visine naslona prednjih sjedala). Osim toga, naslon suvozačevog sjedala može se serijski preklopiti od linije opreme "Life" naviše. U prohodnom, 2398 mm dugom utovarnom području tada može ponijeti sve, od dasaka za surfanje do paraglajdera.

Volkswagen je također značajno povećao okomito opterećenje kuke modela T-Cross: poraslo je s 55 na 75 kg. Dodatak od 20 kg povećava najveću težinu koja može odozgo djelovati na kuku za vuču (opcijski) s mogućnošću skidanja. S jedne strane, novi T-Cross nudi više mogućnosti tokom vuče teške prikolice, a istovremeno se povećava najveća dopuštena težina bicikala koji se s nosačem voze preko kuke za vuču, što je posebno važno za prijevoz e-bicikala. 

 

"Travel Assist"³ omogućuje značajno poboljšanje komfora. T-Cross je jedno od rijetkih vozila u ovoj klasi na svijetu koje je dodatno opremljeno sustavom potpore Travel Assist. Sustav potpore nudi potpomognuto uzdužno i bočno navođenje vozila. Ovisno o prometu ispred i dopuštenoj brzini, T-Cross može regulirati brzinu automatskim ubrzavanjem³ i kočenjem³. Sustav potpore Travel Assist također može integrirati ograničenja brzine, zavoje i kružne tokove u sustav unutar njegovih ograničenja³. U isto vrijeme, Volkswagen može zadržati vozni trak uz potporu zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist". Ako je novi T- Cross opremljen DSG mjenjačem, također može automatski zaustavljati i pokretati vozilo.

Serijski opremljen LED glavnim svjetlima, LED stražnjim svjetlima i digitalnim cockpitom. Značajno unaprijeđena osnovna verzija modela T- Cross sada će biti dostupna sa značajkama kao što su nova LED glavna svjetla (umjesto halogenih), nova LED stražnja svjetla, višenamjenska kamera, prepoznavanje prometnih znakova, digitalni cockpit i novi infotainment zaslon koji je samostojeći u svim verzijama opreme. Verzija opreme "Life", obuhvaća nove aluminijske kotače od 16 inča i kožno višenamjensko kolo upravljača. Linije "Style" (za više elegancije) i "R-Line" (sportskog izgleda) dostupne su kao vrhunske verzije. Nove T-Cross modele pokreću dobro poznati, učinkoviti TSI motori marke Volkswagen.

Dostupnost novog modela T-Cross. Uvođenje na hrvatsko tržište započet će u prvom kvartalu 2024, a unatoč sveobuhvatnoj nadogradnji, novi model T-Cross također će se nuditi po vrlo atraktivnoj osnovnoj cijeni. Najprodavaniji model u trenutačnoj verziji već je rasprodan na mnogim europskim tržištima za 2023. godinu dok će nova vozila koja Volkswagen kupci konfiguriraju i naruče nakon završne prodaje na temelju trenutačnog modela već pripadati novoj generaciji modela T-Cross kada budu isporučena u prvom kvartalu 2024. godine. 

 

 

¹ T-Cross - konceptno vozilo blizu proizvodne faze. 

² Svi podaci o opremi i snazi odnose se na ponudu modela za njemačko tržište.

³  U okviru ograničenja sustava: vozač mora u svakom trenutku biti spreman nadvladati sustav potpore. To ga ne oslobađa odgovornosti da pažljivo upravlja vozilom.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim